Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Marejs: "Šādi zaudējumi nepalīdz ar motivāciju turpināt karjeru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Marejs: "Šādi zaudējumi nepalīdz ar motivāciju turpināt karjeru"
Endijs Marejs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Piektdien no Vimbldonas izstājās 36 gadus vecais Endijs Marejs, kurš pēc zaudējuma otrajā kārtā pats sev uzdeva jautājumus par motivāciju un vēlēšanos turpināt karjeru.

"Es nezinu. Protams, ka milzīgu lomu spēlē motivācija. Turpinot turnīros piedzīvot agrus zaudējumus, labāk nekļūst," atbildot uz jautājumu, vai viņš Vimbldonā spēlēja pēdējo reizi karjerā, teica Endijs Marejs. Viņš otrajā kārtā ar 6:7(3), 7:6(2), 6:4, 6:7(3), 4:6 piekāpās ar piekto numuru izliktajam Stefanosam Cicipam.

Tieši pirms desmit gadiem Marejs triumfēja Vimbldonā un pārtrauca Lielbritānijas 77 gadus ilgušās gaidas pēc vienspēļu čempiona, tomēr jubileju neizdevās atzīmēt pacilātā noskaņojumā.

"Zaudēt otrajā kārtā – tā nav mana motivācija. Tas nav iemesls, kāpēc ieguldu darbu," teica Marejs, kurš "Grand Slam" turnīra ceturtajā kārtā nav spēlējis kopš 2017. gada. Divus gadus vēlāk viņam tika veikta gūžas operācija, kas ļāva saglābt karjeru, tomēr lielas uzvaras nav sekojušas.

"Situācija ir diezgan līdzīga pagājušajam gadam. Ilgi apdomājos, aprunājos ar ģimeni un izlēmu turpināt. Šobrīd esmu neticami vīlies un dusmīgs. Varbūt pēc dažām dienām jutīšos citādi, taču šobrīd sajūtas nav labas," pauda Marejs, kurš arī pērn no Vimbldonas izstājās otrajā kārtā.

"Joprojām varu spēlēt pret labākajiem. Taču stāsts nav par retu uzvaru. Lai šādos turnīros tiktu tālu, ir nepieciešamas vairākas, vairākas uzvaras pēc kārtas. Un man tas nav izdevies."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/66...