Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Alkarass četros setos, Rūne aizraujošā piecu setu duelī tiek Vimbldonas 1/8 finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Alkarass četros setos, Rūne aizraujošā piecu setu duelī tiek Vimbldonas 1/8 finālā
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix

Šodien Vimbldonas ''Grand Slam'' turnīrā astotdaļfinālā iekļuva pasaules ranga līderis Karloss Alkarass, kurš četros setos tika galā ar čīlieti Nikolasu Džeriju. Aizraujošu dueli piedāvāja Holgers Rūne un Alehandro Davidovičs Fokina, dānim uzvarot piektā seta taibreikā.

Šodien Vimbldonas ''Grand Slam'' tenisa turnīra astotdaļfinālu sasniedza ranga pirmā rakete Karloss Alkarass, kurš četros setos ar 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5 pārspēja čīlieti Nikolasu Džeriju.

Spēle ilga gandrīz četras stundas. Visilgāk par uzvaru setā tenisisti cīnījās otrajā (stunda un 15 minūtes), kā arī ceturtajā (stunda un desmit minūtes). Ja pirmajā setā pie rezultāta 3-3 nākamajos trijos geimos uzvarēja Alkarass, tad otrajā setā Džerijs prata taibreikā panākt izlīdzinājumu pa setiem.

Trešo setu labāk sāka Alkarass, kurš panāca 4-1, novedot setu līdz loģiskam iznākumam sev par labu (6-3). Ar 4-1 jau ceturto setu sāka Džerijs, taču Alkarasam izdevās atspēlēties. No nākamajiem septiņiem geimiem viņš uzvarēja sešos, mačam liekot punktu ar pirmo mačbumbu. Astotdaļfinālā viņš spēlēs pret Aleksandra Zvereva pret Mateo Beretīni uzvarētāju.

Astotdaļfinālu šodien sasniedza ar pasaules sestā rakete, dānis Holgers Rūne, kurš piecos setos ar 6-4, 3-6, 4-6, 6-4, 7-6 (8) tika galā ar Alehandro Davidoviču Fokinu. Arī šī spēle ilga gandrīz četras stundas, bet Rūnem spēles gaitā bija jāatspēlējas no 1-2 pa setiem.

Visilgāk par uzvaru setā abi tenisisti cīnījās izšķirošajā, piektajā. Tajā uzvarētājs noskaidrojās taibreikā. Tajā Fokins izvirzījās vadībā ar 6:2, vēlāk bija vadībā arī ar 8:5, taču tad Rūne uzvarēja nākamajās piecās izspēlēs pēc kārtas, vietu Astotdaļfinālā nodrošinot ar pirmo mačbumbu.

Astotdaļfinālā Rūne spēkosies pret Francisa Tiafo pret Gregora Dimitrova pāra uzvarētāju. Ar visiem Vimbldonas rezultātiem var iepazīties ŠEIT.