Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā plāno spēlēt Osaka, taču tajā nepiedalīsies māsas Viljamsas un Federers

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vimbldonā plāno spēlēt Osaka, taču tajā nepiedalīsies māsas Viljamsas un Federers
Naomi Osaka. Foto: USA Today Sports/Scanpix

No 27. jūnijam līdz 10. jūlijam gaidāmajā trešajā sezonas ''Grand Slam'' tomēr piedalīsies Naomi Osaka, taču turnīram nāksies iztikt bez māsām Viljamsām un astoņkārtējā čempiona Rodžera Federera. Nespēlēs arī Krievijas un Baltkrievijas tenisisti, un turnīrā sportisti necīnīsies par reitinga punktiem.

Vimbldonas ''Grand Slam'' turnīrs lēma, ka iebrukuma Ukrainā dēļ tā neļaus turnīrā piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem, kuri citos tenisa turnīros piedalās kā neitrāli sportisti. Šo lēmumu nosodīja gan ATP un WTA, gan pasaules pirmā rakete vīriešiem Novaks Džokovičs.

Maija otrajā pusē uz šo Vimbldonas lēmumu ar savu lēmumu atbildēja WTA un ATP, kas krievu un baltkrievu tenisistu diskriminācijas dēļ nepiešķirs turnīram ranga punktus. Tas izsauca vēl vienu kritikas vilni tenisistu vidū, bet Naomi Osaka atklāja, ka tādējādi viņai nez vai būs motivācija tajā piedalīties.

Kā norāda ''NY Post'', tad Osaka tomēr piedalīsies sieviešu turnīrā. Tenisiste esot redzama dalībnieku sarakstā, kamēr tajā nav atrodami māsu Viljamsu vārdi. Serēna Viljamsa nav spēlējusi kopš pagājušā Vimbldonas turnīra, kad bija spiesta priekšlaicīgi noslēgt turnīru, bet Venusa nav spēlējusi kopš 2021. gada augusta, kad notika WTA250 turnīrs Čikāgā. Tikmēr Osaka atgriezīsies Vimbldonā pēc gada pārtraukuma - 2021. gadā sportiste nespēlēja, jo bija paņēmusi pārtraukumu no tenisa.

Vīriešiem bez Daniila Medvedeva un citiem krievu vai baltkrievu tenisistiem turnīrā nespēlēs arī 40 gadus vecais Rodžers Federers, kuram pagājušā gada Vimbldona bijusi pēdējais līdzšinējais turnīrs karjerā. Astoņkārtējais zālāja turnīra čempions pirms gada aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, bet pēcāk veica kājas operāciju, no kuras joprojām atlabst.

Turnīrs Vimbldonā notiks no 27. jūnija līdz 10. jūlijam.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2022/06/04/naomi...