Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Švjonteka: "Dīvaina spēle. Parasti sāku slikti un laužu spēli, tagad bija otrādi"

Agris Suveizda

Švjonteka: "Dīvaina spēle. Parasti sāku slikti un laužu spēli, tagad bija otrādi"
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

"US Open" sieviešu vienspēļu turnīra pagājušā gada uzvarētāja Iga Švjonteka šogad izstājās jau ceturtajā kārtā, pēc uzvarēta septītā seta pēc kārtas piekāpjoties ar 20. numuru izliktajai Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko – 6:3, 3:6, 1:6.

"Esmu pārsteigta, ka mans spēles līmenis tik dramatiski kritās, jo parasti ir otrādi – sliktajos mačos slikti spēlēju sākumā un pēc tam panāku pretinieces līmeni vai vienkārši atrisinu problēmu. Šoreiz bija pretēji," preses konferencē teica poliete, kura iepriekšējās kārtās pārliecinoši uzveica Rebeku Pētešoni (#86 – 6:0, 6:1), Darju Sevilu (#322 – 6:3, 6:4) un Kaju Juvanu (#145 – 6:0, 6:1)

Līdz ar šo zaudējumu beigsies Švjontekas 75 nedēļu valdīšana pasaules rangā: "Tas, protams, bija lielisks laiks, tomēr līderpozīcijas sargāšana nu jau bija kļuvusi ļoti nogurdinoša. Man jāturpina darīt visu to, par ko mana komanda vai visi izcilie spēlētāji, kā Rodžers, Novaks vai Rafa, runā – jākoncentrējas turnīriem, nevis rangam. Zaudējot pirmo vietu, emocijas būs skumjas, taču, kā jau teicu, visi izcilie tenisisti zina, ka tā pirmā vieta vēl atnāks, ja strādāšu smagi, koncentrēšos pareizajām lietām un vienkārši attīstīšos kā spēlētāja."

Trīskārtējā Parīzes uzvarētāja un pagājušā gada Ņujorkas uzvarētāja ir tikai 22 gadus veca: "Neskaitot šo maču, kas bija diezgan dīvains, jūtu, ka progresēju. Šī sezona bija ļoti smaga un intensīva, nebija viegli tikt galā ar visām lietām, taču smagākā daļa jau ir galā un esmu priecīga, ka tagad varēšu nedaudz pārlādēt baterijas."

Izmantotie resursi:
https://www.usopen.org/en_US/news/a...

     [+] [-]

, 2023-09-04 14:12, pirms 8 mēnešiem
Nav šaubu ka būs atpakaļ pirmajā vietā..