Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:871, Did:0, useCase: 3

Sevastovas mācību stunda

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastovas mācību stunda
Anastasija Sevastova
Foto: AFP

Latvijas tenisisti dalību ASV atklātajā tenisa čempionātā ir beiguši. Biju cerējis, ka Anastasija Sevastova vismaz vienā no veidiem ceturtdien gūs uzvaru, tādējādi turpinot sacensības nedēļas nogalē, taču neizdevās.

Otrās kārtas mačs pret Svetlanu Kuzņecovu pierādīja, ka Anastasijai līdz viņas līmenim vēl jāaug. Ja pretiniece nav formā, bet Sevastova spēlē labi, nekas nav neiespējami (to pierāda Anastasijas uzvaras šogad pār Jelenu Jankoviču un Anu Ivanoviču), taču, ja sāncense spēlē ierastajā līmenī, tad cerības uz panākumu nav lielas.

Varēja gan vēlēties, lai Anastasija nedaudz pakutina pretinieces nervus. Kad Kuzņecova ir drošā vadībā, viņu praktiski nav iespējams apstādināt, bet, jo spraigāka cīņa, jo lielāka ticamība, ka krievietes spēlē kaut kas noies greizi. Šķiet, otrā seta vidū Kuzņecova uz brīdi sajutās nelāgi. Sevastova pievilka līdz 2:4, un daudz netrūka, lai būtu 3:4. Ja iepriekš Anastasijas pretiniece neizdvesa nekādas skaņas, tad pēkšņi sākās stenēšana, ko jātulko kā nedrošības zīme. Pat lielākās kliedzējas treniņos nesten un sāk to darīt tikai cīņas karstumā.

Ja redzēts mačs, viegli saprast, kāpēc rezultāts ir tāds un ne citāds. No gala līnijas māk spēlēt abas tenisistes, taču lielākā starpība ir servē. Kuzņecovai tā deva priekšrocības; viņa, pateicoties servei, guva daudz vieglu punktu, bet Anastasijai tā drīzāk bija kā zobu sāpes. Krieviete pastāvīgi uzbruka Sevastovas otrajai servei; liepājniece bija spiesta tēmēt pēc iespējas tuvāk serves līnijai, tāpēc gadījās pa kādai dubultkļūdai. Oficiālā statistika parāda vēl vienu būtisku atšķirību – Kuzņecova uzvarēja 16 no 19 izspēlēm, kad devās pie tīkla, savukārt Sevastovas bilance šajā rādītājā – 2 no 8.

Šķiet, ka Anastasijai šādos mačos pietrūkst atbrīvotības sajūtas. Vakar varēja lieliski salīdzināt, kā Sevastova spēlē pret Kuzņecovu un kā vēlāk dubultspēlē. Pāru cīņā nevajadzīgais uztraukums izgaisa, un Anastasijai viss izdevās daudz labāk. Žēl, ka panākums izpalika. Pēc pārliecinoši uzvarētā pirmā seta pretinieces iespēlējās un lauza cīņas gaitu. Izšķirošais izrādījās trešā seta trešais geims (tobrīd rezultāts bija 1:1), kas ilga aptuveni desmit minūtes. Sevastova un Lielbritānijas tenisiste Kjotevonga vairākkārt bija punkta attālumā no panākuma, taču beigās geims zaudēts, un pretinieces ieguva psiholoģisko pārsvaru.

Kopumā Sevastova šobrīd atbilst „Grand Slam” pamatturnīra pirmās vai otrās kārtas līmenim (to pierāda arī viņas vieta WTA rangā). Veiksmes gadījumā var tikt līdz trešajam aplim. Un tas nav maz – būtu mums vēl kāda šāda līmeņa tenisiste... Tomēr, lai kāptu augšup, Anastasijai daudz jāstrādā.

     [+] [-]

, 2010-09-03 20:29, pirms 14 gadiem
ļoti labs raksts!
sajūta,"zin drēbi"

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 20:58, pirms 14 gadiem
Raksta kā tas patiesībā ir bez cukura devas. Vēl tikpat atklāti par Gulbi ...

     [+] [-]

, 2010-09-03 21:26, pirms 14 gadiem
nicks rakstīja: Raksta kā tas patiesībā ir bez cukura devas. Vēl tikpat atklāti par Gulbi ...
Jau bija!

     [+] [-]

, 2010-09-04 02:24, pirms 14 gadiem
čops rakstīja: ļoti labs raksts!
sajūta,"zin drēbi"
kā tad! zin drēbi.. sten, tātad nedrošība.. Šarapova sten un kliedz visu maču - un uzvar - tātad nedrošiba? saņemieties. Ir jāsaprot lietas. Ir līmeņi, kuriem pāri visas netiek. samierinamies. Sevastova ir top 100. labs sasniegums. būsim reāli - augstāk nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-04 08:02, pirms 14 gadiem
branders rakstīja: kā tad! zin drēbi.. sten, tātad nedrošība.. Šarapova sten un kliedz visu maču - un uzvar - tātad nedrošiba? saņemieties. Ir jāsaprot lietas. Ir līmeņi, kuriem pāri visas netiek. samierinamies. Sevastova ir top 100. labs sasniegums. būsim reāli - augstāk nebūs.
Kam gan nav `subjektīvisma`?Manuprāt,par Kuzņecovas pārliecības sašūpošanu liecināja bumbiņas driblēšana `uz kājiņas`

     [+] [-]

, 2010-09-04 08:05, pirms 14 gadiem
SKALS rakstīja: Pirmkārt būtu skatījies spēli varbūt saprastu par stenēšanu. Otrkārt otrā setā Sevastova nospēlēja vairākas tiešām meistarīgas epizodes kas liek domāt ka lielākā problēma patreiz ir tieši stabilitātes trūkums. Ja to izdotos pārvarēt kāpums būtu pat ļoti iespējams.
jāspēlē `tīrāk`
pārāk iezīmējas `up`s und down`s