Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:871, Did:0, useCase: 3

Gulbi slavēt vai pelt?

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Gulbi slavēt vai pelt?
Ernesta Gulbja startam "US Open" nevar likt viennozīmīgu vērtējumu
Foto: AP/Scanpix

Šis ir gadījums, kad grūti novērtēt Ernesta Gulbja startu "US Open". Malacis, ka par spīti veselības problēmām devās laukumā, taču, ja reiz bija izšķīries par šādu soli, gribējās just kaut nedaudz cīņasspara.

Ernestam jau dienu pirms mača ar francūzi Žeremiju Šardi nav bijusi labākā pašsajūta, un cepuri nost Gulbja priekšā, ka viņš priekšlaicīgi nepacēla balto karodziņu un iznāca kortā. Taču, ja jau otrajā setā viņš sapratis, ka tikt pie uzvaras nav viņa spēkos, vai bija jēga turpināt agoniju?

Piekrītu, ka izstāšanās šķistu nedaudz dīvaina. Kad maijā savainojuma dēļ Gulbis nepabeidza Francijas atklātā čempionāta maču ar Žuljēnu Beneto, viņš apgalvoja, ka tā noticis pirmo reizi viņa karjerā. Ja Ernests izstātos pret Šardī, tā būtu jau trešā reize pēdējo desmit maču laikā, kad Gulbis nav pabeidzis spēli. Taču varēja just, ka Ernests par katru cenu negrib lauzt cīņas gaitu. Kā gan citādi izskaidrot praktiski bez cīņas zaudēto otrā seta taibreiku?

Ja Gulbis uzvarētu setā, tas nozīmētu, ka viņam vēl vismaz pusstundu ilgāk nāktos trenkāt bumbiņu Ņujorkas svelmē, un nav ko noliegt – skraidīt pa laukumu vairāk nekā 30 grādu karstumā nav tā patīkamākā nodarbe. Īpaši, ja ir sarežģījumi ar veselību. Domāju, ka šajā situācijā prātīgāk bija izstāties – lai līdzjutēji redz, ka Ernestam ir kāda problēma, nevis zīlē kafijas biezumos, kāpēc Gulbja sniegums nekādi nelīdzinājās tam, kāds ir redzēts iepriekš.

Diemžēl par bilanci pēdējos "Grand Slam" turnīros Ernests nevar priecāties. Viss ir sagriezies kājām gaisā. Iepriekš Gulbis varēja zaudēt kaut visus mačus pēc kārtas, bet, kā bija klāt lielais turnīrs, viņš allaž bija labā formā, un, ja izloze nelika šķēršļus, vismaz pirmā kārta tika pārvarēta. Tagad notiek pretēji – Ernests lieliski spēlē "Masters" un citos iknedēļas turnīros, viņš pat ticis līdz tam, ka "Grand Slam" sacensībās ir izsēto spēlētāju skaitā, taču šo priekšrocību nekādi neizdodas izmantot. Pēdējo uzvaru "Grand Slam" turnīros Gulbis guva pērn Vimbldonas pirmajā kārtā pret mazpazīstamo itālieti Rikardo Gedinu. Nesenajām neveiksmēm ir daudz objektīvu un subjektīvu iemeslu, bet fakts paliek fakts. Jācer, ka nākošsezon Ernests lauzīs tradīciju un priecēs savus līdzjutējus arī uz nozīmīgāko turnīru skatuves!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-01 19:16, pirms 14 gadiem
no otras puses , ja vinam ietu tikai grand slam ( 3, 4 karta ) tad vins ranga nebutu tur kur tagad, kad ir izdevies ari mazakos turniros labi spelet ... Gulbis vel teiks savu vardu Grand slam, nesaubos ne mirkli

  +8 [+] [-]

, 2010-09-01 19:16, pirms 14 gadiem
Protams, Gulbja shogad Grand Slam starti neiepriecina ,bet veerteejot kopumaa sezonu ,jaatziist, ka taa ir ar + ziimi, jo tomeer ir iekluuts top 30!

 +10 [+] [-]

, 2010-09-01 19:24, pirms 14 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Protams, Gulbja shogad Grand Slam starti neiepriecina ,bet veerteejot kopumaa sezonu ,jaatziist, ka taa ir ar + ziimi, jo tomeer ir iekluuts top 30!
kā arī iegūts pirmais ATP tituls, uzvarēts Federers, tikts Masters Series 1/4 finālā un iegūta jauna rekordvieta rangā!

Viennozīmīgi ar "+" zīmi!

     [+] [-]

, 2010-09-01 19:35, pirms 14 gadiem
Gads viennozīmīgi ar + zīmi. Manuprāt, jāskatās no labāk puses, nākošgad GS turnīros būs jāaizstāv 0 punkti. tas nozīmē, ka labi nospēlējot tur, būs vieglāk spert nākamo soli - iekļūt TOP10.

Un nod!rsējiem - paši pamēģiniet neēst divas dienas un kapāt tenisu 30 grādu svelmē.

Kā saka Puče - būs labi!
Slēpts komentārs: NIPEM

     [+] [-]

, 2010-09-01 20:05, pirms 14 gadiem
Nav jau nemaz tik traki

  +3 [+] [-]

, 2010-09-01 20:08, pirms 14 gadiem
Slavēt, slavēt un vēlreiz SLAVĒT!!! un tikai!!!
Atgādināšu, ka cita tik pat laba tenisista mums nav.
Daudziem šeit derētu ievilkt savus ''indes zobus'' , deldēt pakaļu pie pc un gudri spriedelēt tāpat prot visi.

  -3 [+] [-]

, 2010-09-01 20:23, pirms 14 gadiem
mekto rakstīja: no otras puses , ja vinam ietu tikai grand slam ( 3, 4 karta ) tad vins ranga nebutu tur kur tagad, kad ir izdevies ari mazakos turniros labi spelet ... Gulbis vel teiks savu vardu Grand slam, nesaubos ne mirkli
BURN laix ir beidzies

     [+] [-]

, 2010-09-01 21:19, pirms 14 gadiem
Kāds un kad Gulbim ir nakamias turnirs ,kurā vinš piedalīsies ?

  +3 [+] [-]

, 2010-09-01 21:34, pirms 14 gadiem
Tā nu ir sagadījies ka puisim ir gan talants kā arī bija finanses sagatavoties lielajam tenisam. Par vietu, kura sasniegta, protams, paslavēt.

Tālāk pārdomas par US Open notiekošo.
Profesionāls darbs tomēr ar visatbildīgāko brīdi priekšā. Vai nu komanda haltūrē vai psiholoģiski nespēj sagatavoties GS.

Zinātne ir veltījusi pietiekamas pūles un ir 100 dažādu sporta ēdienu un dzērienu un tai pietuvinātas pārtikas. Tā ka 2x sildīta kotlete nav jāēd.

Karstums... Šogad personiski bija ļoti smagi uznākot pēkšņam karstumam visu laiku kā parasti ap +20 un maču dienā bezvējš ar +32. Bet tam spēju pielāgoties nākamajiem mačiem, kuri bija pēc 3 nedēļām ar treniņiem tamlīdzīgos apstākļos, daudz dzeramā utt

Ernests atrodas karstumā vismaz 6 mēnešu gadā, tā ka aklimatizācija īpaši neprasās.
Cita lieta, ja vispār nespēj panest (kautkas tamlīdzīgs notiek ar Viku Azarenku). Par to, protams, lai lemj mediķi.

Vakar bija 2 zīmīgi mači.
1. ar Džokoviču, kuram arī klājas grūti karstumā... iznākumā uzvarēts. 2. ar Beneto. Pie 4:4 un 30:30 4. setā Žuljēns savas pusdienas izvēma publiskai apskatei korta stūrī. Nekas, atvilka elpu, nobreikoja, iedzēra tableti un izservēja maču.

Tā teikt, Ņujorkas kortos skraida vēl vairāki simti sportistu un katrs ar savām rūpēm un priekiem. Mūsējam viss beidzās tā nelāgi.

     [+] [-]

, 2010-09-01 21:40, pirms 14 gadiem
Nu patreizējā situācijā Gulbi ir grūti vai neiespējami nopelt. Kā var pārmest sportistam brīdī kad viņš rangā ir sasniedzis personīgo rekordu. Protams tagad kādu vietu atkritīs, bet kopumā gads ir ar lielu pluss zīmi-zaudējumi arī negaidīti ir bija un būs, bet jāskatās ir kopējās tendences nevis viena konkrēta veiksme vai neveiksme.

     [+] [-]

, 2010-09-02 03:40, pirms 14 gadiem
Gruuti no malas spriest- pelt vai slaveet. Neviens no mums pat tuvu nav ticis tam , ko vinsh ir sasniedzis.

Sasniedzis ar neapshaubaamu talantu un arii ar darbu, jo ar pliku talantu pasaules 30 niekaa netiksi.

Tachu varam tikai ziileet, cik augstu rangaa un cik uzvaru turniiros Ernestam buutu jau shobriid, ja vinjs speetu tenisam pieiet kaa darbam nevis hobijam, profesionaali sagatavoties un aizvadiit katru machu liidz galam.

Psihologiskaja sagatavotiibaa un ciinjassparaa velr ir milziigas rezerves, kuras, cerams, kaadreiz tiks airi izmantotas. Tad varbuut arri vinsh sasniehs savu meerkji un mums buus pasaules 1. rakete.

     [+] [-]

, 2010-09-02 09:53, pirms 14 gadiem
kas tur ko pelt? viņš vienīgais, kas zaudē? nepatīkami, ka tā, bet kā ir tā ir.
atkārtošos, ka "galvu sakārtot" gan viņam derētu, bet ieteikšu tomēr pārāk neticēt viņa runāšanai par to, ka viņš netrenējas. btw. viņš saka,ka viņam nepatīk to darīt, bet viņš nesaka, ka to nedara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-03 22:54, pirms 14 gadiem
pikolo rakstīja: kas tur ko pelt? viņš vienīgais, kas zaudē? nepatīkami, ka tā, bet kā ir tā ir.
atkārtošos, ka "galvu sakārtot" gan viņam derētu, bet ieteikšu tomēr pārāk neticēt viņa runāšanai par to, ka viņš netrenējas. btw. viņš saka,ka viņam nepatīk to darīt, bet viņš nesaka, ka to nedara
Es uz katru treniņu eju ar motivāciju kko jaunu apgūt, ja Tu ar sportu pelni naudu, tad kā var nepatikt trenēties?