Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Jaunzēlandē sāks pret mājinieci Erakoviču, Sevastovai Ķīnā tiek otra Pliškova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Jaunzēlandē sāks pret mājinieci Erakoviču, Sevastovai Ķīnā tiek otra Pliškova
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas pusdienlaikā Oklendā notika WTA "International" sērijas turnīra izloze, kas Latvijas otrajai raketei Aļonai Ostapenko 1. kārtā deva maču pret Jaunzēlandes ilggadējo pirmo raketi Marinu Erakoviču. Tikmēr mūsu vadošā spēlētāja Anastasija Sevastova tādas pašas nozīmes turnīru Šeņdžeņā sāks pret čehieti Kristīnu Pliškovu.

Ostapenko 2016. gadu, kurā viņai bija pirmā pilnā sezona WTA līmenī, pabeidza ar 44. vietu reitingā. Šī pozīcija viņai 2017. gada sezonas pirmajā turnīrā Oklendā ļāva ne vien iekļūt pamatturnīrā, bet arī būt starp astoņām izsētajām tenisistēm, saņemot septīto numuru. Pirmais ir titulētajai Serēnai Viljamsai, kura var būt Aļonas pretiniece ceturtdaļfinālā.

Ostapenko sezonu Oklendā sāka arī pērn, kad viņa Jaunzēlandē spēlēja ar "wild card" un toreiz pārvarēja vienu kārtu – vispirms pieveikta zviedriete Juhanna Lāšone, pēc tam skandalozā spēlē ar mačbumbām zaudējot Lielbritānijas pārstāvei Naomi Broudijai.

Šoreiz Aļonai 1. kārtā ielozēta Horvātijā dzimusī, bet jau ilgi Jaunzēlandi pārstāvošā Marina Erakoviča. 28 gadus vecā tenisiste pašreiz rangā atrodas 106. vietā, bet savu rekordu sasniedza 2012. gadā, kad tika līdz 39. pozīcijai. Atrašanās ārpus Top 100 nozīmēja nepieciešamību Oklendā saņemt "wild card", kas viņai šajā turnīrā ir ierasta parādība. Erakovičai Oklendā ir bilance 9-11, labāko rezultātu ar pusfinālu sasniedzot 2008. gadā.

Arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 34.) jauno sezonu sāks turpat, kur pērn, proti, Šeņdžeņā. Sevastova pērn Ķīnā 1. kārtā zaudēja Monikai Nikulesku, bet viņas pirmā pretiniece 2017. gada sezonā būs ranga 60. vietā esošā čehiete Kristīna Pliškova. Anastasija ir divas reizes sacentusies ar viņas māsu Karolīnu, bet ar kreili Kristīnu tiksies pirmoreiz. Sevastova Ķīnā izlikta ar sesto numuru, bet pirmais ir pagājušā gada čempionei Agņeškai Radvaņskai.

     [+] [-]

, 2016-12-31 08:26, pirms 7 gadiem
Par Gulbi ir kautkas dzirdams?

  -1 [+] [-]

, 2016-12-31 09:12, pirms 7 gadiem
Būs atpakaļ pēc AO!

     [+] [-]

, 2016-12-31 11:39, pirms 7 gadiem
Serēnai ar dopingu nav problēmu?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-31 12:40, pirms 7 gadiem
Serēnai citas problēmas...viņa gatavojas kàzàm!...redzot, cik viņa ir sievišķīga savas intervijās un kāda sieviešu loģika valda viņas galvā, tad , manuprāt, teniss vairs nav pirmajā vietā...tagad kāzas, un pēc tam bērni, un jo vairāk ,jo labāk!
Ja Serēna tiks līdz ceturdaļfinālam, tad Aļona viņu divos setos!

     [+] [-]

, 2016-12-31 13:25, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Serēnai citas problēmas...viņa gatavojas kàzàm!...redzot, cik viņa ir sievišķīga savas intervijās un kāda sieviešu loģika valda viņas galvā, tad , manuprāt, teniss vairs nav pirmajā vietā...tagad kāzas, un pēc tam bērni, un jo vairāk ,jo labāk!
Ja Serēna tiks līdz ceturdaļfinālam, tad Aļona viņu divos setos!
pēdējais laiks māsa arī varēja atstāt kādu pēcnācēju, bet tikai vīram līdzīgu