Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei Vašingtonā sezonas pirmais WTA ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dekmeijerei Vašingtonā sezonas pirmais WTA ceturtdaļfināls
Līga Dekmeijere
Foto: Kīts Alisons

Līga Dekmeijere pārī ar ASV tensisiti Nikolu Melikāru trešdien sasniedza Vašingtonas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Bijušai Latvijas dubultspēļu pirmajai raketei tas ir sezonas pirmais ceturtdaļfināls augstākā līmeņa turnīros.

Vašingtona Dekmeijerei ir tikai ceturtais turnīrs 2014. gada sezonā. Iepriekšējos trīs gūta tikai viena uzvara, kas bija februārī Midlendas ITF 100 000 turnīrā. Abos galvenās tūres turnīros – "Australian Open" un Monterejā – zaudēts jau 1. kārtā. Līga Vašingtonā spēlē trešo reizi. 2011. gadā ar Aleksandru Mjūleri izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam, bet 2012. gadā ar viņu zaudēts jau 1. kārtā.

Arī šoreiz Līgai pāriniece no ASV Nikolas Melikāras personā. Tāpat kā Līgai, arī viņai labākie rezultāti ir dubultspēlēs. Šogad spēlējot ļoti maz, Dekmeijere reitingā noslīdējusi uz 232. vietu (dubultspēlēs garām tikusi arī Diāna Marcinkeviča), bet viņas pāriniecei 159. pozīcija. Līgai ar Nikolu 1. kārtā pretī trāpījās Alizē Kornē (#118) un Kirstena Flipkensa (#163). Abas labi zināmas tenisistes, taču labāk startē vienspēlēs.

Tieši labākas dubultspēļu prasmes, kā arī kvalitatīvāks teniss svaru kausus nosvēra par labu Dekmeijerei un Melikārai – 6:2, 5:7, 10:4. Atskaitot dažas epizodes, Līga labi spēlēja pie tīkla, bet Melikāra izcēlās ar labām servēm. Tikmēr pretinieces uzkrītoši bieži pieļāva nepiespiestās kļūdas. Mača pirmajā pusē tas attiecās uz Flipkensu, bet cīņas otrajā daļā uz šogad Hopmana kausā uzvarējušo Kornē. Dekmeijere ar pārinieci 2. setā atspēlēja breiku, tomēr vēlāk netika līdz taibreikam. Supertaibreikā Beļģijas un Francijas duetam variantu nebija.

2. kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšana dod 60 reitinga punktus un 910 dolārus. Par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar Austrālijas duetu Olīvija Rogovska/Arina Rodionova. Viņām reitingā attiecīgi 89. un 101. vieta un Vašingtonā ceturtā izsētā pāra statuss. Dekmeijeres un Melikāras mačs pret Austrālijas tenisistēm notiks tajā pašā laikā, kurā vakar – aptuveni pusstundu pēc pusnakts (pēc mūsu laika).