Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sestdien debija lielajā turnīrā Pekinā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sestdien debija lielajā turnīrā Pekinā
Aļona Ostapenko un Jūlija Putinceva
Foto: Christopher Levy

Aļona Ostapenko (WTA 46.) sestdienas rītā sāks "China Open" turnīru, Pekinā sacenšoties ar reitingā 10 pozīcijas augstāk esošo Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu. Mača sākums ap plkst. 9:00.

Izņemot tās sezonas astoņas labākās tenisistes, kuras oktobrī Singapūrā sacentīsies prestižajā "WTA Finals" turnīrā, pārējām spēlētājām sezonas pēdējais nozīmīgākais turnīrs būs Pekinā, kur notiks "Premier Mandatory" sērijas turnīrs.

Šajā obligāto turnīru kategorijā ietilpst četras sacensības – Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina. WTA turnīru piramīdā "Premier Mandatory" ir trešais nozīmīgais līmenis aiz "Grand Slam" un "WTA Finals". Šo sacensību čempiones saņem 1000 reitinga punktus. Pekinā balvu fonds ir 6.2 miljoni, 1. kārtā zaudējušās tenisistes saņems 17 453 dolārus.

Ostapenko šogad ir pirmā pilnā sezona WTA tūrē. No "Premier Mandatory" kategorijas turnīriem viņai bijuši tikai divi. Indianvelsa tika izlaista skolas dēļ. Maiami viņa zaudēja kvalifikācijā, bet Madridē izstājās pamatturnīra 1. kārtā.

Aļona Pekinā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju, kas sākās vēl pirms "US Open" – Ņūheivenas 2. kārtā fiasko pret Agņešku Radvaņsku. Pēc tam divas neveiksmes pēc kārtas pret Petru Kvitovu. Tātad visas neveiksmes pret titulētām elites spēlētājām.

Pekinā izdevās tikt pie labākas izlozes, dabūjot 1. kārtas maču pret Kazahstānu pārstāvošo krievu tenisisti Jūliju Putincevu. Viņa Pekinā ir spēlējusi iepriekš, pērn pēc kvalifikācijas iziešanas pamatturnīra 1. kārtā zaudējot Eļinai Svitoļinai.

Ostapenko un Putinceva rakstura un uzvedības ziņā ir ļoti līdzīgas spēlētājas, kuras ieguvušas skandalozu slavu gan kortā novērotās uzvedības, gan publisko izteikumu dēļ, nekautrējoties atklāti teikt, ko domā par, viņuprāt, nemeistarīgām spēlētājām. Ostapenko regulāri "pieķerta" maču laikā, kad pārrunas ar treneriem ir dzirdamas TV auditorijai. Savukārt Putinceva pirms vairākiem gadiem pēc spēles pret Koko Vandevei amerikānietei pateica visu, ko domā par viņas spēlēto tenisu.

Kad abas sezonas sākumā kopā spēlēja "Australian Open", tādas komandas izveidošana diviem "Grand Slam" turnīriem šķita pat ļoti loģiska un pašsaprotama. Tiesa, panākumus gūt neizdevās. Gan Austrālijā, gan arī Parīzē abas zaudēja jau 1. kārtā. Abas reizes gan trāpījās nomināli spēcīgākas pretinieces – Austrālijā ķīnietes Jifana Su un Saisaja Čžena, bet Francijā māsas Viljamsas.

Ostapenko un Putinceva kopš tā laika dubultspēlēs kopā vairs nav spēlējušas, bet šodien abām būs pirmā savstarpējā cīņa vienspēļu sacensībās. Nelielas favorītes lomā ir rangā augstāk un nedaudz labākā formā esošā Putinceva. Viņa 1. kārtu pārvarējusi pēdējos četros turnīros, tiesa, ik reizi zaudējusi jau nākamajā cīņā. Ja salīdzina abu spēlēto tenisu, tad Aļonai ir jaudīgāks uzbrukums un, ja izdosies beidzot labi servēt un spēlēt bez ļoti liela kļūdu daudzuma, uzvara ir iespējama.

Šis mačs būs otrais pēc nozīmes otrajā kortā, kur vispirms no plkst. 6:00 labāko noskaidros Jafana Vana un Marija Sakari. Pēc viņām kortā dosies Ostapenko un Putinceva. Piebilstams, ka Latvijas un Kazahstānas spēlētāju mačs nesāksies agrāk par plkst. 7:30. Pat, ja pirmo spēli izdosies izspēlēt ļoti ātri.

Ostapenko Pekinā būs arī dubultspēles kopā ar Šveices tenisisti Timeju Bačinskī. Savukārt otra mūsu tenisiste Anastasija Sevastova nozīmīgo turnīru sāks svētdien, kad uzvarētā "US Open" 4. kārtas mača atkārtojumā tiksies ar britu pirmo raketi Johannu Kontu.

  -3 [+] [-]

, 2016-09-30 22:57, pirms 8 gadiem
pagaidām Aļonai lai būtu paredzama vinne ir pārāk daudz "ja", tapēc ir vajadzīga palīgā veiksme, bet jāatzīst, ka zaudes ir bijušas pret pretiniecēm kurām zaudēt nav kauns. Turēšu īksķi un par drīzu atgriešanos Latvijas #1

     [+] [-]

, 2016-10-01 08:28, pirms 8 gadiem
Zaudējums bez variantiem!!! Tenisu bez serves neesmu redzējis,

     [+] [-]

, 2016-10-01 08:37, pirms 8 gadiem
Vajadzētu taču sākt uzvarēt.. Un, ja jāliek likme, tad lieku uz Ostapenko..
Ostapenko - Putintseva (WTA Beijing)

pagaidām gan ievilkusies pirmā spēle.

     [+] [-]

, 2016-10-01 09:04, pirms 8 gadiem
ir kāds video links?

     [+] [-]

, 2016-10-01 09:17, pirms 8 gadiem
Kas notiek?!! tik sliktu spēli no Ostapenko nebiju gaidījis (reti skstos viņas spēles.)..

     [+] [-]

, 2016-10-01 09:18, pirms 8 gadiem
eatandeat rakstīja: ir kāds video links?
Ostapenko - Putintseva (WTA Beijing)

     [+] [-]

, 2016-10-01 11:02, pirms 8 gadiem
nekas nemainās Gulbja draudzene spēles manierē..

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 11:06, pirms 8 gadiem
meitenīt slima esi ar zvaigznēm...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 11:07, pirms 8 gadiem
1:1 Gulbja kopija, pilnīgi nesakarīga spēlētāja.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-01 11:07, pirms 8 gadiem
Kāds sakars ar zvaigznēm te, ja pati neiztur spriedzi? Pie atdotās mačbumbas izskatās, ka spēli ar zaudējusi

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 11:12, pirms 8 gadiem
Cik tizlas emocijas

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 11:13, pirms 8 gadiem
tik jauna un nervoza-psihiatrs sveicina..

     [+] [-]

, 2016-10-01 11:13, pirms 8 gadiem
Ja smadzenes nepieslēgs spēlē,tad tā arī varēs turpināt.Uzvarētu spēli atdot, to vajag mācēt.