Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Par ''Venden Men’s Future'' titulu Jūrmalā sacentīsies Lībietis, J.Podžus, Stabiņš

Krišs Upenieks

Par ''Venden Men’s Future'' titulu Jūrmalā sacentīsies Lībietis, J.Podžus, Stabiņš
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

30. jūlijā tenisa centrā “Lielupe”, Jūrmalā sāksies starptautiskais tenisa turnīrs “Venden Men’s Future”, kas ir vienīgais profesionālais turnīrs Latvijā šajā sezonā. Nedēļas garumā, līdz 6. augustam turnīrs pulcēs augsta līmeņa tenisistus no vairāk nekā 20 valstīm.

Latviju vienspēļu turnīra pamatsacensībās pārstāvēs Miķelis Lībietis, kurš būs viens no turnīra favorītiem, kā arī Artūrs Lazdiņš. Wild Card dalībai pamatturnīrā saņēmuši arī Krišjānis Stabiņš, kurš nākamnedēļ debitēs ATP reitingā, Jānis Podžus (ATP 900. vieta) un Rūdolfs Mednis.

Par iekļūšanu pamatturnīrā kvalifikācijā cīnīsies vēl daudzi citi pašmāju spēlētāji. Turnīra pirmās divas dienas, 30. un 31. jūlijā notiks kvalifikācijas sacensības, kur tenisisti cīnīsies par iekļūšanu pamatturnīrā, kas norisināsies no 1. līdz 6. augustam.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Future" ranga turnīrs ir nozīmīgākais individuālais tenisa turnīrs, kas Jūrmalā norisinās jau kopš 1998. gada. Tā prēmiju fonds ir 10 000 ASV dolāru. Turnīrā paredzēts noskaidrot labākos tenisistus starp pamatsastāva 32 spēlētājiem vienspēlēs un 16 pāriem dubultspēlēs. ITF “Future” notiek vairāk, kā 660 turnīri 77 valstīs. Sākotnēji šo turnīru sauca ITF Men’s Circuit, kas sastāvēja no vairākiem turnīriem, katrs no tiem notika ilgāk, kā četras nedēļas. Bet vēlāk tika ieviesti Future turnīri, kuri bija daudz elastīgāki turnīru organizēšanā nacionālajām asociācijām, kā arī turnīra dalībniekiem.

«Vasara, it īpaši augusta mēnesis, tenisistiem ir ļoti aktīvs periods, kad risinās vairāki nozīmīgākie tenisa turnīri. Nedēļas nogalē sāksies starptautiskais profesionālais tenisa turnīrs vīriešiem “Venden Men’s Future”. Šis turnīrs ir nozīmīgs, jo mūsu sportisti iegūst pieredzi profesionālajā tenisā un tiem, kuriem nav punktu, tā ir iespēja uzreiz iekļūt pamatturnīrā un cīnīties par iespēju tikt ATP reitingā. Jau nākamās nedēļas beigās Jūrmalā sāksies Latvijas čempionāts tenisā, kurā par labākā titulu sacentīsies gan pieaugušie tenisa spēlētāji. Savukārt augusta vidū norisināsies Latvijas čempionāts jauniešiem, kur Latvijas jaunajiem tenisa spēlētājiem būs lieliska iespēja sacensties un parādīt savas profesionālās iemaņas,” stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Pagājušajā gadā aizvadītājās “Venden Men’s Future” sacensībās sacentās tenisa spēlētāji no vairāk nekā 10 valstīm un cīnījās par 10 000 ASV dolāru balvu fondu. Pamatsacensībās startēja četri mūsu sportisti, no kuriem lieliski veicās Miķelim Lībietim. Viņam tas bija otrais "Future" vienspēļu tituls karjerā - pirmais 2013. gadā iegūts Igaunijā. Nopelnītie 18 reitinga punkti viņam ļāva atgriezties ATP ranga pirmajā tūkstotī.

Latvijas tenisistiem vienspēlēs šajā turnīrā izdevies triumfēt 2006. gadā, kad par čempionu kļuva tenisists Andis Juška, savukārt pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši - 2005.gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011.gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013.gadā pusfinālu sasniedza Miķeļis Lībietis.

Spēles norisinās tenisa centra “Lielupe” kortos, Jūrmalā, un tās katru dienu sākas no plkst. 10.00. Ieeja uz spēlēm visiem interesentiem ir bez maksas. Turnīru „VENDEN Men’s Future” atbalsta „VENDEN”, Latvijas Tenisa savienība un Jūrmalas dome.

Informāciju sagatavoja;
Latvijas Tenisa savienība.