Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai pirmā spēle Taivānā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai pirmā spēle Taivānā
Māksliniece Anastasija Sevastova un Japānas tenisiste Misaki Doi
Foto: Taiwan Open/Facebook

Anastasija Sevastova (WTA 32.) pirmdien sāks Taipejā notiekošo WTA "International" sērijas turnīru, sacenšoties ar ranga 188. vietā esošo Japānas tenisisti Miju Kato. Mača sākums ap plkst. 9-10.

Sevastova "Taiwan Open" startēja arī pērn, toreiz tiekot līdz ceturtdaļfinālam, kur divos setos piekāpās nākamajai čempionei Venusai Viljamsai. Pirms tam trīs setos apspēlētās Kristīna Kučova un Donna Vekiča. Ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam Sevastova nopelnīja 60 punktus.

Šogad turnīrā ir divas būtiskas izmaiņas. Pirmkārt, tas pārcelts no Gaosjunas uz galvaspilsētu Taipeju. Otrkārt, tenisistes sacentīsies uz "hard" seguma telpās. Pērn mači notika ārā.

Sevastova Taipejā ir starp izsētajām tenisistēm, saņemot ceturto numuru. Pirmie trīs ir Eļinai Svitoļinai (#13, vienīgā Top 20 tenisiste turnīrā), Samantai Stousurai un Karolīnai Garsijai.

Sestdien notikušajā izlozē kļuva zināms, ka Sevastovas pirmā pretiniece būs kāda no kvalifikācijā spēlējušām tenisistēm. Anastasijai tika 22 gadus vecā japāniete Kato, kura priekšsacīkstēs ar 6:1, 6:0 sagrāva rangā neesošu vietējo tenisisti Šūjinu Šjē un ar 6:1, 5:7, 6:4 apspēlēja trešā simta spēlētāju Barboru Krejčikovu.

Kato Taipejā būs tikai sestais WTA pamatturnīrs. Iepriekšējos piecos viņa guva kopumā tikai divas uzvaras, abas gūstot pret spēles brīdī trešajā simta bijušām tenisistēm – Šerazadu Reiksu (#246) un Ursulu Radvaņsku (#212). Ulas sakarā gan jāatzīmē, ka Agņeškas māsa ir bijusī Top 30 spēlētāja, tiesa, vairākas sezonas jau spēlē tālu no sava labākā līmeņa.

Kato vēl ne reizi (0-4) nav uzvarējusi Top 100 spēlētāju. Trijos no zaudētajiem mačiem viņa spēja uzvarēt vienā setā, to paveicot pret Aravani Rezai, Darju Gavrilovu un Jūliju Putincevu. Rangā visaugstāk esošā pretiniece, ar kuru Kato ir sacentusies, ir Svitoļina, kura pērn, būdama 19. vietā, Kato ar 6:1, 6:1 sagrāva Kualalumpurā.

Skaidrs, ka Sevastovai 1. kārtā nav citu variantu, kā apliecināt favorītes statusu mačā pret tenisisti, kura rangā nav bijusi augstāk par 145. vietu. Savukārt 2. kārtā jau būtu gaidāma pavisam cita līmeņa pretestība – serbiete Aleksandra Kruniča, pret kuru Anastasijai ir negatīva 2-3 bilance, vai čehiete Lucija Šafāržova (0-1), kura nupat otro reizi uzvarēja "Australian Open" dubultspēļu turnīrā un īpaši bīstama ir tieši telpu apstākļos.

Sevastovas un Kato mačs būs trešais galvenajā kortā, kur pirms tam no plkst. 6:00 jāizspēlē divas spēles.

     [+] [-]

, 2017-01-30 10:51, pirms 7 gadiem
Kad ir vienkārši jāatstāj pretiniece uz nulles,sāk kaut ko muģīties un pati sev taisa problēmas. Galva,galva.

     [+] [-]

, 2017-01-30 11:01, pirms 7 gadiem
Laikam jau viņa tik ļoti mīl tenisu,ka negrib ātrāk pabeigt spēli,jāpavelk vismaz uz stundu,lai normāls treniņš vismaz sanāk.
Tas nu tā,vinnēja un labi ir. Bet,ja pretī nāks čehiete,tad būs grūti.