Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Dabrovski pārtrauc Babošas/Mladenovičas 13 uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Dabrovski pārtrauc Babošas/Mladenovičas 13 uzvaru sēriju
Gabriela Dabrovski un Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

2018. gada Dohas "Premier 5" turnīra čempiones Aļona Ostapenko un Gabriela Dabrovski pusfinālā ar 6:4, 1:6, 10:7 uzvarēja ranga līderes Kristinas Mladenovičas un trešās pozīcijas īpašnieces Timejas Babošas duetu, kas šodienas mačā ieradās ar iespaidīgu 13 uzvaru sēriju.

Latvijas un Kanādas komandai izdevās fantastisks sākums ar 5:0 starta izrāvienu. Turpinājumā tika zaudēts gandrīz viss pārsvars. Viņas divreiz neizservēja setu, abos gadījumos paliekot neizmantotai vienai setbumbai, kad Mladenoviča divreiz izšķirošā punkta izspēlēs apspēlēja Dabrovski. Ostapenko ar pārinieci pēdējā geimā uzvarēja no 0:30, ar trešo mēģinājumu izservējot setu.

Ostapenko 2. setā divas reizes serves geimos zaudēja no 40:15 pārsvara, kā rezultātā titulētās sāncenses guva graujošu revanšu. 2018. gada čempiones dominēja supertaibreikā, kur ne brīdi nebija iedzinējos. Punktu izdevās pielikt ar trešo mačbumbu, kad Ostapenko diagonālo "forehand" sitienu apmaiņā pieveica Mladenoviču, kuras pēdējais sitiens beidzās ar trāpījumu tīklā.

Ungārijas un Francijas duets pirms šodienas mača bija sasniedzis 13 uzvaru sēriju, kas sākās pagājušās sezonas finālturnīrā Šeņdžeņā. Viņas šogad triumfēja "Australian Open". Mladenoviča un Baboša šobrīd ir arī pašreizējās "French Open" čempiones. Viņas Dohā bija izsētas ar otro numuru.

Savukārt Latvijas un Kanādas duets Dohā izsēts ar sesto numuru. Dabrovski rangā ir 7. vietā, bet Ostapenko ir 23. Iekļūšana finālā dod 585 reitinga punktus. Fināls rīt trešajā mačā no plkst. 16:00 pret Vimbldonas čempionēm Barboru Stricovu un Sūveju Šjē, kuras Dohā izsētas ar pirmo numuru. Viņām rangā attiecīgi 2. un 4. vieta.

Marcinkeviča un Ozoliņš sasniedz ITF ceturtdaļfinālus

Diāna Marcinkeviča (WTA 265.) Mākonas ITF W25 turnīra 2. kārtā ar rezultātu 6:7(4), 6:2, 6:2 uzvarēja Rumānijas tenisisti Mirjamu Bjanku Bulgaru (WTA 385.). Diānai bija iespēja uzvarēt arī 1. setā, taču viņa pie 6:5 nespēja izservēt setu. Iekļūstot ceturtdaļfinālā, Marcinkeviča nopelnīja deviņus WTA reitinga punktus.

Marcinkeviča dubultspēļu turnīrā kopā ar Francijas tenisisti Salma Džubri zaudēja 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā (1. kārta izlaista), kur piekāpās ar pirmo numuru izsētajai Baltkrievijas komandai Vera Lapko/Lidzija Marozava – 1:6, 6:3, 4:10.

Kārlis Ozoliņš savā otrajā "Futures" pamatturnīru mačā Trnavas M15 turnīra 2. kārtā 17 gadus vecu spēlētāju duelī ar 3:6, 6:4, 6:4 uzvarēja Čehijas tenisistu Daliboru Svrčinu (ATP 971.). Ozoliņš bija iedzinējos ar setu un 0:3. Viņam mača pēdējā geimā vajadzēja atspēlēt divas breikbumbas.

Sasniedzot ceturtdaļfinālu, Ozoliņš nopelnīja divus ATP reitinga punktus. Viņš jau ar tikšanu 2. kārtā bija garantējis debiju ATP rangā, kas notiks 9. martā. "Australian Open" pusfinālists un junioru ranga septītais numurs ir viens no ranga pirmajā desmitniekā esošiem trim spēlētājiem, kuriem bija rezervēta vieta Trnavas pamatturnīrā.

     [+] [-]

, 2020-02-27 16:13, pirms 4 gadiem
Ostapenko tā turpinot - OS arī dopelēs spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-27 16:35, pirms 4 gadiem
Martinecs rakstīja: Ar ko kopā?OS vispar ir dubultspēles?
protams , ka ir dopeles. arī miksts ir, tik nezinu kā tur atlasa.

cik saprotu, tad var pati izvēlēties ar ko startēt. tik jābūt no Latvijas tenisistei.
Larisa Neilande 1992.gadā spēlēja dopeli ar Blumbergu par Latviju.

pieļauju, ka Sevastovu izvēlēsies, ja grib ko sasniegt.

Ostapenko/Gulbis ar būtu interesanti OS.

     [+] [-]

, 2020-02-27 16:53, pirms 4 gadiem
Ar Sevu nekas tāds nesanāks.

     [+] [-]

, 2020-02-27 17:46, pirms 4 gadiem
Valdis Bērziņš , kas raksta par tenisu spirtacentrā - varētu izskaidrot kāda ir kvalifikācija OS tenisā.
man par vienspēlēm apmēram skaidrs. par dopelēm ar it kā, par mikstu pilnīga 0.
nu tā ieviest skaidrību mums spirtacentra lietotājiem un citiem...

     [+] [-]

, 2020-02-27 17:47, pirms 4 gadiem
pūce rakstīja: Ar Sevu nekas tāds nesanāks.
nu tad nekas nesanāks arī ar Marcinkeviču. es pat nezinu vai viņa var ņemt Diānu, kas rangā diezgan zemu.
man tie noteikumi diezgan neizprotami. otrai pāriniecei arī jābūt rangā kaut kādā noteiktā vietā.

     [+] [-]

, 2020-02-27 18:05, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nu tad nekas nesanāks arī ar Marcinkeviču. es pat nezinu vai viņa var ņemt Diānu, kas rangā diezgan zemu.
man tie noteikumi diezgan neizprotami. otrai pāriniecei arī jābūt rangā kaut kādā noteiktā vietā.
Cik uzmetu aci,pat 300 ranks der dubultspēlēs.

     [+] [-]

, 2020-02-27 19:39, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nu tad nekas nesanāks arī ar Marcinkeviču. es pat nezinu vai viņa var ņemt Diānu, kas rangā diezgan zemu.
man tie noteikumi diezgan neizprotami. otrai pāriniecei arī jābūt rangā kaut kādā noteiktā vietā.
Tieši tā. Sevastova tad ir labāks variants jo izrerzes pārvarēt 1 kārtu ir lielākas tomēr ņemot vērā sastāvu kādam jābūt tad lielas ilūzijas lolot nevajag