Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Sevastova – Knapa 3:6, 4:6 (spēle galā)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Sevastova – Knapa 3:6, 4:6 (spēle galā)
Anastasija Sevastova
Foto: Milan Hutera

Anastasija Sevastova ceturtdien "French Open" 2. kārtas mačā nespēja ne reizi nobreikot Itālijas tenisisti Karinu Knapu un zaudēja ar rezutlātu 3:6, 4:6. Sportacentrs.com piedāvāja mača teksta tiešraidi.

2. sets 4:6

4:6. Knapa 1. kārtā divreiz nemācēja izservēt maču pret Viktoriju Azarenku. Arī tagad viņai problēmas, bet punktu tomēr izdodas pielikt jau šajā geimā, realizējot trešo mačbumbu. Pirmo Sevastova atspēlēja pati, nākamās izspēlē paveicās, jo Knapas sistā bumbiņa skāra tīklu, visbeidzot trešo mačbumbu šajā geimā un kopumā jau ceturto Knapa realizēja ar eisu.

4:5. Sevastova no geimpunkta ar divām kļūdām pēc kārtas dod Knapai mačbumbu. Seko gara izspēle, kurā Knapai lieliska iespēja pielikt punktu, taču viņa izsit autā ar diagonālo sitienu. Pašai gan tūlīt būs iespēja nodrošināt uzvaru ar savu servi.

3:5. Knapa "krāso līnijas", vienu punktu viņai palīdz iegūt tīkls. Esot iedzinējos, Sevastovai izdodas tikt līdz "vienādi", bet breikbumba šoreiz nav aizsniedzama.

3:4. Sevastova no 0:30 divreizi labi uzsit, panākot 30:30. Pēc tam Knapai precīzs diagonālais sitiens un breikbumba. Sevastova precīzi trāpā stūri. Anastasija ir "pamodusies", spēlējot daudz enerģiskāk nekā iepriekšējā geimā.

2:4. Sevastovas spēlē jūtama roku nolaišanās. Vairākās epizodēs vienkāršās situācijās bumbiņa tiek bez emocijām raidīta autā.

2:3. Sevastovai pēc ilgāka pārtraukuma ļoti viegls geims, zaudējot tikai vienu punktu.

1:3. Knapa pēc divām kļūdām no 0:30 tiek līdz geimpunktam, kas netiek izmantots, jo Sevastovai izdevās labi atsist pretinieces servi. Pēc tam Knapai auts, dodot Sevastovai breika iespēju. Anastasija raida bumbiņu autā ar "forehand" sitienu. Knapa vēlāk neizmanto vēl vienu geimpunktu un ar kārtējo kļūdu dod Sevastovai otro breikbumbu geimā. Seko spēcīga pirmā serve, Sevastova bumbiņu atsit tīklā. Bez variantiem... Knapa tūlīt pārsteidz Sevastovu ar "dropšotu", pēc tam trāpa vēl vienu labu pirmo servi, beidzot pieliekot punktu ilgam geimam.

1:2 BREIKS! Sevastovai geimā trīs kļūdas – "forehand" tīkls, "backhand" auts un pie 15:40 neveiksmīgs "volley" sitiens izgājienā pie tīkla.

1:1. Knapa servi nosargā uz "15", izmantojot jaudīgāka tenisa priekšrocības.

1:0. Sevastovai ātri 40:0 pārsvars, pēc tam divas kļūdas, bet tuvāk pretiniece netiek laista, geimu pabeidzot ar "forehand" sitienu pa līniju.

Sevastova uzvarējusi tikai vienu no pēdējām 19 WTA spēlēm, kurās viņa zaudējusi 1. setā. Savukārt Knapa šogad jau divreiz zaudējusi pēc panākuma 1. setā.

1. sets 3:6

3:6 Knapa samērā viegli izservē setu, pēdējā geimā zaudējot tikai vienu izspēli, kas bija Sevastovas precīzs uzbrukums pie 30:0. Lielāku intrigu Anastasijai neizdevās radīt, nākamā punkta izspēlē iesitot tīklā, kas bija pašas radīta kļūda.

3:5 BREIKS! Knapa geima ievadā soda Sevastovas vāju otro servi. Anastasija nākamo punktu zaudē ar "dropšotu" tīklā, bet pēc tam liels auts, sitot pa diagonāli ar "forehand". Knapa tā tiek pie trīskāršās breikbumbas. Sevastova nespēj atspēlēt nevienu, ļoti neveiksmīgo geimu pabeidzot ar "backhand" autu.

3:4. Sevastova ar diviem labiem uzbrukumiem no 0:30 izlīdzina, bet šoreiz breikbumbas nav. Knapai spēcīgs diagonālais "backhand", bet pēc tam vēl viens jaudīgs uzbrukums, piespiežot Sevastovu iesist tīklā.

3:3. Trešais geims pēc kārtas ar breikbumbu. Šoreiz svarīgā brīdī pirmā serve talkā nāk Sevastovai.

2:3. Knapai piektajā geimā divi sitieni autā, un Sevastovai rodas pusiespēja 15:30 izskatā. Seko laba itālietes pirmā serve. Knapai bija jāuzvar arī nākamajā izspēlē, taču viņa izgājienā pie tīkla sita nevis laukuma brīvajā pusē, bet pa sitienam Sevastovai. Knapa pēc Anastasijas "sveces" iesit tīklā "smešu", dodot Sevastovai pirmo breika iespēju. Pati arī atspēlējas, ieservējot spēcīgu pirmo servi, kuru Latvijas tenisiste nespēj atsist laukuma robežās.

2:2. Knapa pēc Sevastovas saīsinātās bumbiņas ielidošanas tīklā saņem mača pirmo brekbumbu. Anastasija to atspēlē, labi uzsitot pa diagonāli. Sevastova vēlreiz mačā panāk izlīdzinājumu.

1:2. Uzņemšanā pagaidām bez variantiem. Knapa trešajā geimā servi notur "sausā".

1:1. Sevastova tikai vienreiz trāpa pirmo servi, taču geimā uzvar viegli "uz 15". Vienīgais punkts zaudēts ar dubultkļūdu. Knapa iespējas uzbrukt otrajai serve neizmanto, šajā geimā trīs reizes iesitot tīklā.

0:1. Maču ar servi sāk Itālijas tenisiste un pirmajā geimā zaudē tikai vienu izspēli. Knapa spēlē ļoti jaudīgi, Sevastovai neizdodas pašai diktēt spēli.

Pirmsspēles apskats

Pirms turnīra sākuma droši varēja prognozēt divas lietas. Pirmā bija Sevastovas uzvara 1. kārtā pār Sačiju Vikeru, meistarības ziņā ievērojami vājāku amerikānieti, kuru izdevās sagraut ar 6:2, 6:2. Tik liela starpība rezultātā netika gaidīta, bet uzvara gan.

Otra lieta bija nākamā pretiniece. Tikai retais uzdrīkstētos domāt, ka viena no sezonas līderēm Viktorija Azarenka zaudēs Karinai Knapai, taču tā notika. Šoreiz gan lielu lomu notikušajā nospēlēja Baltkrievijas tenisistes kārtējais savainojums – spēles laikā gūts ceļgala savainojums, kas laupīja cerības uz tikšanu tālāk. Azarenkai gada otrais "Grand Slam" turnīrs beidzās ar acīm asarās, izstājoties 3. setā pie rezultāta 3:6, 7:6(6), 0:4.

Skaidrs, ka Knapa ir labāks variants nekā būtu vesela Azarenka, taču tas uzreiz nenozīmē daudz vieglāku 2. kārtas spēli. Itālijas tenisiste spēlē ļoti jaudīgu tenisu ar spēcīgu servi un graujošiem sitieniem. Sevastova pretī liks dažādību un labus panākumus var gūt ar "dropšotu" taktiku (ja vien pretiniece dos pietiekami daudz laika), jo Knapa nav no ātrākajām tenisistēm. Ar itālieti sacensties agresīvās sitienu apmaiņās no gala līnijas diez vai būs uzvaras formula. Knapai grūtības varētu radīt tas, ka Sevastova nesit ļoti spēcīgi, turklāt mēdz izmantot "slaisu", tāpēc Knapai pašai būs jāģenerē ātrums.

Sevastova uzvarēja abu vienīgajā iepriekšējā spēlē, kas arī notika "Grand Slam" līmenī, tiesa kvalifikācijā un uz cita seguma – Anastasija 2010. gadā bija pārāka "US Open" kvalifikācijā, Knapu pieveicot ar rezultātu 6:4, 7:6(3). Anastasija toreiz abos setos izsēja breika pārsvaru, vienā posmā zaudējot trīs geimus pēc kārtas, bet bija precīzāka galotnē. Sevastova bija divu punktu attālumā no zaudējuma 2. setā (4:5, 0:30).

Lai arī Knapa šobrīd rangā atrodas 118. vietā, viņa meistarības ziņā ir stabila pirmā simtnieka tenisiste. Pozīcijas reitingā ietekmējuši savainojumi. Knapa pagājušā gada augustā sasniedza savu rekordu rangā, tiekot līdz 33. vietai. Vēl pagājušajā nedēļā viņa bija 75. vietā, bet straujais kritiens notika tāpēc, ka viņa neaizstāvēja punktus, kurus ieguva ar Nirnbergas titula izcīnīšanu.

Knapa uz Vāciju neaizbrauca, taupot veselību Parīzei. Itālijas tenisistei sezona sākās tikai 23. martā ar turnīru Maiami. Viņa nebija spēlējusi kopš "US Open", vairākus mēnešus izlaižot ceļgala savainojuma dēļ. Šogad Knapa nospēlējusi tikai septiņas spēles (2-5). Pērn pirms savainojuma gūšanas viņai bija produktīvs posms no maija līdz jūlija beigām – uzvara Nirnbergā, fināls Bādgašteinā un pusfināls Baku. Pateicoties šiem rezultātiem, viņa vasaras izskaņā sasniedza savu reitinga rekordu. Viņas iepriekšējais rekords bija 35. vieta, līdz tai tiekot 2008. gadā. Pēc tam vairāki kritumi, noslīdot līdz pat 616. vietai.

Savainojumi un citas veselības problēmas Knapai nav nekas jauns. Ar ceļgalu viņai sarežģījumi bija arī agrāk, turklāt laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam viņa ceļgala traumas un arī sirdsdarbības grūtību dēļ izlaida 11 "Grand Slam" turnīrus pēc kārtas.

Viņa četras reizes spēlējusi WTA finālos. 2008. gadā Antverpenē zaudēts Žustīnei Enānai, 2014. gadā Taškentā uzvarēta Bojana Jovanovski, pēc tam jau pieminētais Nirnbergas turnīrs, kura pēdējā mačā viņa apspēlēja Robertu Vinči, bet Bādgašteinas finālā zaudējums pret Samantu Stousuru.

Otrdien ar lielu veiksmes devu gūta uzvara pār Azarenku viņai bija karjeras pirmais Top 10 panākums. Knapa bija zaudējusi visas iepriekšējās 18 spēles pret ranga pirmā desmitnieka spēlētājām! Viņas labākā uzvara pabeigtā spēlē ir pret 13. raketi Petiju Šnīderi 2008. gadā Antverpenē (6:2, 6:7(1), 7:6(2)). No otrā desmitnieka tenisistēm viņai panākumi arī pret Sāru Erani, Mariju Kiriļenko, jau pieminēto Vinči un Annu Lēnu Grēnefeldi, kura kādreiz labi spēlēja arī vienspēles un 2006. gadā bija 17. vietā.

Knapa "French Open" piedalās septīto reizi (sešas pamatturnīrā un viena kvalifikācijā). Viņa 2007. un 2008. gadā tika līdz 3. kārtai, bet pēc tam sekoja pieci zaudējumi pēc kārtas, sēriju beidzot pārtraucot aizvakar. "Grand Slam" turnīros viņai labākais rezultāts ir 4. kārta 2013. gadā Vimbldonā.

Sevastovas un Knapas profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaKnapa
26Vecums28
1.69 mAugums1.80 m
87.Rangā118.
1Vienspēļu tituli2
7-12Grand Slam bilance14-21
1-3French Open bilance5-5
52-56Karjeras bilance100-112
6-7Sezonas bilance2-5
19-19Karjeras māla bilance52-43
3-3Sezonas māla bilance2-3
13-13Karjeras taibreiki37-28
1-1Sezonas taibreiki2-1
19-19Karjeras 3-setu mači33-42
10-42Zaudēts 1. sets15-83

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru statistika.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-26 09:03, pirms 8 gadiem
Emocionāli noskaņoties kā pret Sačiju V. ... un... meistarības Nastjai pietiks.

Veiksmi!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-26 10:00, pirms 8 gadiem
Arī turpmāk ar interesi lasīsim Valda sagatavoto izsmeļošu informāciju par gaidāmajām spēlēm un ar acīm asarās protams pārdzīvosim par literārajiem autora misēkļiem-šis gan vairāk velk uz uz jaunu literāru šedevru.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-26 10:25, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Sevastovai ir pa spēkam uzvarēt šo pretinieci! Par uzvaru!

  +4 [+] [-]

, 2016-05-26 10:27, pirms 8 gadiem
Strīmam vajadzētu būt te - Севастова А.

     [+] [-]

, 2016-05-26 11:23, pirms 8 gadiem
Lielu cerību nav. Jānotur sava serve, tad būs varianti.

     [+] [-]

, 2016-05-26 12:40, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Strīmam vajadzētu būt te - http://livetv.sx/eventinfo/418433_anastasija_sevastova_karin_knapp/
Kāpēc šādam jāliek mīnuss? Ir strīms. Paldies!