Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko divas spēles Dohā, Gulbim Francijā "Challenger" mačs pret Borga dēlu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko divas spēles Dohā, Gulbim Francijā "Challenger" mačs pret Borga dēlu
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Aļona Ostapenko šodien turpinās Dohas "Premier" 5" sacensības, 2. kārtas mačus spēlējot abos turnīros – vienspēle plkst. 14:30, bet dubultspēle ap plkst. 18:00. Tikmēr Ernests Gulbis Po "Challenger" turnīrā tiksies ar leģendārā zviedra Bjerna Borga 16 gadus veco dēlu Leo, kuram plkst. 19:30 gaidāms tikai otrais mačs profesionālos turnīros.

Aļona Ostapenko (#41) – Barbora Stricova (#34)

Svētdien 2,5 stundas ilgā mačā ar 7:5, 2:6, 7:5 uzvarot Šveices spēlētāju Džilu Taihmani (#68), Ostapenko svinēja septīto uzvaru Dohā (7-3), kur piecas uzvaras guva debijas turnīrā 2016. gadā, kad sasniedza finālu (6:1, 4:6, 4:6 zaudējums 11. numuram Karlai Suaresai Navarro).

Arī Stricova 1. kārtā uzvarēja trīs setu cīņā, vakar ar 4:6, 6:1, 6:2 apspēlējot Petru Martiču (#14), kurai pagājušajā nedēļā ar 3:6, 3:6 zaudēja Dubaijā un viņai bija piekāpusies četros mačos pēc kārtas, visos zaudējot ar 0:2. Arī Stricova Dohā sakrājusi septiņas uzvaras (7-6), viņai labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls pagājušajā sezonā.

Ostapenko un Stricovai ir līdzīga ne tikai Dohas karjeras statistika, bet arī sezonas bilance – Aļonai ir 3-3, pa vienai uzvarai gūstot "Australian Open", Federācijas kausā un Dohā, bet Stricovai 3-4, vienu panākumu gūstot Brisbenā, Dubaija un Dohā.

Stricova turnīra 2. kārtas mačā nav uzvarējusi kopš Vimbldonas, kur savā 53. "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz tika līdz pusfinālam. Viņai kopš tā laika ir 5-11 bilance. Čehijas veterāne, kura marta beigās svinēs 34. dzimšanas dienu, iespējams, aizvada pēdējo sezonu.

Ostapenko ar Stricovu otro reizi tiksies vienspēļu turnīrā. Arī pirmais mačs notika "Premier 5" turnīra 2. kārtā, kad Ostapenko 2017. gada 26. septembrī Uhaņā bija pārāka ar 2:6, 7:5, 6:3. Aļona toreiz bija iedzinējos ar setu un 1:3, kā arī bija tikai divu punktu attālumā no zaudējuma – 2. setā pie rezultāta 4:5 un 15:30.

Ostapenko pagājušajā gadā Stricovu un viņas pārinieci Sūveju Šjē četras reizes uzvarēja dubultspēlēs, turklāt to paveica ar trim dažādām pāriniecēm – divreiz ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku, bet vienreiz ar viņas tautieti Dajanu Jastremsku un krievieti Veroniku Kudermetovu. Ar Kudermetovu tas paveikts Dohā (4:6, 6:3, 10:4).

Runājot par dubultspēlēm, Aļonai vakarā plānots dubultspēļu turnīra 2. kārtas mačs. Ar sesto numuru izsētās Dohas turnīra 2018. gada čempiones Ostapenko un Gabriela Dabrovski tiksies ar neizsēto Krievijas pāri Jekaterina Aleksandrova/Anna Bļinkova.

Ernests Gulbis (#220) – Leo Borgs (nav rangā)

Ieskaitot "Challenger" turnīrus un ATP kvalifikācijas, Gulbis šogad sakrājis deviņas uzvaras (9-4), kas ir par vienu vairāk nekā visā 2019. gadā kopā. Viņam šonedēļ Francijā būs gada otrais iznāciens "Challenger" līmenī, Gulbis janvārī tika līdz 3. kārtai jeb astotdaļfinālam Numeā (Jaunkaledonija).

Po notiek cietā seguma turnīrs telpu apstākļos, Gulbim izlozē saņemot gan labas, gan nepatīkamas ziņas. Viņa pirmais pretinieks būs ar slavenu uzvārdu, bet bez uzvarām pieaugušo turnīros, savukārt uzvaras gadījumā 2. kārtā būtu jātiekas ar turnīra otro numuru, Slovākijas tenisistu Norbertu Gombošu (#103), kurš gan uzvarēts abu vienīgajā iepriekšējā duelī.

Slavenā Bjerna Borga dēls Leo pat junioru līmenī ar neko spilgtu nav izcēlies – viņš rangā ir 103. vietā, bet rekords ir 89. pozīcija. Leo vienreiz spēlējis "Grand Slam" turnīrā, pagājušajā gadā zaudējot Vimbldonas kvalifikācijas 1. kārtā.

Leo izlaidis "Futures" līmeni, uzreiz mēģinot spēlēt "Challenger" turnīros, kur otro nedēļu pēc kārtas dabūjis "wild card". Leo pagājušajā nedēļā profesionālajā debijā Bergamo 46 minūtēs bez breika iespējām ar 3:6, 1:6 zaudēja citam tīnim, 18 gadus vecajam Taivānas tenisistam Čunšinam Cenam (ATP 301.), kurš 2018. gadā uzvarēja "French Open" un Vimbldonā, kļūstot par ranga līderi.

     [+] [-]

, 2020-02-25 15:06, pirms 4 gadiem
Nu gan tā Doha! Kā kaut kāds pažobeļu turnīrs! Translācijas laikā no blakuskorta spiedzieni skaļāki kā no rādāmā! Pašām spēlētājām tas netraucē? Nopietnos turnīros spēlētāji pieprasa klusumu!

     [+] [-]

, 2020-02-25 15:18, pirms 4 gadiem
Interesanti - Derums jau striķi saziepējis??? Bet vispār jau Aļonai ērtāku pretinieci diez vai var atrast ar tik "mīkstu" spēli bez izdomas? Bliez tikai.