Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

ITF zemākā līmeņa turnīros atkal piešķirs ATP un WTA reitinga punktus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ITF zemākā līmeņa turnīros atkal piešķirs ATP un WTA reitinga punktus
Daniela Vismane. Foto: Tobias Froehlich

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) ceturtdien, 23. maijā, paziņoja par izmaiņām ATP un WTA reitinga punktu piešķiršanā, atgriežoties pie vecās sistēmas. Tā vienu punktu garantē visiem spēlētājiem, kas spēj uzvarēt profesionālā tenisa zemākā līmeņa turnīru 1. kārtas mačā.

Šobrīd ITF turnīros var iegūt divu veidu punktus – ITF un ATP/WTA punktus. Profesionālā tenisa zemākā līmeņa turnīros ar 15 000 dolāru prēmiju fondu – W15 un M15 turnīri (sievietēm un vīriešiem) – tiek piešķirti tikai ITF punkti. Sievietes W25 turnīros WTA punktus var dabūt jau no 1. kārtas, kamēr vīriešiem M25 turnīros vajag sasniegt pusfinālu.

Agrāk viss bija daudz vieglāk – uzvara 1. kārtas mačā W15 vai M15 turnīrā deva vienu WTA vai ATP punktu. Vīrieši ar šo vienu punktu varēja iekļūt ATP rangā un tur atrasties 12 mēnešus. Sievietēm kvalificēšanās rangam joprojām ir sarežģītāka – vajadzīgs viens punkts trīs turnīros vai 10 punkti vienā turnīrā (tik daudz pienākas par W15 titulu).

Pāreja uz divu rangu sistēmu ļāva būtiski samazināt WTA un ATP rangos esošo spēlētāju skaitu – WTA rangā šobrīd atrodas 884 tenisistes, bet ATP rangā ir 680 spēlētāji. Tiem, kas punktus gūst arī zemākā līmeņa turnīros, ir divi rangi – ATP/WTA un ITF. Piemēram, Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane šonedēļ WTA rangā ir 649. vietā, bet ITF rangā viņai ir 90. vieta.

Jaunā sistēma ar diviem rangiem saņēma ļoti negatīvas atsauksmes, un ITF padevās pretenzijām, nolemjot atgriezties pie vecās sistēmas. No augusta ATP un WTA rangos tiks ieskaitīti pēdējo 12 mēnešu laikā ITF turnīros nopelnītie punkti. Vēl viena izmaiņa būs kvalifikācijas turnīru dalībnieku skaita palielināšana no 32 līdz 48 vietām.

Izmantotie resursi:
https://www.itftennis.com/news/3058...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-24 04:55, pirms 5 gadiem
Pareizi! Nav ko jaunas huiņas izgudrot, ja jēgas nekādas!