Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tartu "Futures" turnīrā četri mūsējie

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tartu "Futures" turnīrā četri mūsējie
Krišjānis Stabiņš
Foto: tenisoakademija.lt

Tartu "Futures" kvalifikācijas sacensību barjeru svētdien spēja pārvarēt Roberts Grīnvalds, Rihards Emuliņš un Toms Sutris, pamatturnīrā pievienojoties tur jau ar reitingu iekļuvušajam Krišjānim Stabiņam.

Grīnvaldam kvalifikācijā bija jāspēlē divi mači un pēc vakar gūtās 7:6(5), 6:7(6), 7:5 uzvaras pār cietu 17-gadnieku Martinu Valdo Randperi (Igaunija) viņš šodien ar 6:2, 6:4 pieveica 18 gadus veco Lietuvas tenisistu Gvidu Motūzu.

Emuliņš kvalifikāciju varēja sākt no 2. kārtas, kas šoreiz bija jau fināls, un tajā ar 7:6(6), 6:4 apspēlēja 11 gadus jaunāko lietuvieti Tomasu Vaisi (18).

No 2. kārtas kvalifikācijā startēja arī 18 gadus vecais Toms Sutris, kurš nepieciešamo vienu uzvaru gūt nespēja, ar 2:6, 2:6 smagi zaudējot tikai 16 gadus vecajam Igaunijas tenisistam Johannesam Sīmanam. Sutrim gan vēlāk paveicās, jo viņš pamatturnīrā tomēr tika kā laimīgais zaudētājs.

Pamatturnīrā ar reitingu spēja tikt Krišjānis Stabiņš, kurš šobrīd atrodas 993. vietā. Četri mūsējie 1. kārtā izvairījies no mačiem pret citu Latvijas tenisistu. Sacensības Tartu notiek uz paklāja seguma.