Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Maljorkā vēl viena uzvara trīs setu mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Maljorkā vēl viena uzvara trīs setu mačā
Anastasija Sevastova
Foto: PA Wire/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 19.) Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra 2. kārtas mačā ar 6:7(2), 6:1, 6:3 pieveica ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko (WTA 67.), šajā Spānijas pilsētā otro gadu pēc kārtas tiekot līdz ceturtdaļfinālam.

Sevastova maču sāka ar sešām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm un jau pirmajā uzņemšanas reizē ieguva divas breikbumbas, taču nevienu nespēja realizēt. Aiznākamajā geimā Anastasijai izdevās nokārtot breiku, turklāt Ļepčenko savas serves geimā palika tukšā, un geims beidzās ar Latvijas tenisistes "forehand" apvedošo sitienu pa līniju. Sevastova viegli nostiprināja breiku un bija vadībā ar 4:1.

Ļepčenko pēc tam bija pirmais vieglais serves geims, kam sekoja pirmais grūtais Sevastovas geims servējot, un Anastasija, saskaroties ar pirmajām problēmām šajā mačā, tās nespēja atrisināt. Sevastova no 15:40 atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam divās izspēlēs pēc kārtas neprecīzi nospēlēja ar "forehand", zaudējot breika pārsvaru – 4:3.

Seta turpinājumā abas tenisistes servēja pārliecinoši, pretiniecei breika iespējas nedodot. Tas nozīmēja taibreiku, kurā abas spēlētājas mainījās lomām. Līdz šim agresīvāk darbojās Ļepčenko, bet Sevastova regulāri ar aizsardzību piespieda ASV tenisisti kļūdīties garajās izspēlēs. Taibreikā bija pretēja situācija, jo tagad aktīvāk darbojās Sevastova, bet Ļepčenko pārsvarā aizsargājās.

Sevastovai taibreikā trūka veiksmes. Gan pirmo, gan pēdējo punktu Ļepčenko ieguva, kad viņas sistā bumbiņa, skārusi tīklu, piezemējās Sevastovas laukuma pusē bez iespējām aizsniegties līdz bumbiņai. Sevastova četras izspēles zaudēja, kad pilnībā dominēja, bet neprecīzi pabeidza garas sitienu apmaiņas, kad Ļepčenko bija spiesta aizsargāties.

Tenisistēm spēlēšana Maljorkā ir pamatīga izturības pārbaude, jo šeit jācīnās ne vien ar pretiniecēm, bet arī ar 30 grādu karstumu. Ļepčenko tādos apstākļos šodien 2. setā bija lielas problēmas. Taškentā dzimusī tenisiste šajā setā vienīgo geimu ieguva pie rezultāta 0:4, turklāt Sevastovai piektajā geimā bija trīs breikbumbas. Sets beidzās ar Ļepčenko sagurušu "dropšotu", bumbiņai ielidojot tīklā. Varvarai neilgā laika posmā bija divi ārstu apmeklējumi – pirmais pie rezultāta 1:4, bet otrais uzreiz pēc 2. seta noslēguma.

2. seta otro pusi aizvadījusi acīmredzamā spēku taupīšanas režīmā, jo deficīts bija pārāk liels, lai censtos atspēlēties, Ļepčenko 3. setu sāka ar daudz enerģiskāku cīnīšanos un trešajā geimā ieguva breiku. Sevastovai pēc neprecīza "dropšota" un "backhand" sitiena autā 0:30. Ļepčenko pēc tam trīs reizes nespēja pabeigt izspēli pie tīkla, un Sevastova viņu sodīja ar apvedošo sitienu. Anastasijai tūlīt vēl viena "backhand" kļūda, un Ļepčenko ieguva divas breikbumbas, izmantojot otro, kad viņa dominēja ar "forehand" sitieniem – 1:2.

Turnīra medicīnas personālam šī mača laikā bija ļoti daudz darba, jo tagad palīdzība bija nepieciešama Sevastovai, kurai problēmas ar labo roku (uzreiz zem elkoņa). Ļepčenko tikmēr saņēma kārtējo medikamentu devu. Ārste pie Sevastovas mača turpinājumā atgriezās vēl divas reizes, izmantojot neilgās pauzes ik pēc nospēlētiem diviem geimiem.

Ļepčenko bija tuvu tam, lai nostiprinātu breiku (2:1, 40:15), taču nespēja nospēlēt pietiekami precīzi. Varvarai ceturtajā geimā bija kopumā trīs iespējas izvirzīties vadībā ar 3:1. Viņa divu geimpunktu izspēlē kļūdījās, bet vēl vienā gadījumā Sevastova izcēlās ar diagonālo apvedošo sitienu. Anastasija drīz izmantoja otro breikbumbu šajā geimā, neizšķirtu 2:2 noformējot ar "dropšotu". Ļepčenko tobrīd salūza, un Sevastova ar savu lielo dažādību lika pretiniecei izskatīties bezspēcīgai. Sevastova no 1:2 uzvarēja četros geimos pēc kārtas (5:2) un iegūto pārsvaru neizlaida.

Statistika

RādītājsSevastovaĻepčenko
Eisi44
Dubultkļūdas13
1. serves precizitāte71%65%
Iegūtie punkti ar 1. servi39/6236/61
Iegūtie punkti ar 2. servi17/2515/33
Tīri uzvarētās izspēles2626
Nepiespiestās kļūdas2030
Breikpunktu realizācija6/132/5
Visi iegūtie punkti9982

Sevastova Maljorkā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn viņa šeit tika līdz finālam, piekāpjoties Karolīnai Garsijai. Šis ir vienīgais turnīrs, kur Anastasija spējusi uzvarēt zālāja seguma mačos WTA līmenī. Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 60 punktus un 4980 eiro prēmiju. Sevastova rīt ceturtdaļfinālā sacentīsies ar 19 gadus veco Horvātijas tenisisti Anu Konjuhu, kurai rangā 28. vieta.

Anastasija dažas stundas pēc uzvaras vienspēlē kopā ar Jeļenu Jankoviču guva otro panākumu dubultspēļu turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar 3:6, 6:3, 10:3 pieveica ar ceturto numuru izlikto Slovēnijas un Spānijas duetu Andreja Klepača/Marija Hosē Martinesa Sančesa. Iekļūšana pusfinālā dod 110 punktus un 1385 eiro.

"Mallorca Open". WTA "International" turnīrs uz zālāja seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Julia Goerges – (1) Anastasia Pavlyuchenkova6:1 6:2
(2) Anastasija Sevastova – Varvara Lepchenko6:7(2) 6:1 6:3
(3) Caroline Garcia – Jana Cepelova6:3 6:7(5) 2:2 (tumsa)
(6) Roberta Vinci – Kirsten Flipkens6:4 5:7 6:2
(7) Ana Konjuh – Victoria Azarenka6:1 6:3
Catherine Bellis – Mona Barthel4:6 6:4 6:2
Sabine Lisicki – Shelby Rogers6:3 6:4
Kristyna Pliskova – Francesca Schiavone6:3 7:6(7)

     [+] [-]

, 2017-06-22 16:08, pirms 7 gadiem
Nomocīja. Pirmajā setā Varvara izdvesa daudzas no neglītākajām skaņām sieviešu tenisa vēsturē. Pēc tam sāka pagurt un kļuva manāmi klusāka.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-22 16:08, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Nastjas raksturam un izturībai. Kalvijā, kur notiek spēles, temperatūra bija ap 30. Var sanākt spēlēt pret Azarenku.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 17:10, pirms 7 gadiem
Gaidam kad muusu abas daamas iesaakumaa buus pirmajaa desnitniekaa...

     [+] [-]

, 2017-06-22 20:01, pirms 7 gadiem
Fabis rakstīja: Dubultspēlē tāpat uzvara
Jā, tikko uzvarēja. Vienspēlē rīt pret Koņuhu.