Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marcinkeviča turpina uzvaru sēriju un iekļūst pusfinālā

Marcinkeviča turpina uzvaru sēriju un iekļūst pusfinālā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Tobias Fröhlich

Latvijas dāmu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 372.) Tūras ITF 50 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:3, 5:7, 6:1 apspēlēja Francijas tenisisti Hloju Pakē (WTA 318.), sasniedzot pirmo pusfinālu šajā līmenī.

Marcinkeviča pēc šodienas panākuma savstarpējos mačos izvirzījās vadībā ar 3-2. Pakē uzvarējusi abās cīņās uz māla seguma, bet Marcinkeviča visos trīs mačos uz "hard". Abas Tūrā sacentās arī 2012. gadā, un toreiz Diāna kvalifikācijā bija pārāka ar rezultātu 6:1, 6:3.

Francūzietes spēlētais aizsardzības teniss ar pretinieču kļūdu gaidīšanu uz ātrajiem segumiem nedarbojas tik labi kā uz māla. Tāpēc Marcinkeviča šodienas mačā dominēja pilnībā, pati atrisinot jautājumus par uzvaras nodrošināšanu. Diāna asi uzbruka no abām pusēm un arī produktīvi variēja ar spēli, dažreiz izmantojot "dropšotus".

Marcinkeviča savu servi nebija zaudējusi līdz brīdim, kad 2. setā pie rezultāta 5:3 servēja par uzvaru mačā. Diānai izdevās atspēlēt trīs breikbumbas, bet uzvarēt geimā nebija lemts, geimu pabeidzot ar divām "backhand" kļūdām.

Divus geimus vēlāk Marcinkeviča vēlreiz tika nobreikota, kad Pakē pacietīgi nospēlēja garajās izspēlēs, sagaidot iespējas pretuzbrukumos. Francijas tenisistei problēmu ar seta izservēšanu nebija, jo Diāna palīdzēja ar sasteigtu un kļūdām bagātu tenisu, tādējādi no 5:3 zaudējot jau ceturto geimu pēc kārtas.

Uzvaras izlaišana un lieka seta spēlēšana Marcinkeviču neizsita no sliedēm. Viņa joprojām bija labākā spēlētāja laukumā un 3. setā to spēja apliecināt ar graujošu 6:1 uzvaru. Startējot ar 3-0 izrāvienu, viņa ieguva 12 no šajā posmā izspēlētājiem 15 punktiem. Pirmais breiks tika nodrošināts ar apvedošo sitienu, kad Pakē apmaldījās pie tīkla. Diāna piektajā geimā pie rezultāta 3:1 ar pārliecinošu spēli uzbrukumā atspēlēja breikbumbu, drīz panāca 4:1, tobrīd pilnībā salaužot francūzietes pretestību precīzi divas stundas ilgajā cīņā.

Marcinkeviča pirmoreiz spēlēs ITF 50 000 līmeņa turnīra pusfinālā. Līdz šim viņai šajā līmenī bija tikai viens ceturtdaļfināls, 2013. gada septembrī astoņniekā iekļūstot Mestrē. Marcinkevičas nākamā pretiniece būs rumāņu tīne Elena Gabriela Ruse, kura novembrī svinēs 19. dzimšanas dienu. Rusei pašreiz rangā 334. vieta, bet viņas rekords ir 314. vieta. Pusfināla sasniegšana Marcinkevičai dod 34 reitinga punktus.


, 2016-10-20 22:18, pirms 8 gadiem
Naudas balva? 500eiro ir?
, 2016-10-21 00:27, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Naudas balva? 500eiro ir?
2500
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.