Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Badgašteinas turnīru sāk ar zaudējumu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova Badgašteinas turnīru sāk ar zaudējumu
Anastasija Sevastova
Foto: katowiceopen.pl

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien ar zaudējumu uzsākusi Austrijas pilsētas Badgašteinas WTA tenisa turnīru. Dubultspēļu sacensībās kopā ar mājinieci Melāniju Klafnere viņa ar 2:6, 6:7(5) piekāpās Sandrai Klozelei un Ļenkai Tvaroskovai.

Badgašteinas WTA tenisa turnīru Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova uzsāka jau šodien ar maču dubultspēļu sacensībās. 19 gadus vecās liepājnieces pāriniece turnīrā ir viņas vienaudze, austriete Melānija Klafnere. Ja WTA vienspēļu rangā Klafnere ir zemāk nekā mūsu sportiste (263. pret 99.), tad dubultspēļu rangā augstāka vieta ir austrietei – 163. pret 221. Sevastovas un Klafneres pretinieces pirmās kārtas spēlē bija pieredzējusī (30 gadi) vācieti Sandra Klozele (WTA dubultspēļu rangā pašlaik neatrodas) un 27 gadus vecā slovākiete Ļenka Tvaroskova, kura dubultspēļu rangā pašlaik ir 147. vietā.

Pirmajos divos spēles geimos uzvarēja servētāju duets, bet trešajā geimā Sevastova un Klafnere nespēja uzvarēt pie savas serves. Arī turpinājumā Latvijas un Austrijas duets neprata uzvarēt pie savas serves, tādējādi, pat viens breiks nelīdzēja un sets tika zaudēts ar 2:6. Arī otrā seta sākums bija identisks – vispirms apmainīšanās ar uzvarētiem serves geimiem, bet trešajā geimā Sevastovas un Klafneres duetam nācās zaudēt pie savas serves. Turpinājumā Klozelei un Tvaroskovai vēl vairāk izdevās nostiprināt pārsvaru un pie 5:2 viņas servēja par uzvaru setā un mačā. Abas deviņpadsmitgadnieces gan nepadevās un atspēlēja divus breikus, līdzsvarojot rezultātu – 5:5. Diemžēl šajā brīdī savu servi atkal nespēja uzvarēt Klafnere un Klozele / Tvaroskova ieguva trešo iespēju ar servi noslēgt maču savā labā. Tomēr arī šoreiz viņas to nespēja izdarīt un seta uzvarētājas bija jānoskaidro taibreikā. Tajā Klafnerei joprojām nesekmējās ar servi, kas pretiniecēm ļāva tikt priekšā ar 4:1. Nedaudz vēlāk Klozelei un Tvaroskovai jau bija četras mačbumbas (6:2), no kurām viņas izmantoja tikai ceturto, uzvarot taibreikā un mačā – 6:2, 7:6(5).

Zaudējums Sevastovai un Klafnerei ļāva tikt tikai pie viena reitinga punkta, tāpat katra sportiste saņēma 440 ASV dolāru prēmiju. Rīt Anastasijai būs jāaizvada vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačs, kurā viņas pretiniece būs ar 3. numuru izliktā mājiniece Sibilla Bammere. Atgādinām, ka vakar pieredzējusī austriete kļuva par Prāgas vienspēļu turnīra čempioni, bet jaunākajā WTA rangā pakāpās uz 22. vietu.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-20 23:18, pirms 15 gadiem
Nekas, par 440 zaļajiem jau var vienu stundiņu pabumbot, galvenais lai rīt sadod tai austrietei pa purslām.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-20 23:23, pirms 15 gadiem
riit jaauzvar

     [+] [-]

, 2009-07-21 08:20, pirms 15 gadiem
Esi vienīgā cerība!!!!!! Gulbis jau aizlidojis!