Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Sevastova – Ivanoviča 3:6, 3:6 (spēle noslēgusies)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Sevastova –  Ivanoviča 3:6, 3:6 (spēle noslēgusies)
Ana Ivanoviča un Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 113.) "Australian Open" 2. kārtas mačā piekāpās turnīra 2008. gada finālistei Anai Ivanovičai (WTA 23.). Sportacentrs.com piedāvāja teksta tiešraidi.

2. sets 3:6

3:6. Ivanoviča ar dubultkļūdu iznieko pirmo mačbumbu, bet otrās izspēlē kļūdās Sevastova, bumbiņu nespējot dabūt tālāk par tīklu.

3:5 BREIKS! Sevastovai astotajā geimā jāspēlē bez pirmās serves, ko Ivanoviča izmanto. Ana pēc Sevastovas "backhand" sitiena iegūst divas breikbumbas (15:40) un realizē jau pirmo, to izdarot ar teicamu spēli aizsardzībā.

3:4. Sevastovai rodas pusiespēja 0:30 izskatā, bet Ivanoviča atbild ar četriem spēcīgiem un pārliecinošiem punktiem pēc kārtas, šajā posmā teicami saservējot.

3:3. Sevastovai "sausais" serves geims.

2:3. Sevastova piektajā geimā izceļas ar diviem skaistiem "dropšotiem", Ivanoviča viņai vienu punktu uzdāvina ar dubultkļūdu, bet tālāk par "vienādi" Anastasijai neizdodas tikt.

2:2. Sevastova ir sakārtojusi spēli. Ivanoviča pēc diviem neatvairāmiem "forehand" sitieniem iegūst 0:30 pārsvaru. Sevastova ar agresīvu spēli paņem nākamos divus punktus, bet pēc tam seko Anastasijas sitiens tīklā. Breikbumba. To izdodas atspēlēt ar lielisku "forehand" sitienu stūrī.

1:2 BREIKS! Sevastova balto karogu nav izkārusi un nospēlē kvalitatīvu trešo geimu, kurā viņai ir pirmā breikbumba mačā. Anastasija to realizā, labi uzbrūkot ar "backhand" un piespiežot titulēto sāncensi iesist tīklā.

0:2 BREIKS! Ja tā turpināsies, spēle būs ļoti ātri galā. Sevastova otro geimu sāk ar dubultkļūdu, pēc tam divi auti garākās izspēlēs. Ivanovičai pietiek ar bumbiņas turēšanu spēlē, pārējo izdara Sevastova. Serbijas tenisiste "sauso" breiku noformē ar "dropšotu".

0:1. Sevastova uzvar 2. seta pirmajā izspēlē un izveido labu uzbrukumu arī otrajā, taču kļūdās pie tīkla. 0:30 vietā 15:15, un Anastasija, kura cīnās ar negatīvām emocijām, sāk kārtējo kļūdu sēriju.

1. sets 3:6

3:6 BREIKS! Sevastova uz savām kļūdām, kuru ir ļoti daudz, reaģē negatīvi un pēc pirmās neprecizitātes devītajā geimā triec zemē raketi. Sevastovai drīz 15:40 deficīts. Pirmo setbumbu izdodas atspēlēt ar labu servi, bet pēc tam seko dubultkļūda. Anastasija abus zaudētos serves geimus šajā setā pabeidza ar neprecīzu otro servi.

3:5. Spēle atsākas pēc 34 minūšu ilgas piespiedu pauzes. Ivanoviča notur servi, abus punktus zaudējot ar dubultkļūdām. Sevastovai atkal problēmas ar precizitāti. Bija iespēja tikt līdz "vienādi", taču viņa pie 30:40 iesita tīklā "smešu".

Spēlē pārtraukums, jo kādam no skatītājiem ir veselības problēmas. Pauze bija tika ilga, ka tenisistēm vēlreiz jāiesildās. Ierasto piecu minūšu vietā trīs.

3:4. Sevastova septītajā geimā ar diagonālo "backhand" uzbrukumu atspēlē breikbumbu, novēršot vēl lielākas nepatikšanas.

2:4. Sevastovai vairākas kļūdas arī sestajā geimā, spēlējot sasteigti un pavirši. Ivanovičai breiku izdodas nostiprināt ar vieglu "sauso" geimu.

2:3 BREIKS! Sevastova uzdāvina Ivanovičai breiku. Anastasijai geimā četras kļūdas – trīs auti un beigās dubultkļūda!

2:2. Sevastovai bija iespēja uzvarēt ceturtā geima pirmajā izspēlē, taču viņa pārcentās. Turpinājumā labāk spēlē Ivanovičai, kura geimā vienīgo punktu zaudē ar lielu "forehand" autu.

2:1. Sevastova precīzi servē un akurāti spēlē no gala līnijas, sagādājot Ivanovičai lielas grūtības izspēlēs. Anastasija trešajā geimā uzvar "sausā".

1:1. Ivanovičai identisks geims, kurā eisam seko dubutlkļūda, atgādinot viņas bēdīgi slavenās serves problēmas, taču arī Ana savā pirmajā serves geimā uzvar "uz 30".

1:0. Spēles sākums bez uztraukuma. Sevastova pirmajā geimā zaudē divus punktus, kad Ivanoviča labi trāpa, taču vairāk serbietei neizdodas.

Turnīra ceturtā diena pienākusi ar lietutiņu. Identiska situācija bija arī vakar. Pavisam bez tenisa Melburnā gan nav palikuši, jo trim nozīmīgākajiem kortiem ir iebīdāmais jumts. Telpu apstākļi, domājams, būs neliela priekšrocība Ivanovičai. Sevastova otro reizi spēlēs Roda Leivera arēnā, kur pirms pieciem gadiem sacentās ar Karolīnu Vozņacki. Sevastova uzvarēja pirmsspēles izlozē, izvēloties servēšanu.

Pirmsspēles apskats

Par "Happy Slam" dēvētais "Australian Open" Sevastovai otro reizi karjerā izvērties patiešām laimīgs un arī ļoti veiksmīgs. Pirms pieciem gadiem šeit sasniegta 4. kārta, kas arvien ir Anastasijas labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros, bet šogad sakrātas jau četras uzvaras, ieskaitot kvalifikāciju.

Priekšsacīkstēs Sevastovai sava līmeņa pretinieču nebija, bet pamatturnīra ievadā lielā mērā paveicās, jo mačs pret Jarmilu Vulfi varēja beigties jau pēc dažiem geimiem, vien Austrālijas tenisiste, spītējot muguras savainojumam, centās cīnīties neuzvaramā kaujā.

Otrdien gūtā 6:0, 4:2 uzvara Sevastovai bija sezonas pirmais panākums pamatturnīros. Arī Sevastovas nākamajai pretiniecei tieši Melburnā izdevās tikt pie gada pirmās uzvaras. Arī Ivanoviča savā nedēļas pirmajā spēlē uzvarēja Austrālijas tenisisti, ar 6:2, 6:3 sagraujot Tamiju Patersoni. Nopietnus secinājums par tādu rezultātu gan nevar izdarīt, jo Patersone rangā atrodas piektajā simtā.

Pirms ierašanās Melburnā Ivanoviča 1. kārtā zaudēja gan Oklendā, gan arī Sidnejā. Jaunzēlandē ar 5:7, 4:6 zaudēts otrajā simtā esošajai Naomi Broudijai. Britu tenisiste toreiz nepieļāva Ivanovičas tikšanos ar Aļonu Ostapenko, bet tagad Ivanovičas un Latvijas tenisistes (šajā gadījumā Sevastovas) cīņa gan notiks. Savukārt Sidnejā Anai 4:6, 2:6 pret Karolīnu Pliškovu.

Abi zaudējumi faktiski bija vienādi. Proti, Ivanoviča piekāpās tenisistēm, kurām ir ļoti labas serves. Anai tādas nav – tieši serve viņai ir lielākā problēma. Stāsts nav par ātrumu, bet gan tehniku. Konkrēti – bumbiņas mešanu gaisā, kas ir greiza un tā arī nav sakārtota, novedot pie liela daudzuma neprecīzu servju un dubultkļūdu. Ivanoviča regulāri tiek nobreikota. Protams, talanta un ieroču, it īpaši draudīgais "forehand", lai atspēlētos, viņai pietiek. Cita lieta, ka spēlēs pret ļoti labām servētājām to ir grūtāk izdarīt.

Ivanovičai karjeras labākā sezonā bija 2008. gadā, kad viņa spēlēja divos "Grand Slam" finālos. "Australian Open" titula spēlē ar 5:7, 3:6 zaudēts Marijai Šarapovai, bet "French Open" finālā ar 6:4, 6:3 pārspēta Dinara Safina. Pēc triumfa Parīzē Ana kļuva par ranga līderi. Tas viņai bija otrais "French Open" fināls, 2007. gadā uzvarot tikai trīs geimos pret Žustīni Enānu (1:6, 2:6).

Kļūšana par "Grand Slam" čempioni un pasaules pirmo numuru automātiski nozīmēja milzīgu uzmanību un daudzus reklāmas līgumus. Anai ir mūža līgums ar "Adidas", kas Serbijas tenisistei ik gadu izmaksā vairākus miljonus dolāru. Ivanoviča no sponsoriem saņem daudz vairāk nekā nopelna kortā. Piemēram, pērn atšķirība bija piecu miljonu apmērā.

Kā jau tas daudzām jaunām tenisistēm gadījies, pēkšņā slava radīja nelāgas sekas. Ivanovičas spēles līmenis kritās, viņa kopš ļoti produktīvā 2008. gada tikai vienreiz spējusi sezonu pabeigt ranga pirmajā desmitniekā. Tas notika 2014. gadā, kad viņa finišēja piektajā pozīcijā. Ivanoviča togad Top 10 atgriezās pēc četru gadu pārtraukuma. Pagājušā sezona pabeigta 16. vietā.

Zīmīgi, ka pērn Parīzē, kur viņa pusfinālā zaudēja Lucijai Šafāržovai, Ivanovičai bija pirmais "Grand Slam" pusfināls kopš viņas triumfālā 2008. gada turnīra Francijā. Mazākas nozīmes sacensībās viņa, protams, vēl spēj uzvarēt, bet "Grand Slam" un lielajos "Premier" turnīros titulu dalīšanā nepiedalās.

Skaidrs, ka Ivanoviča ir favorīte mačā pret Sevastovu, taču Anastasijas panākums šodien nebūs ne sensācija, nedz arī pārsteigums. Un Sevastova jau vienreiz ir apspēlējusi Ivanoviču, to paveicot prestižā turnīrā – 2010. gadā Indianvelsā, kur Latvijas sportiste uzvarēja ar rezultātu 6:2, 6:4.

Ivanovičai arī toreiz lielas problēmas ar servi – piecas dubultkļūdas nav ļoti slikta statistika, bet 4/19 otrās serves punktos gan ir. Anastasijai toreiz izdevās pieci breiki, bet pati servi zaudēja divas reizes. Ivanovičai pluss ir ātrais segums. Šogad "Australian Open" korti ir ātrāki nekā iepriekš, it īpašs tas attiecas uz pašu galveno arēnu.

Uzvara Austrālijā pār ranga 23. vietā esošo Ivanoviču Sevastovai būtu karjeras labākais rezultāts "Grand Slam" sacensībās. Līdz šim rangā visaugstāk uzveiktā pretiniece šāda līmeņa turnīros ir Janīna Vikmaijere, kura pirms pieciem gadiem Melburnā pārspēta, tobrīd esot 24. vietā.

Sevastova iepriekšējā mačā pirmoreiz "Grand Slam" turnīros spēlēja pret mājinieci. Arī šoreiz lielākais fanu atbalsts būs Anastasijas pretiniecei. Ivanoviča visiem labi zināmu iemeslu dēļ populāra ir gandrīz visur, kur spēlē. Austrāliešiem viņa pirms vairākiem gadiem bija teju kā savējā, jo Ivanovičai bija attiecības ar austrāliešu golferi Adamu Skotu. Lai arī Ana par golfu vairs nefano, to nomainot ar Vācijas izlases un Anglijas Premjerlīgas futbolu, attiecības ar Austrālijas tenisa faniem saglabājušās pozitīvas. Tā kā par atbalsta trūkumu šajā turnīrā viņa arī šobrīd nevar sūdzēties.

Sevastova ar Ivanoviču spēlēs turnīra galvenajā jeb Roda Leivera vārdā nosauktajā arēnā. Anastasija tur jau vienreiz ir spēlējusi, pirms pieciem gadiem sacenšoties ar tā brīža pasaules pirmo raketi Karolīnu Vozņacki. Tas ir ļoti būtiski, jo bieži vien pirmā pieredze tik lielos kortos (ietilpība ap 15 000) nav tā labākā, esot uztraukumam. Zīmīgi, ka arī spēle pret Vozņacki notika plkst. 11:00 pēc vietējā jeb 2:00 naktī pēc mūsu laika. Sevastova Karolīnai piekāpās divos setos ar rezultātu 3:6, 4:6. Sevastovas un Ivanovičas mača uzvarētāja 3. kārtā sacentīsies ar Medisonu Kīsu vai Jaroslavu Švedovu.

Ceturtdien spēlēs arī Ostapenko, kurai kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs pret turnīra 15. duetu Jifana Su/Saisaja Čena (Ķīna). Tā būs dienas trešā spēle kortā Nr.20 un varētu sākties ap plkst. 5:00.

Sevastovas un Ivanovičas profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaIvanoviča
25Vecums28
1.69 mAugums1.84 m
113.Rangā23.
6-11Grand Slam bilance104-43
4-2Australian Open bilance25-11
47-50Karjeras bilance402-199
1-1Sezonas bilance1-2
1Vienspēļu tituli15
31-27Karjeras "hard" bilance274-137
1-1Sezonas "hard" bilance1-2
15-11Karjeras taibreiki70-59
-Sezonas taibreiki-
17-173-setu mači91-77

Tikai WTA un "Grand Slam" pamatturnīru spēļu statistika.

     [+] [-]

, 2016-01-20 20:47, pirms 8 gadiem
Es vērtēju šo cīņu kā 50/50.. Abas tenisistes spēlē līdzīga stila tenisu, plus Sevastova iespējams ir labākajā formā ever.. 4.30 koefs liekas diezgan labs, lai noriskētu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-20 21:43, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: Es vērtēju šo cīņu kā 50/50.. Abas tenisistes spēlē līdzīga stila tenisu, plus Sevastova iespējams ir labākajā formā ever.. 4.30 koefs liekas diezgan labs, lai noriskētu..
arī uzliku uz Sevastovu un vēl piemetu Bufalo, tīri labs koefs sanāca. ta redzēs kas sanāks.

     [+] [-]

, 2016-01-20 21:54, pirms 8 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: arī uzliku uz Sevastovu un vēl piemetu Bufalo, tīri labs koefs sanāca. ta redzēs kas sanāks.
Buffalo ir nabagi, nafig uz tādiem likt.. Dinamo 2..

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 22:35, pirms 8 gadiem
Liepāja Liepāja
Visi vienā komandā

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 00:19, pirms 8 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: arī uzliku uz Sevastovu un vēl piemetu Bufalo, tīri labs koefs sanāca. ta redzēs kas sanāks.
Uzliku Sevastova + knick

     [+] [-]

, 2016-01-21 00:20, pirms 8 gadiem
Uz Sevastovu kofs baigi nokritis

     [+] [-]

, 2016-01-21 02:05, pirms 8 gadiem
o, Nastjai sexīgi šortiņi!

     [+] [-]

, 2016-01-21 02:12, pirms 8 gadiem
Iespējams, vienīgā reize (IW'10 neatceros) dzīvē, kad esmu pret Anu! Aiziet, Sevastova!

Smieklīgi, ka Matsam vispār nav, ko teikt, par Anastaziu

     [+] [-]

, 2016-01-21 02:23, pirms 8 gadiem
turaas Nastja.

     [+] [-]

, 2016-01-21 02:27, pirms 8 gadiem
velns, tas čelendžs neīstajā brīdī izsita no ritma

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 02:36, pirms 8 gadiem
ppc, jau bija atpakaļ spēlē, bet, protams, kādam jāsalauž kāja uz trepēm SVIESTS!

     [+] [-]

, 2016-01-21 02:41, pirms 8 gadiem
Kuram tur vajadzēja pa tām trepēm nojāt ??????

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:00, pirms 8 gadiem
Pa eurosport2 rāda?

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:01, pirms 8 gadiem
bebitis rakstīja: Pa eurosport2 rāda?
pa parasto

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:03, pirms 8 gadiem
Ā pauze

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:12, pirms 8 gadiem
yaaaaaaaaay, rakete lido!

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:14, pirms 8 gadiem
Izskatās diezgan švaki !

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:15, pirms 8 gadiem
izraustīja mūsu meičuku viss, netiek galā ar ritmu. Cerams, būs ieskrējusies uz otro setu.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 03:19, pirms 8 gadiem
Nu gan izskatās, ka ir aizgājis ciet

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:21, pirms 8 gadiem
JAU PADEVAS PIIIPEC......;p

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:24, pirms 8 gadiem
Aiziet !

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 03:24, pirms 8 gadiem
Nu ko, cerams, ka būs atpakaļ, ļoti labs geims!

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:39, pirms 8 gadiem
var redzēt ka Sevastovai ir potenciāls un var cīnīties par uzvaru, bet ļoti daudz Gulbiskas kļūdas, kas arī izskatās izšķirs mača likteni.

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:42, pirms 8 gadiem
njā tīkls auts, tīkls auts, grūti uzvarēt tādā veidā

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:45, pirms 8 gadiem
Savas iespējas ir jāizmanto, it īpaši pret tāda kalibra pretiniecēm. Citādi par lielām uzvarām var nesapņot.

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:45, pirms 8 gadiem
nu jā, viss ir galvā

     [+] [-]

, 2016-01-21 03:48, pirms 8 gadiem
pa lielam Ivanoviča neparādīja neko šajā spēlē un uzvarēja tīri uz Anastasijas kļūdu rēķina. Nākamajā kārtā domāju ja pretiniece kļūdīsies mazāk tad Anai nebūs nekādu izredžu.

     [+] [-]

, 2016-01-21 05:03, pirms 8 gadiem
Vai spēli kāds bija ieslēdzis, ja jau reiz tā esot noslēgusies?
Tfū, pat lamāties vairs negribas, sportacentrā dejo kr bariņš...