Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Podžus sasniedz pusfinālu Antaljā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jānis Podžus sasniedz pusfinālu Antaljā
Jānis Podžus
Foto:Kaspars Volonts/LTS

Jānis Podžus (ATP 780.) piektdien Antaljas "Futures 10 000" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar 4:6, 6:3, 6:4 pieveica Bosnijas un Hercegovinas tenisistu Nermanu Fatiču (#832).

Ceturtdaļfināliem Antaljā bija jānotiek vakar, taču kārtējo reizi šo vietu piemeklēja lietus. Tā rezultātā vakardiena tika zaudēta pilnībā, bet šodien cīņas sākās ar 2.5 stundu nokavēšanos.

Jānim Podžum mačs pret bosnieti sākās neveiksmīgi. Pēc zaudēta 1. seta (4:6) latvietis ar milzu pūlēm atvairīja pretinieka uzbrukumus, spējot spēli ievest 3. setā. Podžus 2. seta pirmajā geimā servi noturēja no 0:40, bet septītajā geimā atspēlējās no 15:40, pēc tam pats iegūstot breiku, kas sekmēja uzvaru setā – 6:3.

Arī pēdējā setā Podžum bija sarežģīts sākums – zaudēti seši punkti pēc kārtas, taču izdevās izvairīties no lielākām nepatikšanām. Uzvaras gūšanai pēdējā setā Jānim bija nepieciešami divi breiki. Fatičs priekšpēdējā geimā ar servi atspēlēja divas mačbumbas, bet novērst zaudējumu nespēja, jo Podžus viegli izservēja maču, svinot uzvaru ar rezultātu 4:6, 6:3, 6:4.

Podžus pusfinālā sacentīsies ar DĀR tenisistu Nikolāsu Šolcu. Jānis ranga 457. vietā esošo tenisistu, kurš šonedēļ izlikts ar ceturto numuru, pagājušajā nedēļā Turcijā sagrāva ar 6:3, 6:2. Jānis trešo reizi (1-1) spēlēs "Futures" vienspēļu pusfinālā. Martā pusfināls zaudēts Ukrainā, bet jūlijā uzvarēts Tallinā. Iekļūšana labāko četriniekā dod sešus reitinga punktus, sacensības Antaljā notiek uz "hard" seguma. Pusfināli rīt plkst. 9:00, sestdien paredzēts arī fināls.