Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Kalifornijā sāk gatavoties olimpiādei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Kalifornijā sāk gatavoties olimpiādei
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova šodien Bostādes "International" turnīrā tiksies ar igaunieti Aneti Kontaveitu, mača sākums ne agrāk par plkst. 15:30, bet Aļona Ostapenko trešdienas rītā plkst. 5:00 Stenfordas "Premier" turnīrā spēkosies ar ASV tenisisti Sisi Bellisu.

Ostapenko Kalifornijā sāk gatavoties Rio

Aļonai Stenfordā būs pirmais no trim turnīriem, gatavojoties olimpiskajām spēlēm. Pēc Stenfordas plānota došanās uz Monreālu, kur notiks prestižais "Rogers Cup", bet pēc tam jālido uz Brazīliju, kur pirms olimpiādes vizīte Florjanopolisā. Tur notiks "International" sērijas turnīrs. Visas trīs sacensības būs uz "hard" seguma. Ostapenko šogad uz citiem segumiem vairs nav plānots spēlēt.

Stenfordā parasti ir ļoti spēcīgs sastāvs – pēdējos piecos gados trīs reizes uzvarējusi Serēna Viljamsa, bet pa reizei Dominika Cibulkova un Andželike Kerbere. Šogad dažu zvaigžņu atteikumi situāciju būtiski pasliktinājuši, tāpēc šoreiz šajā "Premier" turnīrā būs tika viena Top 10 spēlētāja – jau 36 gadus vecā Venusa Viljamsa.

Agņeškas Radvaņskas, Anastasijas Pavļučenkovas un Darjas Kasatkinas neierašanās bija pozitīva arī ranga 38. vietā esošajai Ostapenko, kura tika pie izsētās spēlētājas statusa (sestais numurs), kas nozīmē izlozes priekšrocības pirmajās divās kārtās. Aļona turnīru sāks pret divus gadus jaunāko amerikānieti Ketrinu Kartanu Bellisu, kura tenisa aprindās zināma kā vienkārši Sisi Bellisa.

Viņa WTA līmenī debitēja 2014. gada augstā, kad 15 gadu vecumā nospēlēja divus mačus "US Open" pieaugušo turnīrā. Tajā iekļūts ar "wild card", kas tika nopelnīta ar uzvaru ASV U18 čempionātā. Viņa tobrīd junioru rangā atradās augstajā vietā, nākamajā mēnesī tiekot līdz visaugstākajam pakāpienam.

Bellisa Ņujorkā sensacionāli sakāva tā brīža 13. raketi Cibulkovu – 6:1, 4:6, 6:4. Nākamajā mačā pēc milzu uzvaras un lielās mediju uzmanības sekoja samērā loģisks zaudējums Zarinai Dijasai (#48) ar rezultātu 3:6, 6:0, 2:6. Starp citu, Bellisa Dijasu nākamajā pavasarī ar 6:2, 6:1 sagrāva Maiami, kur uzvarēja ar trešā simta tenisisti Indiju De Vromi (6:2, 6:2).

Minētās trīs uzvaras Bellisai ir visa neilgās karjeras raža WTA pamatturnīros, kur viņa zaudējusi pēdējos trīs mačus. Bellisa arī pērn Stenfordā ieguva "wild card" un toreiz 1 kārtā ar 3:6, 6:7(3) zaudēja Japānas tenisistei Misaki Doi. Stenfordu var saukt par Bellisas mājas turnīru, jo viņa ir dzimusi Kalifornijā, konkrēti – Sanfrancisko.

Kamēr WTA līmenī Bellisai viss vēl priekšā, ITF sērijas sacensībās viņa jau ir konkurētspējīga, sakrājot četrus vienspēļu titulus, visus iegūstot ITF 25 000 turnīros. Pēdējais uzvarētais turnīrs bija pavisam nesen – jūnijā Samterā (Dienvidkarolīna). Pagājušajā nedēļā viņa tika līdz ITF 50 000 pusfinālam Stoktonā (Kalifornija). Savu rekordu rangā viņa sasniedza pagājušā gada vasarā, kad tika līdz 152. vietai. Šodien viņa atrodas 203. vietā.

Ostapenko ar Bellisu pagājušajā gadā tikās "US Open" kvalifikācijas pēdējā kārtā, un Latvijas tenisiste toreiz uzvarēja ļoti viegli ar rezultātu 6:3, 6:2. Aļona toreiz mača ievadā nokļuva iedzinējos ar 1:3, bet pēc tam izcēlās ar iespaidīgu astoņu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. Graujošās uzvaras pamatā bija teicama uzbrukšana pretinieces servei, it īpašai otrajai, ar kuru Bellisa spēja uzvarēt tikai 8/27 punktiem.

Abu otrais mačs notiks šovakar plkst. 19:00 pēc vietējā laika, kad mums būs jau plkst. 5:00 trešdienas rītā. Mača uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar amerikānieti Sačiju Vikeriju vai Bulgārijas tenisisti Elicu Kostovu. Ostapenko Stenfordā būs arī dubultspēļu sacensības kopā ar Austrālijas tenisisti Arinu Rodionovu.

Sevastovai Baltijas derbijs pret Kontaveitu

Sevastova no 30 grādus karstās Rumānijas pārcēlusies uz vēso un lietaino Zviedriju, kur šodien sacentīsies ar Aneti Kontaveitu, kura Kajas Kanepi veselības problēmu un attiecīgi sliktās formas dēļ kļuvusi par Igaunijas pirmo raketi. 20 gadus vecā Kontaveita šonedēļ rangā atrodas 89. vietā, bet viņas rekords ir 73. vieta, kas sasniegta martā.

Sevastova, kura šonedēļ pirmoreiz pēc karjeras atsākšanas atgriezusies ranga Top 50, ieņemot 49. vietu, maču sāks favorītes statusā, bet tas kopš svētdien notikušās izlozes un notikumiem Bukarestes finālā vairs nav tik izteikts kā aizvakar.

Anastasija svētdien Rumānijā ar 0:6, 0:6 cieta pamatīgu sakāvi pret Simonu Halepu. Zaudējums pasaules piektajai raketei nav nekas ārkārtējs, "sausais" rezultāts – gan. Sevastovai nav bijis daudz laika, lai atgūtos no tik šokējoša rezultāta, jo jau pēc divām dienām jāaizvada nākamais mačs, kas var būt ļoti sarežģīts, ja Kontaveitai nebūs problēmu ar precizitāti.

Kontaveitai ir ļoti spēcīga serve un graujošs uzbrukums, kas ir patiešām ļoti iespaidīgs. Savas uzbrukuma spējas viņa pavisam nesen apliecināja Notingemā, kur izdemolēja Karolīnas Vozņacki slaveno aizsardzību. Kopš tā laika viņa uzvarējusi tikai vienā no piecām spēlēm. Anete pagājušajā nedēļā spēlēja Gštādē, kur māla turnīrā ar 7:5, 6:1 pieveica grieķieti Mariju Sakari, bet pēc tam zaudēja jaunajai Šveices zvaigznei Rebekai Masarovai – 6:7(2), 6:4, 2:6.

Māls nav Kontaveitas ērtākais segums. Tieši šis apstāklis ir viens no Sevastovas plusiem gaidāmajā cīņā, jo uz māla pret Kontaveitu ir vieglāk spēlēt aizsardzībā un sagaidīt agresīvās igaunietes kļūdas. Ja viņa zaudē ritmu, tad Kontaveitas teniss mēdz būt ļoti neglīts – ar lieliem autiem un cita veida neprecizitātēm.

Kontaveita gan junioru, gan pieaugušo līmenī labāko turnīru nospēlējusi Ņujorkā. Tur 2012. gadā meiteņu turnīrā sasniegts fināls, tajā zaudējot amerikānietei Samantai Krofordai. Savukārt pērn lielajā turnīrā viņa no kvalifikācijas tika līdz 4. kārtai, kur atņēma tikai trīs geimus Venusai Viljamsai, pirmoreiz septiņos mačos saskaroties ar tenisisti, kura viņu pārspēja spēka spēlē.

Kontaveita WTA pamatturnīros guvusi 14 uzvaras, no tām uz sev neērtākā māla seguma tikai divas. Zīmīgi, ka pirmā no tām, kas arī vienlaicīgi bija viņas pirmā uzvara WTA pamatsacensībās, tika izcīnīta 2014. gadā tieši Bostādē, kur Kontaveita ar 7:6(3), 6:3 apspēlēja tobrīd 21. vietā bijušo Alizē Kornē.

Sevastova ar Kontaveitu sacentīsies turnīra otrajā nozīmīgākajā kortā, kur tas otrdien būs ceturtais mačs un sāksies ne agrāk par plkst. 15:30. Cīņas uzvarētāja 2. kārtā tiksies ar Anniku Beku vai Soranu Kirsteju. Sevastova Zviedrijā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur startēs kopā ar mājinieci Kornēliju Listeri un pirmo maču aizvadīs ceturtdien.

     [+] [-]

, 2016-07-19 11:57, pirms 8 gadiem
...kā ar noskaņojumu? ..nebùs vēlreiz 0:6, 0:6?...nogurums, ceļojums utt

  -1 [+] [-]

, 2016-07-19 19:34, pirms 8 gadiem
Malacis, vinnēja pārliecinoši.

     [+] [-]

, 2016-07-20 07:02, pirms 8 gadiem
Raksts par Ostapenko viņa pārliecinoši zaudēja!