Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Organizatori cer WTA turnīru Jūrmalā rīkot vismaz trīs gadus

Ints Megnis
Ints Megnis

Organizatori cer WTA turnīru Jūrmalā rīkot vismaz trīs gadus
Aleksandrs Ostrovskis. Foto: ONE SGM

Jaunā Jūrmalas WTA turnīra organizatori pašlaik garantē sacensību rīkošanu Latvijā vienu gadu, tomēr cer noslēgt vienošanos uz trim gadiem, saka sacensību licences īpašnieks Aleksandrs Ostrovskis.

Turnīrs pirmoreiz notika šogad Maskavā, kad organizētāji iegādājās tā licenci. Sacensības tika aizvadītas nacionālajā tenisa centrā, kas nosaukts Huana Antonio Samaranča vārdā.

"Aizvadot turnīru nacionālajā tenisa centrā, sasniedzām gandrīz visus mērķus, kurus izvirzījām. Sacensības tika aizvadītas pietiekami labā organizatoriskajā līmenī, saņēmām pozitīvas atsauksmes gan Krievijā, gan no WTA pārstāvjiem. Fināls, kurā Olga Daņiloviča uzvarēja Aleksandru Potapovu tika atzīts par vienu no spilgtākajiem sezonas mačiem," saka Ostrovskis. "Šādu privāto pasākumu aizvadīšana Krievijā šobrīd ir diezgan problemātiska - ienākumi no biļešu pārdošanas ir nenozīmīgi, televīzijas translāciju tiesības nepārdodas. Turnīrs var eksistēt tikai ar sponsoru atbalstu, tāpēc tam nācās pārcelties. WTA licence, kuru ieguvu pagājušajā gadā, pieļauj tādu iespēju."

"Izskatījām iespēju pārcelties no nacionālā tenisa centra uz citiem Maskavas kortiem, tomēr noslēgumā neizdevās vienoties par kontrakta nosacījumiem. Tāpat mums bija domas aizvadīšanai Sočos. Savukārt vēl viens variants bija Latvija, precīzāk nacionālajā tenisa centrā "Lielupe", kas atrodas Baltijas jūras krastā," stāsta Ostrovskis. "Pašlaik vienošanās ir vien par 2019. gadu, bet plānojam noslēgt vienošanos ar Latvijas Tenisa savienību par trīs gadu periodu. Latvijā šobrīd ir īsts tenisa bums, Aļona Ostapenko pērn uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, Anastasija Sevastova septembrī sasniedza ASV atklātā čempionāta pusfinālu un sezonu noslēdza 11. vietā. Tik mazai valstij tas ir unikāli. Laikam tāpēc interesi par mūsu turnīru izrāda ne tikai Latvijas Tenisa savienība, bet arī biznesa pārstāvji. Ceram arī uz labu apmeklētību, jo jūlijā Rīgas jūras piekrastē ir daudz cilvēku. Pārcelšanās uz Jūrmalu sekmēs turnīra attīstību."

Maskavā turnīra balvu fonds bija 750 000 dolāru, bet Jūrmalā tas tiks samazināts līdz 250 000 dolāru. "Mūsu pieredze liecina par to, ka, lai ieinteresētu spēlētājas, viņas jāuzrunā pa tiešo, veltot tam atsevišķus līdzekļus, nevis paaugstināt balvu fondu visām sacensībām," saka Ostrovskis, uzsverot, ka tiks runāts arī ar Ostapenko un Sevastovu un atgādinot, ka Sevastova spēlēja Maskavā, esot apmierināta ar organizatorisko pusi. Ostrovskis uzsver, ka no Krievijas tenisistēm turnīrā īpaši vēlētos redzēt Darju Kasatkinu.

Izmantotie resursi:
https://www.kommersant.ru/doc/3834036

  +5 [+] [-]

, 2018-12-18 17:04, pirms 5 gadiem
Gaidām!

  +4 [+] [-]

, 2018-12-18 17:18, pirms 5 gadiem
Lai izdodas gan piesaistīt Nastju un Aļonu, gan sarīkot labu turnīru.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-18 20:35, pirms 5 gadiem
Cerams Diana dabūs Wild card, lai var kādu punktiņu nopelnīt un vietējiem ar interesantāk.