Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Gulbis - Kokinakis 7:5, 0:6, 6:1, 6:7(2), 6:8. Spēle beigusies

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Gulbis - Kokinakis 7:5, 0:6, 6:1, 6:7(2), 6:8. Spēle beigusies
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdienas rītā ap plkst. 10:00 (pēc Latvijas laika) Ernests Gulbis (ATP 13.) sāks sezonas pirmo tenisa "Grand Slam" turnīru – "Australian Open". Latvijas tenisa līdera pirmais pretinieks būs 18 gadus vecais Austrālijas tenisa talants Tanasi Kokinakis (#147). Seko līdzi mačam Sportacentrs.com teksta tiešraidē vai skaties to videotiešraidē internetā.

5. sets

6:8 Gulbis uzvar pirmo izspēli, taču kļūdās nākamajās divās. 30:30 panākts ar labu spēli pie tīkla, taču tad auts - pirmā mačbumba Kokinakim. Publika traucē Ernestam izpildīt servi, taču viņš ieservē eisu. Pēc tam vēl viena izcila serve, kam seko dubultkļūda - "vienādi".

Ernests pieļauj vēl vienu dubultkļūdu - pirms otrās serves kāds publikā iesaucas "double fault".. Otrā mačbumba mājiniekam un šoreiz viņš var līksmot - Gulbis iesit bumbiņu tīklā.

6:7 Austrālietis sāk ar dubultkļūdu, bet labi uzbrūk nākamajā izspēlē. Ernests atkal tiek priekšā, kam seko eiss - 30:30. Vēl viena dubultkļūda nozīmē kārtējo iespēju Gulbim, taču arī šoreiz nekā - garākā izspēlē latvietis izsit autā. Tiek sarūpēta vēl viena breikbumba, kuru Kokinakis atspēlē ar milimetru palīdzību... Bumbiņa pavisam nedaudz ir skārusi līniju...

Geimā trešā iespēja, bet Kokinakis izceļas ar izcilu servi. Tam seko divi eisi.

6:6 Kokinakis atkal tiek divu punktu attālumā no uzvaras, tomēr Gulbis viņam nedod mačbumbas iespēju. 6:6 - taibreiks piektajā setā netiek spēlēts.

5:6 Saspīlētā 10.geima galotne tomēr nekādi nav ietekmējusi mājinieku - pārliecinoša servēšana un atgūta vadība.

5:5 Latvietis zaudē pirmo izspēli, uzvar otro, tad atkal zaudē trešo - 15:30. Kokinakim laba iespēja sarūpēt mačbumbas sev, taču viņš izsit autā - 30:30. Gulbis īstajā brīdī izmanto "challenge", kas apliecina, ka serve bijusi laukumā. Tiesnesis piešķir punktu latvietim, ar ko neapmierināts ir Kokinakis. Ernests austrālieti atvēsina ar eisu...

4:5 Ernests atkal tiek līdz breikbumbai, bet nespēj atsist laukumā pretinieka otro servi. Pēc tam neveiksmīga epizode spēlē pie tīkla - Kokinakis atkal ir izglābies.

4:4 Spriedze pieaug, bet šoreiz Ernestam salīdzinoši drošāka uzvara savas serves geimā.

3:4 Austrālieša forehand sitiens ir gana naidīgs arī mača ceturtajā stundā. Gulbis norāda skatītājiem, ka viņi varētu būt mierīgāki, saņemot pretī ūjināšanu. Kokinakis tiek priekšā ar 40:15, tomēr zaudē trīs nākamās izspēles - beidzot breikbumba Ernestam. Realizēt to neizdodas - laba serves un uzbrukuma kombinācija.

Gulbis ar lielisku spēli pie tīkla izkārto vēl vienu breikbumbu, taču arī šoreiz veiksme nav viņa pusē - auts garākā izspēlē. Trešo iespēju latvietis neiegūst.

3:3 Gulbis padara situāciju sarežģītāku, kad pie 40:15 pieļauj divas dubultkļūdas pēc kārtas. Geimu tomēr izdodas uzvarēt bez breikbumbu atspēlēšanas.

2:3 Ar nerviem 18 gadus vecajam sportistam pagaidām viss kārtībā. Divas izspēles pie savas serves viņš zaudē, tomēr tik var atļauties.

2:2 Mājiniekam talkā nāk tīkls - pēc tā skaršanas bumbiņa piezemējas Gulbja pusē, bez variantiem to panākt. No 40:30 Ernests aizspēlējas līdz breikbumbai pretiniekam, tomēr īstajā brīdī ieservē eisu. Grūtā cīņā līdzsvars tomēr panākts

1:2 Ja Kokinakis trāpa pirmo servi, tad bezbailīgi veido uzbrukumus. Gulbis tiek līdz 40:40, tomēr ne vairāk.

1:1 Neraugoties uz dubultkļūdu Ernests līdzsvaro rezultātu

0:1 Jaunais sportists īstajā brīdī spēj atrast servi un izvirzās vadībā.

Kokinakim pirmais piecu setu mačs karjerā, Gulbim 12. Līdzšinējā bilance negatīva (4-7). "Grand Slam" turnīros latvietis piecos setos uzvarējis Tomiju Hāsu un Rodžeru Federeru. Pārējie piecu setu panākumi Deivisa kausā.

4. sets

6:7(2) Gulbis ar labu servi uzvar pirmo punktu, bet Kokinakis atbild ar nākamajiem diviem. Seko divas dubultkļūdas Ernestam... Izglābt taibreiku vairs neizdodas, tas tiek noslēgts ar sitienu tīklā

6:6 Ernests nevēlas spēlēt taibreiku un aizcīnās līdz divām mačbumbām. Pirmo Kokinakis atspēlē ar lielisku servi, bet pie otrās Gulbis pārāk riskē ar serves uzņemšanu un izsit autā. Mājinieks neizmanto trīs geimbumbas, pēc tam trešā mačbumba Ernestam. Arī tā netiek izmantota - it kā drošs forehand sitiens iestrēgst tīklā.

Seko ceturtā mačbumba - gara izspēle, kas noslēdzas ar lielisku austrālieša diagonālo uzbrukuma sitienu. Šī punkta iedvesmots austrālietis uzvar arī nākamās divas izspēles un šo garo geimu. Jāspēlē taibreiks.

6:5 Mini iespēja austrālietim, kad Ernests nokļūst 15:30 pozīcijā. Tām seko nekļūdīgi uzbrukumi spēlē pie tīkla un eiss.

5:5 Ernests bija tuvu mačbumbām, tomēr zaudēja garu izspēli pie 30:15 vadības. Geimu Kokinakis noslēdz ar diviem eisiem

5:4 Mūsu tenisists labi servē, Kokinakis nespēj bumbiņu atsist laukumā

4:4 Ernests apņēmīgi aizvada geimu, kārtīgi cīnoties aizsardzībā. 30:15 vadībā izdodas tikt, tomēr līdz breikbumbai nē. Kokinakis cenšas uzkurināt publiku, tomēr pārāk aktīva tā šodien tomēr nav

4:3 Gulbim "sausais" serves geims, bet lai bez liekiem uztraukumiem tuvotos uzvarai setā, jātiek pie breika

3:3 Austrālietis vēlreiz apliecina, ka var servēt labi un veidot arī sakarīgus uzbrukumus

3:2 Ernests eleganti pārmet bumbiņu pāri pretiniekam, saņemot aplausus. Geimu izdodas uzvarēt pārliecinoši

2:2 Kokinakis apjautis, ka viss vēl nav zaudēts un panāk neizšķirtu

2:1 BREIKS! Setu Ernests iesāka ar deviņām uzvarētām izspēlēm pēc kārtas - pirmais zaudētais punkts ar dubultkļūdu. Lai arī latvietis bija priekšā ar 40:30, tomēr 3:0 panākt neizdevās. Atkal kļūdas

2:0 BREIKS! 18 gadus vecā austrālieša spēle palikusi pavisam nestabila. Kļūda pēc kļūdas

1:0 Pirmo reizi mačā Gulbis var iesākt setu ar servi. Tas tiek izdarīts pārliecinoši - uzvarētas visas četras izspēles.

3. sets

6:1 BREIKS! Kokinakis izkar balto karogu šajā setā, taupot spēkus spēles turpinājumam

5:1 Latvijas tenisists ar "sauso" serves geimu pārtrauc breiku sēriju

4:1 BREIKS! Lai arī abiem tenisistiem ir laba serve, jau trešo geimu pēc kārtas ir breika iespējas. Ernests izmanto otro no tām, atkal liekot lietā bekhendu.

3:1 BREIKS! Stabilititāte noteikti nav vārds, ar kuru varētu raksturot šo maču. Vairākas kļūdas no latvieša puses noved pie savas serves zaudēšanas.

3:0 BREIKS! Neveiksmīgi iesāktais sets demoralizējis austrālieti, Gulbis visai viegli tiek pie vēl viena breika

2:0 Trīs neatvairāmas serves geimā - pretiniekam nav variantu

1:0 BREIKS! Gulbis uzvar pirmās divas izspēles, pēc kurām neliela pauze, kamēr apsardze tiek galā ar kādu līdzjutēju tribīnēs. Nedaudz vēlāk Gulbis tiek līdz breikbumbai, tomēr to realizēt neizdodas. Pēc pretinieka dubultkļūdas latvietim vēl viena iespēja, bet arī šoreiz nekā - bumbiņa iestrēgst tīklā pēc bekhenda sitiena. Tomēr piepildās latviešu sakāmvārds - "trīs lietas labas lietas". Ar bekhenda sitienu pa līniju Ernests iegūst vadību. Beidzot labi iesākts sets.

2. sets

0:6 BREIKS! Ernests ar "challenge" palīdzību izcīna vēl vienu eisu, tomēr geimu nespēj uzvarēt. Kokinakim visā setā nevienas nepiespiestās kļūdas, Ernestam septiņas. Pēdējo reizi uz nulles Ernests bija palicis 2013.gadā mačā pret Tomiju Hāsu (Štutgartes turnīrā).

0:5 Gulbim būs jācenšas izvairīties no seta zaudēšanas "sausā". Kokinakis servē ļoti droši

0:4 BREIKS! Kokinakis uzvar vēl trīs izspēles pēc kārtas, panākot 11 uzvarētu punktu sēriju. Pirmo breikbumbu Ernests atspēlē ar apvedošo sitienu, bet pēc tam kļūdās forehand sitienā. Geima laikā latvietis aizrāda skaļākajiem publikas pārstāvjiem, lai tie izrāda vairāk cieņas

0:3 Tāpat kā pirmajā setā arī otrajā Kokinakis sāk ar 3:0 izrāvienu. Pārliecinošs serves geims.

0:2 BREIKS! Austrālijas sportists ar forehand sitienu pa līniju sarūpē divas breikbumbas un tiek arī pie breika, kad Ernestam noraujas sitiens.

0:1 Gulbis uzvar pirmo izspēli otrajā setā, taču geims tiek servētājam - Kokinakim

1. sets

7:5 Gulbis pārliecinoši noslēdz setu. Geimā vēl divas neatvairāmas serves - kopā jau deviņas. Abiem spēlētājiem setā pa 11 nepiespiestajām kļūdām, bet tīri uzvarētajās izspēlēs latvietis dominē ar 16:4

6:5 BREIKS! Gulbis divreiz nospēlē uz pretieka bekhendu un sagaida kļūdas. Pēc tam Kokinakis divreiz kļūdās arī no forehand, dodot vadību latvietim.

5:5 Ernests trāpa eisu arī ar otro servi, geimu uzvar "sausā"

4:5 Geima pirmajā izspēlē Kokinakis rupji kļūdās izspēlē pie tīkla, taču spēj ātri aizmirst neveiksmi un uzvar geimu

4:4 Gulbis četras reizes pēc kārtas netrāpa servi laukumā un nokļūst 15:40 pozīcijā. Garā izspēlē tiek atspēlēta pirmā breikbumba, ar eisu otrā. Vēl divas lieliskas serves dod 4:4. Ernestam jau sešas neatvairāmas serves.

3:4 Ernests pazaudē vēl vienu "challenge", Kokinakis atgūst vadību. Ernestam izdevies mazināt nepiespiesto kļūdu skaitu - ja pirmajos trīs geimos bija sešas, tad nākamajos četros tikai trīs.

3:3 Mājiniekam ir lielāks atbalsts tribīnēs, atsevišķs fanu pulks pat uzdzied dziesmas. Gulbis pie 15:15 neveiksmīgi izmanto "challenge" sistēmu, bet vēlāk ar labu servēšanu līdzsvaro rezultātu uz tablo.

2:3 BREIKS! Gulbis trīs reizes pēc kārtas lieliski pieņem pretinieka servi, kas liek Kokinakim kļūdīties. Arī breikbumbas izspēlē austrālietis kļūdās.

1:3 Ernests beidzot uzvar pirmo geimu, to palīdz izdarīt divas neatvairāmas serves

0:3 Gulbis strauji krāj nepiespiestās kļūdas, bet Kokinakis ar eisu noformē drošu pārsvaru.

0:2 BREIKS! Neveiksmīgs savas serves geims - sitiens tīklā, sitiens autā, dubultkļūda un 0:40. Atspēlēt izdodas tikai vienu breikbumbu.

0:1 Mača pirmo izspēli Gulbis zaudē pēc kļūdas, izpildot forehand sitienu. Jaunais austrālietis vēlāk izceļas ar dubultkļūdu, tomēr tas netraucē viņam uzvarēt pirmo geimu.

Īsi pirms spēles

9:58 Gulbis uzvarēja izlozē - pārsteidzoši sev izvēlējās serves uzņemšanu

9:57 Gulbis spēlēs tumši zilā kreklā, kamēr Kokinakis tērpies spilgi dzeltenā kreklā

9:52 Spēles tiesnesis - francūzis Paskāls Marija

9:50 Lielisks vakars tenisam - Austrālijā ir gandrīz 19:00, gaisa temperatūra +21

9:42 Kortā ar numuru 3. noslēgusies trešā spēle, kas nozīmē, ka pēc brīža laukumā varēs doties Gulbis un Kokinakis. Abu mača sākuma laiks bija plānots ne ātrāk kā 9:00, bet iepriekšējie mači bija gana ilgi.

Pirmsspēles apskats

Neveiksmīgā Melburna

Gulbis katru gadu (izņemot 2013. gada sezonu) Melburnā ierodas ar cerībām, ka šoreiz beidzot izdosies. Vismaz pagaidām tas nav noticis – divas uzvaras sešos pamatturnīros ir pārāk pieticīga statistika, lai varētu justies apmierināts.

Ko var gaidīt šoreiz? Izliktā tenisista statuss (Ernestam 11. numurs) ļauj ieskrieties jeb pirmajā nedēļā izvairīties no grandiem. Tiesa, jau pirmajā mačā būs bīstams mājinieks, par kuru plašāka informācija materiāla otrajā daļā. Gulbja ceļš līdz Tomāšam Berdiham 4. kārtā ir teju ideāls: Tanasi Kokinakis, Sems Grots/Filips Krajinovičs, Filips Kolšraibers/Bernards Tomiks. Protams, tā visa ir teorija, praksē regulāri mēdz būt "novirzes no normas".

Ja izloze ir laba, tad gatavošanās nozīmīgajam turnīram – ne. Gulbim pirms "Australian Open" bija ieplānoti divi turnīri. Pirmo Dohā nācās izlaist veselības problēmu dēļ, bet otrajā turnīrā Oklendā viņš nospēlēja tikai vienu spēli. Skaidrs, ka situācija ir tālu no ideālas. Tas un arī pretinieka lielais potenciāls, kā arī spēlēšana mājās atspoguļojas bukmeikeru piedāvātajās prognozēs.

Nevienam nav noslēpums, ka Gulbim Austrālijā spēlēt nepatīk tur esošo apstākļu dēļ. Šoreiz vismaz turnīra pirmajā nedēļā tik brutālus apstākļus kā pērn ar 40 grādu karstumu nesola. Gulbis abas uzvaras "Australian Open" ietvaros guvis pret māla speciālistiem – Albertu Montanjesu un Huanu Monako. Šoreiz tādu pretinieku pirmajās kārtās nebūs, proti, jāspēlē ar tenisistiem, kuri nav izteikti "mālinieki".

Gulbja rezultāti "Australian Open" (2-6)

GadsK.PretinieksRezultāts
2008.1.Marats Safins0:6 4:6 6:7(2)
2009.1.Alberts Montanjess6:3 6:2 6:3
2.Igors Andrejevs4:6 4:67:5 6:3 4:6
2010.1.Huans Monako3:6 6:7(5) 1:6
2011.1.Bendžamins Bekers6:7(5) 2:6 4:6
2012.1.Mikels Lodrā6:2 1:6 2:6 2:6
2014.1.Huans Monako1:6 7:6(4) 6:4 6:2
2.Sems Kverijs2:6 3:6 4:6

Piezīme: 2007. gadā Gulbis kvalifikācijas 1. kārtā ar 3:6, 6:7(7) zaudēja Andrejam Golubevam.

Gulbja rezultāti "Grand Slam" turnīros

TurnīrsSk.BilanceLabākais rezultāts
Australian Open62-62. kārta 2009; 2014
French Open812-8Pusfināls 2014
Vimbldona76-73. kārta 2013
US Open87-84. kārta 2007
Kopā2927-29Pusfināls 2014 French Open

Tur kaut kam ir jābūt

Nē, stāsts šoreiz nav par "Prāta Vētras" daiļradi. Pat ja lielākajai daļai tenisa zinātāju 18 gadus vecais Tanasi Kokinakis vēl ir svešs, un ne reizi nav redzēta viņa spēle, top skaidrs, ka Gulbi šodien gaida mačs pret labu spēlētāju. Tīņa vecumā atrasties Top 150 pārpratuma pēc nav iespējams. Tāpat nejaušība nevar būt uzvara "Grand Slam" spēlē 17 gadu vecumā. Kokinakis jaunākajā rangā saglabājis 147. vietu, kas ir viņa rekords.

Gulbim šogad arī otrajā mačā pretī stāsies tenisists, kuram vēl nesen bija samērā veiksmīga junioru karjera. Ne tika laba kā čeham Jirži Veselijam, taču arī ar labiem panākumiem. Kokinakis rangā tika līdz 10. vietai un sasniedza divu "Grand Slam" turnīru finālus. 2013. gada janvārī Melburnā zaudēts citam grieķu izcelsmes jaunajam Austrālijas talantam Nikam Kirjosam, bet tā paša gada septembrī "US Open" titula mačā atzīts Bornas Čoriča pārākums. Jāatzīmē, ka vēl labākus rezultātus junioru vecumā liedza sasniegt regulārās problēmas ar muguras savainojumiem.

Kokinakis pieaugušo "Grand Slam" debitēja pirms gada tieši Melburnā, kur viņam 1. kārtā izdevās ar 7:6(4), 0:6, 7:6(3) uzveikt Igoru Saislingu, bet pēc tam sekoja sakāve pret Rafaelu Nadalu – 2:6, 4:6, 2:6. Nav brīnums, ka tieši sezonas pirmās "Grand Slam" sacensības Tanasi nosaucis par savu mīļāko turnīru.

Kokinakis sezonas pirmajā nedēļā guva karjeras lielāko uzvaru reitinga izteiksmē, Brisbenā ar 6:4, 6:3 uzveicot tobrīd 25. vietā bijušo Žiljēnu Beneto. ATP un "Grand Slam" pamatturnīru spēlēs viņam ir vēl tikai divas uzvaras – jau pieminētais panākums pērn Melburnā pret Igoru Saislingu, kā arī septembrī uzvara Seņdžeņā pret trešajā simtā esošo baltkrievu Jegoru Gerasimovu. Pērn aizvadot pirmo pilno sezonu profesionālajā tenisā, Kokinakis "Challenger" turnīros sakrāja 18-13 bilanci, divreiz tiekot līdz pusfinālam.

Ko 1.96 metrus garais Kokinakis var piedāvāt Gulbim? Ņemot vērā viņa garo augumu, serve ir liels ierocis, bet "forehand" sev uzmanību piesaistīja jau junioru vecumā. Abi sitieni tiek izpildīti ļoti spēcīgi, sāncenšus nežēlojot. Ja ar servi ir kā ir (viss atkarīgs no pretinieka precizitātes), tad izspēlēs no viņa '"forehand" labāk izvairīties, jo vēl nenobriedušais puisis var pamatīgi uzšaut pa bumbiņu.

Pagaidām tas gan lielos vilcienos no trumpjiem ir arī viss. "Backhand" noteikti uzskatāms par vājo vietu (tiesa, vieglprātīgi pret šo sitienu izturēties nedrīkst), kuru viņa pretinieki nekautrējas izmantot. Gulbim panākuma atslēga varētu būt piespiešana pretinieku iesaistīties "backhand" sitienu apmaiņās. Skaidrs, ka Kokam būs arī milzīgs skatītāju atbalsts, bet Gulbis var priecāties par spēlēšanu vakarpusē, kas ir viņa īstais laiks. Ernestam liels pluss arī daudz lielāka pieredze.

Pirmais mačs Latvijas faniem pieņemamā laikā

Gulbis un Kokinakis savu dueli sāks ne agrāk kā plkst. 18:00 pēc vietējā laika (mums tad būs tikai 9:00) kortā Nr.3. Tas nav viens no turnīra galvenajiem kortiem, taču Latvijas tenisa faniem pats galvenais – tas ir TV korts jeb noteikti būs pieejama video translācija. Pirms Gulbja pirmā mača Melburnā 3. kortā notiks vēl trīs mači, tāpēc, iespējams, ka Ernesta spēle pret Kokinaki sāksies mazliet vēlāk nekā gaidīts.

Sacensības no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli, taču, domājams, ka lielākā uzmanība tiks pievērsta galvenajiem kortiem. Lai vai kā – Gulbi noteikti varēs redzēt interneta tiešraidēs. Ja ir vēlēšanās izvairīties no stresa par nelegālu strīmu stabilitāti un kvalitāti, kā arī nav žēl 4.99 eiro (mēneša maksa), pieejams tāds pakalpojums kā Eurosport Player. Tajā būs pieejamas tiešraides no septiņiem kortiem, ieskaitot to, kurā pirmo maču aizvadīs Gulbis.

Statistika un fakti

✦ Gulbim "Australian Open" būs jubilejas 30. "Grand Slam" turnīrs.
✦ Gulbis zaudējis pēdējo maču pret tīņa vecuma spēlētāju, oktobrī Bāzelē piekāpjoties Bornam Čoričam.
✦ Latvijas tenisa līderis Melburnā ieradies ar trīs zaudējumu sēriju, visas neveiksmes piedzīvojot pret rangā zemāk esošiem spēlētājiem.
✦ Gulbim četru pēc kārtas zaudētu spēļu sērija pēdējo reizi bija 2012. gada vasarā (ieskaitot "Challenger" un kvalifikācijas). ATP līmenī vairāk par trim zaudējumiem pēc kārtas pēdējo reizi bija 2011. gada beigās un 2012. gada sākumā (sešas neveiksmes pēc kārtas).
✦ Gulbis pirms "Australian Open" nospēlējis tikai vienu maču. Pēdējo reizi identiska situācija bija 2012. gadā. Tad viņš sezonas pirmajā mačā zaudēja Dohā, kam sekoja zaudējums arī "Australian Open" 1. kārtā.
✦ Gulbis līdz šim uzvarējis tikai vienu Austrālijas tenisistu, divreiz pārspējot Peteru Lučaku. Pa vienam zaudējumam ir pret Bernardu Tomiku un Marinko Matoševiču.
✦ Kokinakis ir 2013. gada "Australian Open" junioru turnīra finālists.
✦ Kokinakis ne reizi nav pārspējis Top 20 tenisistu. Līdz šim tikai vienreiz spēlēts ar kādu no divdesmitnieka, pērn Melburnā zaudējot Rafaelam Nadalam.
✦ Kokinakis 2 no karjeras 3 uzvarām augstākā līmeņa sacensībās guvis Austrālijā.
✦ Kokinakis tikai vienreiz spēlējis maču, kas ir garāks par trim setiem, pirms gada "Australian Open" četros setos uzveicot Saislingu.

Gulbis pret Kokinaki. Profilu salīdzinājums

GulbisKategorijaKokinakis
26Vecums18
1.90 mAugums1.96 m
13Rangs147
27-29Grand Slam bilance1-1
2-6Australian Open bilance1-1
202-166Karjeras bilance3-8
0-1Sezonas bilance1-1
6Vienspēļu tituli-
118-100Karjeras "hard" bilance3-7
0-1Sezonas "hard" bilance1-1
81-84Karjeras taibreiki4-1
0-0Sezonas taibreiki0-1
10-144-setu mači1-0
4-75-setu mači-
3 reizesAtspēlēšanās no 0-2-

Visa rakstā pieejamā statistikas informācija ir par ATP un "Grand Slam" pamatturnīru spēlēm, kā arī Deivisa kausa mačiem. Izņēmuma gadījumos ir norādīts.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1427 922 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:13, pirms 9 gadiem
serxinjo rakstīja: Kur rādīs? Tieši atvaļinājumu uz ''Australian open'' paņēmu.
Eirosports - kā jau katru gadu. Gan pa abiem kanāliem, gan plejerī.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-18 20:15, pirms 9 gadiem
Bet nu īpašas cerības nav vērts saistīt, zinot Gulbja attiecības ar Okeānijas klimatu. Protams, šo te vajadzētu vinnēt, taču pēc tam jau katra nākamā uzvara būs zelta vērtē un ar pārsteiguma piegaršu.

  -3 [+] [-]

, 2015-01-18 20:16, pirms 9 gadiem
Uzvarētājam viegli nebūs, jo pretinieks tomēr spēcīgs, pagājušgad pat ielauzās pirmajā desmitniekā.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-18 20:17, pirms 9 gadiem
Naudu nelikšu, bet 3 iemesliem- kāpēc Gulbi vajadzētu uzvarēt.

1. Vēlā spēle.
2. Nebūs karstuma.
3. Pretinieks ir garš, bet nav spēcīgs un nav tik stipra serve un Gulbim ir ērti- šādi pretinieki...

  +2 [+] [-]

, 2015-01-18 20:19, pirms 9 gadiem
Baigo karstumu 1dien nesola, ap 6iem vakarā tikai ap +23 grādiem, tā ka ar karstumu problēmu nebūs!

Jāspēlē sava spēle un jāuzvar!

2014 gada pret Monaco 1 kārtā ari spēles pirmo daļu mocījās līdz iespēlējās daudz maz, galvenais noķert savu spēli un būs ok

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:20, pirms 9 gadiem
Gulbim vairāk vai mazāk labi iet pret augumā gariem pretiniekiem..

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:20, pirms 9 gadiem
Karstums ir tikai viena maza daļiņa no nepateicīgā klimata.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-18 20:29, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gulbim vairāk vai mazāk labi iet pret augumā gariem pretiniekiem..
Ne visiem, bet pret tiem, kuriem tās serves nav virs 200- uz zālāja viņš kā nevar nospēlēt, bet uz hard- Šepers, Stahovskis, Del Bonis, Troickis, Hāse, Sepi- viņam problēmas nesagādā, jo ir fiziski spēcīgāks ar labāku servi.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-18 20:32, pirms 9 gadiem
Gulbim beidzot jaaliek lietaa pieredze.

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:34, pirms 9 gadiem
uzliku 10 eiro, 1.februārī būs jau 1500

  +2 [+] [-]

, 2015-01-18 20:35, pirms 9 gadiem
Ko tad LV vadosie bukmeikeri nabadzigi palikusi, pat prognozu speles vairs nav, drosvien viss reklamas budzets reklamas rullisos izterets .

  +8 [+] [-]

, 2015-01-18 20:36, pirms 9 gadiem
kaaseejs rakstīja: uzliku 10 eiro, 1.februārī būs jau 1500
Es neko neuzliku, jo visu pakāsu jau decembrī...

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:49, pirms 9 gadiem
Par spēles prakses trūkumu sūdzēties nevajag, tāda var teikt nav nevienam, tāds ir tas sezonas sākums un Australian Open kad reti kurš var teikt ka viņam ir laba spēļu prakse!

     [+] [-]

, 2015-01-18 20:59, pirms 9 gadiem
Vajadzētu paņemt

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:05, pirms 9 gadiem
kur vares redzet spēli kāds var pateikt ?

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:07, pirms 9 gadiem
prognožu spēles nebūs?

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:14, pirms 9 gadiem
martins2268 rakstīja: kur vares redzet spēli kāds var pateikt ?
Tennis- Live Streaming Video / Watch Free Live...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:15, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: prognožu spēles nebūs?
būs - maijā

  -3 [+] [-]

, 2015-01-18 21:17, pirms 9 gadiem
Manhunt rakstīja: Beidz runāt muļķības.

Djokovic - 3 spēles
Federer - 4 spēles
Nadal - 1 spēle (+3 exhibition tipa spēles)
Wawrinka - 4 spēles
Murray - 5 exhibition tipa spēles
Berdych - 5 spēles
Raonic - 4 spēles
Ferrer - 5 spēles
Dimitrov - 3 spēles
Lopez - 1 spēle (+2 exhibition tipa spēles)
Bautista-Agut - 4 spēles
Anderson - 4 spēles
Robredo - 0 spēles
Fognini - 1 spēle (+6 exhibition tipa spēles)
Monfils - 0 spēles
Simon - 1 spēle (+2 exhibition tipa spēles)

Tātad reāli mazāka spēļu prakse no pirmā top-20 spēlētājiem ir tikai Monfīsam un Robredo, vairums no pārējiem ir krietni priekšā Gulbim. Un teikt, ka spēļu prakse nav svarīga ir pēdējā muļķība, it īpaši Gulbja gadījumā - sen jau ir pierādījies fakts, ka Gulbis vislabākos rezultātus rāda tad, kad ir kārtīgi iespēlējies.
ārprātīga spēlu prakse - veselas 4 spēles - nu moins kas par spēļu bagāžu

It sevišķi milzīga spēļu prakse ir tiem kas Dubaijā piedalījās paraugturnīrā jā spēlēja viņi tur....... pareizāk sakot ar sakostiem zobiem gāja kortā un izklaidēja arābu šeihus - es to nesaucu par spēļu praksi!!

Un nedēļa ir bijusi pa vidu pirms AO, tā ka tava tā sauktā "spēļu prakse" ir kaķim zem astes!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-18 21:18, pirms 9 gadiem
Manhunt rakstīja: Beidz runāt muļķības.

Djokovic - 3 spēles (+1 exhibition tipa spēle)
Federer - 4 spēles
Nadal - 1 spēle (+3 exhibition tipa spēles)
Wawrinka - 4 spēles
Murray - 5 exhibition tipa spēles
Berdych - 5 spēles
Raonic - 4 spēles
Ferrer - 5 spēles
Dimitrov - 3 spēles
Lopez - 1 spēle (+2 exhibition tipa spēles)
Bautista-Agut - 4 spēles
Anderson - 4 spēles
Robredo - 0 spēles
Fognini - 1 spēle (+6 exhibition tipa spēles)
Monfils - 0 spēles
Simon - 1 spēle (+2 exhibition tipa spēles)

Tātad reāli mazāka spēļu prakse no pirmā top-20 spēlētājiem ir tikai Monfīsam un Robredo, vairums no pārējiem ir krietni priekšā Gulbim. Un teikt, ka spēļu prakse nav svarīga ir pēdējā muļķība, it īpaši Gulbja gadījumā - sen jau ir pierādījies fakts, ka Gulbis vislabākos rezultātus rāda tad, kad ir kārtīgi iespēlējies.
kur es minēju to ka spēļu prakse nav svarīga??

  -2 [+] [-]

, 2015-01-18 21:24, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Bet nu īpašas cerības nav vērts saistīt, zinot Gulbja attiecības ar Okeānijas klimatu. Protams, šo te vajadzētu vinnēt, taču pēc tam jau katra nākamā uzvara būs zelta vērtē un ar pārsteiguma piegaršu.
Ne jau klimats vai tml galvenais vainīgais, bet gan Gulbja psiholoģija...
Pakāsīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:44, pirms 9 gadiem
Parastais fanu blàblāblā...kaut ko konkrētu varētu zināt Bresniks, visi pārējie mēs te muldam par prieku, ka sàkas AO !
...bet Bresniks ir gudrs un nevienam neko neteiks !

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:45, pirms 9 gadiem
ka tik nebūtu sasteigtā kļūdas. Pārējais viss Gulbim ir un bb''us vēl labāk ja vien tiks tālāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-18 21:52, pirms 9 gadiem
Manhunt rakstīja: Tev nav sajēgas, par ko tu runā (kā parasti) - tu vienkārši izgāzies kā veca sēta ar savu komentāru, jo realitāte ir pavisam cita.

Ir milzīga atšķirība starp 1 spēli un 4 spēlēm sagatavošanās posmā - liela atšķirība ir pat starp 1 spēli un 2 spēlēm. Gulbis pats pēc neveiksmīgā turnīra atzina, ka žēl, ka neizdevās 1.spēlē uzvarēt, jo tad noteikti būtu izdevies sniegumu uzlabot ar katru nākamo spēli - tieši tāda ir sagatavošanās turnīru galvenā funkcija.

Nevienam no spēlētājiem sagatavošanās posma prakse neaprobežojas ar Dubajas turnīra spēlēm. Protams, ka exhibition tipa spēles nekādi nevar salīdzināt ar "īstajām" spēlēm un tomēr pat tādas spēles ir labākas nekā nekādas spēles.

Nedēļa pa vidu neko nenozīmē - top spēlētāji praktiski nekad (ar retiem izņēmumiem) nespēlē nedēļā, kas ir tieši pirms GS - tas būtu neloģisks un muļķīgs lēmums - sagatavošanās tiek veikta pirms šiem mazsvarīgajiem turnīriem.

Pārstāj runāt (rakstīt) muļķības. Sarunāts?
Joprojām nepiekrītu par to ka klupšanas akmens būs spēles prakses trūkums! Tas protams vienmēr var būt kā attaisnojums.

Uzvaru sērija sportā vienmēr sākas no "0es" punkta! Un tas ka Tev ir 3-4 spēļu prakse tas neko nenozīmē, sezona tā pa īstam var teikt sākas tikai šonakt! Un es neuzkskatu šīs 3-4 spēles par baigāko ieguvumu kādam, jā ir ok, bet tā nav nekāda priekšrtocība!

Paskaties uz Del Potro - 10 mēnešus nebija spēļu prakse, ārstēja smagu traumu un pirmajā turnīra jāja zēnus kam šī spēļu prakse ir bijusi regulāra.. un ko tas viņiem deva! Neko! Atnāca meistars un parādīja kā tās lietas jādara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-18 22:05, pirms 9 gadiem
Es varu pamuldēt par astroloģisko prognozi!
Rīt ir 29.Mēness diena - tas ir tad, kad Mēness pie debesīm nav redzams, jeb latviešu tautas pasakās teikts, ka velns nozadzis to !
Pretēji pilnmēnesim, 29.Mēness dienā ir kusli un vāji, jaunus darbus nesākt , jo čiks vien sanāks!
Tiesa pats Mēness atrodas mežàža zīmē, kas sola priekšrocības dzimušajiem zemes zīmes stihijā un Gulbis takš ir jaunavas zīmē !
Fvzin, nezinu, kas pēc horoskopa ir Kokinakis, bet prognozēju, ka vājà, kļùdām bagātā, kuslā spēlē vinnēs Ernests, jo pēc horoskopa ir Jaunava!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-18 22:23, pirms 9 gadiem
Ja Gulbim izdosies uzvarēt pirmo spēli, ar katru nākamo kārtu viņš spēlēs labāk. Vienīgais, kas , manuprāt viņam varēu patraucēt paņemt TK ir mazā spēlu prakse. Starpcitu, Veselijs paņēma turnīru un pārējās spēles visas 2os setos paņēma, tapec Ernests nekādam nabagam nezaudēja J-Zelandē.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1427 922 komentāri