Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko "Australian Open" sāks pret mājinieci Makfī

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko "Australian Open" sāks pret mājinieci Makfī
Aļona Ostapenko
Foto: Robbie Saurus

Notikusi "Australian Open" junioru turnīra izloze. Aļona Ostapenko Melburnā būs izlikta ar sesto numuru un vienspēļu sacensības sāks pret 15 gadus veco Austrālijas tenisisti Kailu Makfī, ar kuru iepriekš nav tikusies.

Aļona Ostapenko "Australian Open" junioru sacensībās piedalīsies trešo reizi. Debijas turnīrā 2012. gadā izdevās uzvarēt vienu spēli, bet pērn tikts līdz ceturtdaļfinālam, kurā zaudēts nākamajai finālistei Katerinai Sinjakovai (2:6, 2:6).

Šī gada turnīru Ostapenko, kura Melburnā būs izlikta ar sesto numuru, sāks ar maču pret Austrālijas tenisisti Kailu Makfī, kura 4. februārī svinēs 16. dzimšanas dienu. Makfī junioru rangā ieņem tikai 984. vietu un augstāk par 962. pozīciju nav bijusi. Kaila līdz šim visus junioru turnīrus aizvadījusi Austrālijā un tikai vienreiz spējusi tikt finālā, pagājušā gada decembrī zaudējot sacensībās Melburnā. "Grand Slam" turnīros viņa vēl nav piedalījusies.

Ostapenko pašreiz junioru rangā ieņem 14. vietu, kas ir Latvijas tenisistes labākais sasniegums. Skaidrs, ka Aļona būs ļoti izteikta gaidāmās cīņas favorīte. Ostapenko ar Makfī iepriekš nav tikusies.

Melburnā ar pirmo numuru izlikta junioru ranga 3. vietas īpašniece Varvara Flinka. Neviena no pagājušā gada finālistēm – Ana Konjuha (2. vieta junioru ieskaitē) un Sinjakova (#5) – šogad nespēlēs, abas piedalījās pieaugušo sacensībās un zaudēja 1. kārtā. Tāpat no junioru ranga Top 5 nebūs tā līderes Belindas Benčičas.

Ostapenko būsv vienīgā Latvijas pārstāve junioru pamatturnīrā, jo Artūrs Lazdiņš nespēja iziet kvalifikāciju. Būdams izsēts ar ceturto numuru, Lazdiņš no 1. kārtas bija brīvs, bet otrajā ar 6:7(5), 1:6 piekāpās Jaunzēlandes tenisistam Kailam Batersam.

     [+] [-]

, 2014-01-18 09:16, pirms 10 gadiem
Lai veicās! Turēsim īkšķus!
Ostapenko pret Kailu, Lazdiņš pret Kailu... Tas laikam vārds piemērots abiem dzimumiem...?