Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča ar Rusu Zviedrijā zaudē favorītēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča ar Rusu Zviedrijā zaudē favorītēm
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa līdere Diāna Marcinkeviča otrdien pārī ar Nīderlandes tenisisti Aranču Rusu cieta neveiksmi Bostādes WTA "International" dubultspēļu turnīra 1. kārtā, ar 2:6, 4:6 piekāpjoties sacensību pirmajam duetam Jūlijai Gergesai un Katažinai Piterai. Šonedēļ Latviju māla seguma turnīros Eiropā turpina pārstāvēt Mārtiņš Podžus, kurš iekļuva 2. kārtā "Future" turnīrā Tallinā.

Diāna Marcinkeviča Bostādē spēlēja otro gadu pēc kārtas. Arī pērn vienspēlēs zaudējums kvalifikācijā, bet pēc tam sekoja dubultspēles, kur, protams, iespēja uzspēlēt pamatturnīrā. Dubultspēļu ranga 151. vietā esošās Marcinkevičas pāriniece šonedēļ bija 164. vietā esošā Nīderlandes sportiste Aranča Rusa. Ar izlozi viņām nepaveicās, jo pretī trāpījās turnīra pirmais duets vāciete Jūlija Gergesa (#26) un poliete Katažina Pitera (#76).

Gergesas un Piteras pārsvars bija nospiedošs, Polijas un Vācijas duetam arī 2. setā vajadzēja uzvarēt ar 6:2, taču viņām neizdevās ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Marcinkeviča zaudētāju sastāvā bija labākā no divām tenisistēm. Par piedalīšanos vienā mačā Marcinkevičai pienākas viens reitinga punkts un 480 dolāri. Diānai nākamais turnīrs paredzēts jaunnedēļ Polijā, kur notiks ITF 50 000 sacensības.

Marcinkeviča pirms gada Zviedrijā dubultspēļu turnīrā spēlēja ar britu tenisisti Nikolu Sleiteri un zaudēja jau 1. kārtā. WTA dubultspēļu pamatturnīros Diāna 1. kārtu pārvarējusi tikai vienreiz, kas notika šogad aprīlī "Premier" sērijas turnīrā Štutgartē kopā ar Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču. Vācijā pavasarī zaudēts 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Ļoti viegli Tallinas "Future 10 000" vienspēļu turnīra 2. kārtu šodien sasniedza Mārtiņš Podžus, kuram bija jānospēlē tikai trīs geimi. Latvietim esot vadībā ar 2:1, viņa pretinieks Ivans Ņedeļko (#434) izstājās. Podžus sacensību 2. kārtā sacentīsies ar ranga 1020. vietā esošo itālieti Frančesko Garcelli. Vienas uzvaras gūšana ļāvusi tikt pie viena reitinga punkta.