Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko nepatīkama izloze "Premier" turnīrā Birmingemā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko nepatīkama izloze "Premier" turnīrā Birmingemā
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko nākamajā nedēļā "Premier 700" sērijas turnīrā Birmingemā sāks zālāja sezonu, pirmajā mačā Anglijā tiekoties ar kvalifikācijas uzvarētāju, bet uzvaras gadījumā nākamajā mačā būs neparocīga pretiniece.

Ostapenko Birmingemā spēlēs otro reizi, viņa debijā 2016. gadā uzvarēja Anastasiju Pavļučenkovu un Petru Kvitovu, bet ceturtdaļfinālā zaudēja Medisonai Kīsai. Aļona 2017. gadā dalību no turnīra atsauca, atpūšoties pēc "French Open" triumfa, bet pērn šī turnīra nebija viņas plānos.

Ostapenko šovasar uz zālāja bija plānojusi spēlēt četros turnīros – Hertogenbošā, Birmingemā, Īstbornā un Vimbldonā. Uz Nīderlandi viņa neaizlidoja, tajā laikā izvēloties svinēt savu 22. dzimšanas dienu (8. jūnijs), tāpēc Aļonai palikuši tikai trīs turnīri, lai nodrošinātu neizkrišanu no WTA ranga Top 100 laikā, kad to nevar atļauties darīt.

Ranga 37. vietā esošajai Ostapenko nākamajā nedēļā punkti nav jāaizstāv, bet pēc tam būs lieli zaudējumi – Īstbornā 100 punkti no ceturtdaļfināla, bet Vimbldonā 780 punkti no pusfināla. Ja Ostapenko simtniekā vai dažas pozīcijas ārpus tā nebūs 15. jūlijā (pēc Vimbldonas), viņai "US Open" būs jāspēlē kvalifikācijā.

Ostapenko savu pirmo pretinieci Birmingemā uzzinās pēc kvalifikācijas turnīra noslēguma. Kad tas notiks, nav paredzams, jo lietainajā Anglijā tā ir normāla parādība. Kvalifikācijas turnīrā ir trīs kārtas.

Šobrīd Ostapenko turnīra zarā ir zināma tikai 2. kārtas situācija – otrajā mačā būtu jātiekas ar spēcīgāko igaunieti Aneti Kontaveitu (WTA 20.), kurai viņa zaudējusi visos trīs mačos, vai uz zālāja seguma spēcīgo Lielbritānijas pirmo raketi Johannu Kontu (WTA 18.), pret kuru viņai ir 1-3 bilance, vienīgo uzvaru gūstot uz māla seguma.

Birmingemas turnīrā ar pirmajiem trim numuriem izsētas ranga pirmajās trīs vietās esošās tenisistes – Naomi Osaka, Ešlija Bārtija un Karolīna Pliškova. No pirmā desmitnieka spēlēs arī Eļina Svitoļina (#7) un Arina Sabaļenka (#10). Rokas savainojuma dēļ titulu neaizstāvēs pēdējo divu gadu čempione Kvitova (#5), kura šī savainojuma dēļ izlaida arī "French Open".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-06-15 15:53, pirms 5 gadiem
''Uz Nīderlandi viņa neaizlidoja, tajā laikā izvēloties svinēt savu 22. dzimšanas dienu (8. jūnijs)''.

Nja, tas visu izsaka par šo ''jaunkundzi''...No profesionālisma ne miņas. Nu tad lai karjera, tā arī pa īstam nesākusies nogrimst dibenā!

     [+] [-]

, 2019-06-15 16:10, pirms 5 gadiem
elfs rakstīja: ''Uz Nīderlandi viņa neaizlidoja, tajā laikā izvēloties svinēt savu 22. dzimšanas dienu (8. jūnijs)''.

Nja, tas visu izsaka par šo ''jaunkundzi''...No profesionālisma ne miņas. Nu tad lai karjera, tā arī pa īstam nesākusies nogrimst dibenā!
Kāpēc tik ļauni? Domā, meičai nemaz negribas pamīcīties burziņos? Izbaudīs to, un 30 gadu vecumā atgriezīsies profesionālajā sportā. Viss ir jauki.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-15 16:49, pirms 5 gadiem
Visu pirms somas jāatgūst, lai vispār varētu spēlēt. Airbaltic nolaida Raini. Somu ta nav....

     [+] [-]

, 2019-06-15 16:51, pirms 5 gadiem
Atkal ar "smirdošo ģenitāliju" kā pirms pāris gadiem? Šoreiz varbūt angļu valodā?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-15 19:45, pirms 5 gadiem
Visi uzreiz tic,ka svinēja dz.dienu.Man liekas autors speciāli provocē ,lai vājnervīgie komentētāji reaģētu ar sliktiem apgalvojumiem

     [+] [-]

, 2019-06-15 20:32, pirms 5 gadiem
Uvio77 rakstīja: Visu pirms somas jāatgūst, lai vispār varētu spēlēt. Airbaltic nolaida Raini. Somu ta nav....
Kas tur, Adibas arī Āfrikā ir adibas, Wilson UK arī var nopirkt.
Nē nu Ernestam vairāk neraksta parocīga, neparocīga izloze. Man jau liekas, ka mūsu dāmai tas pats.

     [+] [-]

, 2019-06-15 20:56, pirms 5 gadiem
Maljorkai vēl nav izlozes. Pēc uzvārdiem un kādreiz rangā ieņemtajām vietām, diezgan skarbs pasākums šogad.