Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai sezonas otrā tikšanās ar Bušāru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai sezonas otrā tikšanās ar Bušāru
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 82.) šodien mēģinās gūt sezonas labāko uzvaru, Maljorkas "International" sērijas turnīra 2. kārtā sacenšoties ar Kanādas pirmo raketi Juženiju Bušāru (WTA 47.).

Abām tenisistēm Spānijā ir sezonas otrais zālāja seguma turnīrs. Pirmais beidzās ar zaudējumu jau pirmajā mačā. Ja Sevastova Notingemā trīs setos piekāpās turnīra pirmajai raketei Karolīnai Pliškovai, kura vēlāk kļuva par čempioni, tad Bušāra piedzīvoja lielu izgāšanos Hertogenbošā.

Džīnija Nīderlandē ar 2:6, 0:6 atļāvās zaudēt otrā simta spēlētājai Elīzei Mertensai, kura tika pie karjeras pirmās Top 50 uzvaras. Bušārai bija lielas problēmas precizitāti, ar ko lielā mērā izskaidrojams tik šokējošs rezultāts.

Kamēr vēsajā un lietainajā Hertogenbošā Kanādas tenisistei bija problēmas ar noskaņošanos un cenšanos nospēlēt vismaz apmierinošā līmenī, tikmēr saulainajā un karstajā Maljorkā, kur bez tenisa spēlēšanas ir pieejamas arī jaukas pludmales, turnīrs sācies krietni pozitīvāk.

Bušāra vakar ar 6:3, 7:5 pieveica Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču, kurai visā mačā bija tikai viena breikbumba. Tā tika izmantota 2. seta sākumā, kad Koviniča, spēcīgi atsitot pretinieces servi, ieguva 2:0 pārsvaru. Koviniča veiksmīgi sākto setu nemācēja uzvarēt, neskatoties uz trīs geimu pārsvaru (5:2).

Sevastova Maljorkas turnīru sāka aizvakar, kad ar 6:0, 6:2 sagrāva Stefāniju Fēgeli, gūstot prognozējamu uzvaru (arī šveiciete nav zālāja spēlētāja), kas viņai bija nozīmīga – Anastasija ar septīto mēģinājumu pirmoreiz uzvarēja WTA pamatturnīra līmeņa spēlē uz zālāja seguma. Sevastovai vēl trīs uzvaras uz šī seguma ir 2009. gada Vimbldonas kvalifikācijā.

Pirmdien apspēlētā Fēgele (#102) ir Sevastovas rangā visaugstāk uzvarētā spēlētāja uz zālāja, visas četras uzvaras uz šī seguma gūstot pret otrā simta tenisistēm. Ja šodien izdotos sarūpēt pārsteigumu, Sevastovai būtu ne vien karjeras labākais rezultāts uz zālāja, bet arī sezonas labākā uzvara. Sevastova šogad tikai vienreiz (1-7) uzvarējusi ranga pirmā simtnieka tenisisti, to izdarot aprīlī Stambulā mačā pret Juhannu Lāšoni (#69).

Vistuvāk vēl kādai Top 100 uzvarai Sevastova bija 21. februārī Dohā pret savu šodienas pretinieci. Sevastova Bušārai Katarā uz "hard" seguma dramatiskā mačā piekāpās ar rezultātu 7:5, 3:6, 6:7(4). Šīs spēles sakarā droši var runāt par uzvaras izlaišanu, jo Sevastovai pēdējā setā bija četru geimu pārsvars (4:0)! Servējot par uzvaru mačā, Sevastovai atteica pirmā serve, Bušāras uzbrukums bija labāks par Latvijas tenisistes aizsardzību. Bušāra pie rezultāta 5:6 savas serves geimā atspēlēja divas mačbumbas, reālas iespējas nevienā no abu mačbumbu izspēlēm Sevastovai nedodot.

Sevastovai toreiz iespējas uzvarēt radās, pateicoties vairākiem faktoriem. Kamēr uzbrukuma tenisā viņa ar Bušāru sacensties varēja vien epizodiski, aizsardzība bija labā līmenī, spējot sagaidīt ļoti daudz kļūdu paviršās sāncense izpildījumā. Bušāra mačā pieļāva par 13 nepiespiestajām kļūdām vairāk (49:36), toties ar uzbrukumu paveica vairāk (tīri uzvarētajās izspēlēs 40:29 pārsvars).

Ja abas tenisistes spēlētu savu labāko tenisu, Bušāra būtu situācijas noteicēja, jo viņai ir ļoti iespaidīgs uzbrukums. Džīnija bumbiņu uzņem agri un spēcīgi sit no abām pusēm. Sevastova pret tādām pretiniecēm regulāri ir bezspēcīga. Tikmēr Bušārai problēmas ir pret izteiktām aizsardzības tenisistēm, kuras liek izpildīt vairāk sitienu, nekā Bušāra vēlas. Sevastova šajā ziņā spēja gūt labus panākums Dohā notikušajā mačā. Zālājs, kas ir visātrākais segums, Sevastovai dod mazākas izredzes, jo viņai pret agresīvām spēlētājām, kas nedod laiku, ir grūtības gan aizsardzībā, gan uzbrukumu veidošanā. Māls vai lēns "hard" būtu daudz labāks variants.

Sevastovai cerības dod arī tas, ka Bušāra jau divus gadus nav ne tuvu savai labākajai formai. Bušāras formas kritums un nestabilitāte iestājās pēc 2014. gada Vimbldonas fināla, kur viņa ar 3:6, 0:6 kapitulēja Petrai Kvitovai. Starp citu, Bušāra pieaugušo turnīra finālu Vimbldonā sasniedza divus gadus pēc uzvaras junioru sacensībās.

Bušāra pērn uzvarēja tikai 12 no 30 mačiem, bet šogad viņai jau ir 20 uzvaras, tiesa, 13 no tām gūtas līdz 5. martam. Nākamajā dienā izteiktai aizsardzības spēlētajai Eļinai Svitoļinai zaudēts Kualalumpuras fināls. Tas Bušārai ir otrais zaudēts fināls šogad. Pirmais bija janvārī Hobārtā. Bušāra šogad tikai vienreiz uzvarējusi Top 20 spēlētāju, Romā uzveicot tobrīd 2. vietā bijušo Andželiki Kerberi.

Sevastovai un Bušārai šodien būs trešā spēle galvenajā kortā, kur dienas programmas sākums plānots plkst. 13:00. Šī mača uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Sabīni Liziki vai Marianu Duki-Marinjo.

     [+] [-]

, 2016-06-15 10:26, pirms 8 gadiem
It kà jau viss skaidrs, bet no meitenēm kā bitēm...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 11:03, pirms 8 gadiem
Eiženija ir tāds vārds, bet Juženija?

     [+] [-]

, 2016-06-15 11:43, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: Eiženija ir tāds vārds, bet Juženija?
Tev tiešām dzīvē problēmu trūkst ?? Apnikuši šitie dīvānā pirdēji, kuri to vien dara kā tēlo valodu ekspertus ? Tu tak tāpat saproti(es tā ceru) kas tā par tenisisti un tas ir galvenais. Ja nē, tad ej sēdi kasjauns.lv .

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 11:57, pirms 8 gadiem
Kā "artures" nopirdās!

     [+] [-]

, 2016-06-15 14:32, pirms 8 gadiem
...nu, jā - patiesībā mēs nedzīvojam Eiropā, bet gan Juropā !

     [+] [-]

, 2016-06-15 17:11, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: Eiženija ir tāds vārds, bet Juženija?
Es domāju, ka Juženija ir Južnija sieva.

     [+] [-]

, 2016-06-15 17:20, pirms 8 gadiem
Rāda live vācu sat.kanāls Sport1+HD uz Astra 19.2E.