Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijeres pāriniece Vimbldonā būs čehiete Kvitova

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijeres pāriniece Vimbldonā būs čehiete Kvitova
Līga Dekmeijere
Foto: PA Wire/Scanpix

Latvijas vadošās dubultspēļu tenisistes Līgas Dekmeijeres pāriniece jaunnedēļ gaidāmajā Vimbldonas „Grand Slam” dāmu dubultspēļu turnīrā būs čehiete Petra Kvitova. To sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja pati sportiste.

27 gadus vecā Dekmeijere, kurai šobrīd WTA dubultspēļu rangā 62. vieta (vienspēlēs 720.), „French Open” laikā palika bez pārinieces dubultspēļu turnīriem. Gan startam Parīzē, gan Vimbldonā par pārinieci bija izvēlēta Ukrainā dzimusī Lielbritānijas pārstāve Jeļena Baltača, taču spēlēšana kopā „French Open” izpalika – Baltača pēdējā brīdī nolēma nespēlēt savainojuma dēļ. Līdz ar to Līgai nācās meklēt jaunu pārinieci uz Vimbldonu. Vēl pagājušajā nedēļā īstas skaidrības nebija, bet šodien sarunā ar Sportacentrs.com Dekmeijere atzina, ka viņas pāriniece būs 20 gadus vecā čehiete Petra Kvitova. Līdz šim labākas sekmes Kvitovai bijušas vienspēļu turnīros, ko apstiprina arī reitinga pozīcijas – šobrīd 61. vieta vienspēlēs un 218. dubultspēlēs. „French Open” dubultspēļu turnīrā Kvitova spēlēja kopā ar šveicieti Stefāniju Fogeli un pārvarēja vienu turnīra kārtu.

Šonedēļ Līga startē WTA turnīrā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā. Sestdien mūsu sportiste izmēģināja spēkus vienspēļu kvalifikācijā, kurā izrādīja cienīgu pretestību WTA ranga 88. vietas īpašniecei, čehietei Sandrai Zahlavovai – 6:7(3), 4:6, bet rīt aizvadīs dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēli. Mūsu sportistes pāriniece šajā turnīrā būs ASV pārstāve Riza Zalameda (82. vieta dubultspēļu rangā), bet pirmās sāncenses Jaroslava Švedova un Vanja Kinga, kurām dubultspēļu rangā attiecīgi 52. un 24. vieta. „Vienspēlē izdevās nospēlēt labi, tomēr spēļu prakses man par maz, lai cīnītos par uzvaru. Dubultspēļu turnīrā lielu mērķu nav – galvenais ir sagatavoties Vimbldonai”. Jāpiemin, ka Vimbldonā Dekmeijere spēlēs trešo reizi karjerā – līdz šim pie uzvarām nav izdevies tikt.

     [+] [-]

, 2010-06-15 06:31, pirms 14 gadiem
Lai veicas

     [+] [-]

, 2010-06-15 22:14, pirms 14 gadiem
Vajadzētu saspēlēties ar čehieti pirms Vimbldonas!