Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova atspēlē mačbumbu, bet pēc tam neizservē maču un zaudē Makheilai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova atspēlē mačbumbu, bet pēc tam neizservē maču un zaudē Makheilai
Anastasija Sevastova
Foto: PA Wire/Scanpix

Anastasijas Sevastovas (WTA 19.) sezonas pirmais mačs uz zālāja seguma izvērtās notikumiem bagāts, viņai Notingemas "International" turnīra 1. kārtā ar 0:6, 7:5, 6:7(2) zaudējot amerikānietei Kristīnai Makheilai (WTA 58.). Sevastova pēdējā setā atspēlējās no 2:5 un izdzēsa vienu mačbumbu, bet pati pēcāk nespēja izservēt maču un zaudēja taibreikā.

Sevastova 1. setā visos trīs serves geimos neveiksmīgi nospēlēja nākamās divas izspēles no 30:30. Pirmajā servēšanas reizē viņa abus punktus ieguva ar "dropšotiem". Vēlāk saīsinātais sitiens kombinācijā ar "sveci" tika spēlēts breikbumbas izspēlē. Makheila tika klāt bumbiņai un izspēli pabeidza ar "smešu". Sevastovai pirms tam "slaiss" tīklā, tādā veidā amerikānietei dodot breikbumbu.

Ceturtajā geimā Sevastova pie 0:3, 30:30 no neliela attāluma iesita tīklā "smešu", kad Makheila ar grūtībām no aizsardzības pozīcijas bumbiņu vienkārši uzmeta gaisā. Sevastovai tagad breikbumbas izspēlē "dropšots" tīklā.

Makheila dominēja izspēlēs no gala līnijas un ar agresīvu tenisu steidzināja Sevastovu, kurai uz tenisā visātrākā seguma bieži vien pietrūka laika, lai nospēlētu neprecīzi. 1. seta pēdējā geimā viņa bija iedzinējos ar 0:5, 0:30, bet spēja uzvarēt nākamajās divās izspēlēs. Tas nozīmēja atkal 30:30 situāciju savas serves geimā.

Makheila bumbiņu spēcīgi atsita pēc Sevastovas otrās serves, iegūstot setbumbu. Anastasija nolēma laimi meklēt izgājienā pie tīkla, taču tāda taktika neattaisnojās, jo Makheila izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju. Lai arī Sevastova tika klāt bumbiņai, to dabūt pāri tīklam viņai neizdevās – tas nozīmēja setu zaudēt ar 0:6.

Sevastova savu pirmo geimu beidzot ieguva tad, kad bija zaudējusi septiņos pēc kārtas. Anastasijai 2. seta otrajā geimā vairākās izspēlēs izdevās veiksmīgi nospēlēt pa diagonālēm, ierobežojot Makheilas uzbrukuma iespējas – 1:1. Ja 1. setā Sevastovai breikbumbu nebija, uzņemšanā sakrājot tikai piecus punktus, tagad viņai jau trešajā geimā bija četras breikbumbas, taču nevienu izmantot neizdevās. Pirmās divas pati izniekoja ar sitieniem tīklā, bet nākamās divas Makheila atspēlēja ar spēcīgiem uzbrukumiem.

Ceturtajā geimā divas breikbumbas nācās atspēlēt Sevastovai, kurai vispirms talkā nāca laba pirmā serve, bet pēc tam saīsinātais sitiens, kuru Makheila negaidīja. Kristīna 2. setā spēlēja pasīvāk nekā iepriekšējā setā, bet Sevastova darbojās agresīvāk nekā līdz šim un septītajā geimā ieguva savu pirmo breiku. Geims sākās ar uzbrukumu amerikānietes otrajai servei, pēc tam "forehand" sitiens pa līniju, kam sekoja divas Makheilas "forehand" kļūdas. Nupat iegūtais "sausais" breiks viegli nostiprināts, un Sevastova bija priekšā ar 5:3.

Sevastova katrā no nākamajiem diviem geimiem nespēja izmantot pa vienai setbumbai. Vispirms uzņemšanā viņai "forehand" auts, sitot pa diagonāli, bet nākamajā geimā, kad pie 5:4 neizdevās izservēt setu, Makheila setbumbas izspēlē tika klāt Sevastovas saīsinātajai bumbiņai, to raidot pa līniju, un Anastasija iesita tīklā. Sevastovai pēc tam vēl divas kļūdas, un rezultāts kļuva neizšķirts – 5:5. Šajā spēles posmā abas tenisistes guva lielu labumu no pretinieces kļūdām. Makheila trīs bija 11. geimā, un Sevastova ieguva otro iespēju servēt par uzvaru setā, šoreiz spējot pielikt punktu – 7:5.

Makheila 3. setā atgriezās pie agresīvas taktikas un Sevastovai savas serves geimos iespējas nedeva līdz brīdim, kad viņai vajadzēja servēt par uzvaru mačā. Seta pirmais breiks notika ceturtajā geimā. Tas sākās ar veiksmīgu Makheilas epizodi, kad viņas sistā bumbiņa, skārusi tīklu, nokrita Sevastovas laukuma pusē. Vēlāk, kad amerikāniete tika klāt Anastasijas "dropšotam", un Sevastova pārāk stipri uzsita, bumbiņu metot pāri pretiniecei, Makheila ieguva divas breikbumbas. Sevastovai laba pirmā serve, bet Makheila atbildēja vēl labāk – bumbiņa spēcīgi raidīta dziļumā, un Sevastova bija spiesta iesist tīklā – 1:3.

Makheila vēlāk bija vadībā ar 5:2, bet pie 5:3 nespēja izservēt maču. Tādas problēmas viņai ir raksturīgas, turklāt šobrīd papildus spriedzi rada sliktā forma – Makheila Notingemā ieradās ar 1-7 bilanci pēdējos astoņos mačos. 10. geimā trāpot divus eisus, Makheila ieguva mačbumbu, bet pēc tam zaudēja trīs izspēles pēc kārtas un visas vienādi. Sevastova spēlēja aizsardzību, bet Makheilai trīs sitieni autā. Aiznākamajā geimā Sevastova ieguva vēl vienu breiku, un tagad pati varēja servēt par uzvaru mačā, taču arī viņai punktu pielikt neizdevās. Pirmās serves trūkums un neprecizitātes garajās izspēlēs nozīmēja taibreika spēlēšanu. Tas Sevastovai bija bezcerīgs, divreiz zaudējot punktus ar savu servi, bet uzņemšanā iespējas nedabūjot, jo Makheila labi servēja un spēcīgi uzbruka ar "forehand".

Statistika

RādītājsSevastovaMakheila
Eisi46
Dubultkļūdas13
1. serves precizitāte65%67%
Iegūtie punkti ar 1. servi36/6348/67
Iegūtie punkti ar 2. servi17/3413/33
Breikpunktu realizācija4/106/8
Visi iegūtie punkti92105

Sevastova zālāja sezonu Notingemā sāka arī pērn, kad 1. kārtā piekāpās vēlāk par čempioni kļuvušajai čehietei Karolīnai Pliškovai, kura toreiz bija izlikta ar pirmo numuru. Sevastova nebija starp izsētajām, bet šoreiz viņai otrais numurs. Tik augsts numurs viņai WTA turnīrā bija otro reizi. Pirmā bija janvārī Hobārtā, kur viņa arī pirmajā mačā zaudēja ASV tenisistei, toreiz piekāpjoties Šelbijai Rodžersai.

Sevastova ar Makheilu vēlreiz tiksies rīt, kad abas sacentīsies dubultspēlē. Anastasijas pāriniece būs Vācijas tenisiste Mona Bārtela, bet Makheila spēlēs kopā ar Lielbritānijas pārstāvi Hezeri Vatsoni. No šī kvarteta vienspēļu turnīrā 1. kārtu pārvarēja tikai Makheila. Sevastovai nākamais vienspēļu turnīrs būs jaunnedēļ Maljorkā, kur viņa pagājušajā gadā tika līdz finālam.

"Aegon Open Nottingham". WTA "International" sērijas turnīrs uz zālāja seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Johanna Konta – Tara Moore6:2 3:0 izst.
Christina McHale – (2) Anastasija Sevastova6:0 5:7 7:6(2)
Kurumi Nara – (3) Lauren Davis6:3 6:3
(4) Alison Riske – Heather Watson6:2 6:3
(5) Lucie Safarova – Grace Min6:3 6:7(5) 6:2
Donna Vekic – (6) Shelby Rogers6:4 6:3
Jana Fett – (7) Mona Barthel6:3 5:7 7:5
Kristie Ahn – (8) Naomi Osaka6:1 6:1
Ashleigh Barty – Tatjana Maria4:6 6:3 6:0
Julia Boserup – Laura Robson6:4 6:3
Su-Wei Hsieh – Kristina Kucova6:1 6:4
Magda Linette – Oceane Dodin6:4 7:6(5)
Tsvetana Pironkova – Tereza Martincova6:2 6:2
Magdalena Rybarikova – Dayana Yastremska6:1 6:2
Maria Sakkari – Jana Cepelova7:6(3) 5:7 7:6(6)
Yanina Wickmayer – Elizaveta Kulichkova6:4 6:4

Marcinkevičai sagrāve ITF mačā, Lībietim uzvara dubultspēlē

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 317.) šodien spēja uzvarēt tikai četros geimos Padujas ITF 25 000 turnīra (māls) 1. kārtas mačā pret Turcijas tenisisti Pemru Ezgenu (WTA 403.) – 1:6, 3:6. Abām tā bija trešā tikšanās, pirmās divas notika uz "hard" seguma. Diāna Ezgenu 2014. gadā ar 6:0, 6:2 sagrāva Tampiko (Meksika), bet nākamajā sezonā viņai ar 5:7, 2:6 zaudēja Bātā (Anglija). Marcinkeviča šobrīd atrodas ļoti sliktā formā, zaudējot jau sešas no pēdējām septiņām spēlēm. Diāna šonedēļ dubultspēlēs nepiedalīsies.

Miķelis Lībietis, kurš vakar nevarēja nospēlēt līdz galam vienspēli Sopotas "Futures 15 000" turnīrā (māls), šodien izturēja pilnu dubultspēli kopā ar savu bijušo studiju cīņu biedru Hanteru Rīsi. Ar otro numuru izsētā Latvijas un ASV komanda 1. kārtas mačā ar 5:7, 6:4, 10:8 uzveica poļus Adamu Hadaju un Adamu Majhroviču. Lībietis ar pārinieku supertaibreikā divreiz atspēlēja divu punktu deficītu (1:3, 5:7).

Lībietis ar Rīsi 2014. gadā uzvarēja Noksvilas "Challenger" turnīrā, bet kopš tā laika profesionālā līmenī abi kopā spēlējuši reti. Pēdējā no tām bija 2015. gadā Latvijas "Futures" turnīrā, kur abi tika līdz pusfinālam. "Futures" turnīros reitinga punkti pienākas tikai no pusfināla, kas nozīmē nepieciešamību gūt divas uzvaras.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-13 23:08, pirms 7 gadiem
Seva, tu vari! Cīnies uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-13 23:11, pirms 7 gadiem
Būtu Ostapenko Nastjas serve, tad vispār būtu tanks...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-13 23:11, pirms 7 gadiem
Cīņas beigas bija bezzobainas no Nastjas puses!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-13 23:17, pirms 7 gadiem
šausmas, nevaru ciest, ka mūsējās šādi ļoti bieži izlaiž uzvaras. par RolandGaros nerunāsim..

  +2 [+] [-]

, 2017-06-13 23:21, pirms 7 gadiem
laikam futeni skatijās Latvijas izpildijumā pirms tam...

  +6 [+] [-]

, 2017-06-14 00:49, pirms 7 gadiem
a kápéc video pret Kvitovu tur ielikts?!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 08:07, pirms 7 gadiem
Pec kā tiek spriests ka Sevastovai ir mēmā serve? 4 eisi? Tas ir zālājs, tur pat sliktakajam setvetajam bůs eisu rekordi!!

Sevastovai arī ir pašvaka serve un nav tur nekā tāda ar ko graut pretinieci, viduvěja WTA tūres serve!

     [+] [-]

, 2017-06-14 08:12, pirms 7 gadiem
..Sevastovu, kurai uz tenisā visātrākā seguma bieži vien pietrūka laika, lai nospēlētu neprecīzi
Nav loģikas šajā teikumā

     [+] [-]

, 2017-06-14 09:48, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Pec kā tiek spriests ka Sevastovai ir mēmā serve? 4 eisi? Tas ir zālājs, tur pat sliktakajam setvetajam bůs eisu rekordi!!

Sevastovai arī ir pašvaka serve un nav tur nekā tāda ar ko graut pretinieci, viduvěja WTA tūres serve!
bet precīzāka nekā Aļonai. Par zaudi nebēdā būs vēl citas, bet gan jau piešausies