Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča WTA līmeņa dubultspēlē zaudē titulētajai Hingisai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča WTA līmeņa dubultspēlē zaudē titulētajai Hingisai
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Diāna Marcinkeviča kopā ar Vācijas tenisisti Karīnu Vitheftu trešdienas vakarā Bīles WTA "International" sērijas dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačā ar 2:6, 3:6 zaudēja titulētajai Martinai Hingisa, kura spēlēja kopā ar citu Šveices tenisisti Timeju Bačinskī. Abas pērn izcīnīja Riodežaneiro olimpisko sudrabu.

Latvijas un Vācijas komanda 1. setā abus geimus ieguva, kad servēja Marcinkeviča, turklāt otrajā gadījumā pie rezultāta 1:5 tas izdevās ar veiksmes palīdzību, jo Bačinskī setbumbas izspēlē kļūdījās spēlē pie tīkla.

Pateicoties Vitheftas asiem uzbrukumiem, Diāna ar pārinieci 2. seta otrajā geimā ieguva divas breikbumbas un realizēja otro, kad Marcinkeviča bumbiņu spēcīgi atsita pēc Bačinskī serves, un Hingisa neprecīzi nospēlēja pie tīkla.

Marcinkevičai un Vitheftai drīz bija vadībā ar 2:0, 30:0, turpinājumā zaudējot četrus geimus pēc kārtas. Neveiksmīgajā trešajā geimā pēc pirmo divu punktu iegūšanas vispirms tīklā iesita Vithefta, pēc tam Marcinkeviča, kurai tūlīt arī dubultkļūda. Šveices komanda realizēja otro breikbumbu, kad Hingisa prasmīgi darbojās pie tīkla.

Hingisas spožā meistarība mača turpinājumā bija redzama vēl vairākās epizodes, un Marcinkeviča kopā ar Vitheftu 2. setā pēc 2:0 starta izrāviena vienīgo geimu ieguva pie rezultāta 2:4, kad Marcinkeviča izšķirošā punkta izspēlē apspēlēja Bačinskī vairāku sitienu apmaiņā pie tīkla.

Par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens reitinga punkts un 480 dolāri. Atgādinām, ka vienspēļu turnīrā Marcinkeviča zaudēja kvalifikācijas 2. kārtā, nopelnot 10 punktus.