Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Dabrovski neizmanto iespējas un zaudē ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Dabrovski neizmanto iespējas un zaudē ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa USA/Scanpix

Aļonai Ostapenko un viņas šīs nedēļas pāriniecei Gabrielai Dabrovski (Kanāda) Toronto "Premier 5" dubultspēļu turnīrs beidzās ar sāpīgu neveiksmi ceturtdaļfinālā pret Čehijas duetu Lucija Šafāržova/Barbora Stricova – 5:7, 3:6. Ostapenko ar pārinieci abos setos bija breika pārsvars, turklāt 1. setā arī trīs setbumbas.

Trīs no četrām šī mača dalībniecēm ir pašreizējās "French Open" čempiones. Ostapenko uzvarēja vienspēļu turnīrā, Dabrovski kopā ar Indijas tenisistu Rohanu Bopannu jauktajās dubultspēlēs, bet Šafāržova ar amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu triumfēja sieviešu dubultspēļu turnīrā.

Šafāržovai un Matekai-Sendsai tas bija trešais "Grand Slam" tituls pēc kārtas. Sēriju turpināt Vimbldonā neizdevās, jo amerikāniete guva ceļgala savainojumu, kura dēļ viņai sezona jau beigusies. Tāpēc Šafāržova šobrīd spēlē ar savu tautieti Stricovu, kura arī ir laba līmeņa dubultspēļu tenisiste. Šafāržovai šobrīd rangā 2. vieta aiz Matekas-Sendsas, bet Stricova atrodas 10. vietā. Tikmēr Ostapenko ir 40. vieta, bet Dabrovski 20.

Ostapenko un Dabrovski 1. setā zaudēja apbrīnojamā veidā. Viņas bija vadībā ar 5:2 un 40:15 jeb trim setbumbām un turpinājumā vairs neuzvarēja nevienā geimā! Pirmo setbumbu izniekoja Dabrovski, iesitot tīklā, bet otro ar vēl lielāku neveiksmi neizmantoja Ostapenko, kura izpildīja vairākus "smešus" un pēdējo no tiem raidīja autā. Stricova pēc tam izšķirošā punkta izspēlē izcēlās ar apvedošo sitienu.

Otro reizi servējot par uzvaru setā, Ostapenko tika nobreikota "sausā", bet pie rezultāta 5:6 vājš serves geims viņas pāriniecei. Ostapenko un Dabrovski 2. setu sāka ar breiku, taču to nostiprināt nespēja, vēlāk zaudējot arī šajā setā. Tikšana līdz "Rogers Cup" ceturtdaļfinālam ļāva nopelnīt 190 punktus un 9037 dolāru prēmiju.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-12 21:18, pirms 7 gadiem
Žēl, ka tā, tādas nesaspēlējušās. Pārāk daudz kļūdas. Bail par Aļonas servēm, tās vēl arvien traki neveiksmīgas. Vai man tā tikai šķiet, vai tā patiešām ir, bet Aļona jebkurā no servēm ļoti slīpi uzmet bumbiņu. Cik skatos, citas sportistes bumbiņas uzmet taisnāk un veiksmīgāk arī ieservē.