Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Taivānā mačs pret titulēto Venusu Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Taivānā mačs pret titulēto Venusu Viljamsu
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 103.) piektdien Taivānā pirmoreiz sacentīsies ar daudzkārtējo "Grand Slam" čempioni Venusu Viljamsu (WTA 12.), tiekoties "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Mača sākums ap plkst. 8:00.

Sevastova šogad uzvarējusi sešus no deviņiem mačiem, tiesa, visas uzvaras bijušas pret spēlētājām, kuras atrodas ārpus ranga pirmā simtnieka. Pret Top 100 tenisistēm Anastasijai šosezon ir 0-3 bilance, zaudējot Monikai Nikulesku, Janīnai Vikmaijerei un Anai Ivanovičai. Šogad labākā uzvara reitinga izteiksmē gūta trešdien pret ranga 108. vietā esošo Donnu Vekiču, kura 3. setā nenoturēja 4:0 pārsvaru.

Uzvara pār ranga 12. vietā esošo Viljamsu Sevastovai būtu karjeras trešā lielākā uzvara. No reitingā augstāk esošām viņa pieveikusi tikai divas – astoto numuru Samantu Stousuru 2010. gadā Pekinā un devīto raketi Jeļenu Jankoviču togad Monterejā.

Sevastova WTA turnīros trīs reizes spējusi uzvarēt ar pirmo numuru izliktās tenisistes. 2009. gadā Guaņdžou viņai tas izdevās pret Anabelu Medinu Garigesu, nākamajā sezonā Monterejā pret Jankoviču un Eštorilā pret Agnesu Savaju.

Gan Sevastova, gan Viljamsa pagājušajā sezonā tika nominētas "Gada atgriešanās" balvai, kuru ieguva amerikāniete. Sevastova pēc karjeras atsākšanas pietuvojās ranga pirmajam simtniekam, bet Venusa 35 gadu vecumā spēja pirmoreiz kopš 2010. gada sezonu pabeigt Top 10, pērno gadu finišējot septītajā pozīcijā. Viljamsa bija vecākā tenisiste ranga pirmajā desmitniekā sezonas beigās kopš 1995. gada, kad tur 38 gadu vecumā atradās cita leģenda Martina Navratilova.

Viljamsa 2015. gadā uzvarēja trīs turnīros. Tik daudz titulu vienā sezonā viņai bija pirmoreiz kopš 2008. gada. ASV veterāne janvārī zaudēja abus mačus, Oklendā 1. kārtā piekāpjoties Darjai Kasatkinai, bet "Australian Open" jau pirmajā mačā zaudējot Johannai Kontai. Pērn šajos turnīros viņa attiecīgi kļuva par čempioni un sasniedza ceturtdaļfināla. Punktu zaudēšana lika izkrist no Top 10.

Venusa kopš tā laika guvusi četras uzvaras pēc kārtas, visos mačos uzvarot divos setos. Divi panākumi tādā veidā gūti aizvadītās nedēļas nogalē "Fed Cup", bet vēl divi šonedēļ Taivānā, kur viņa ar 6:3, 6:2 sagrāva ranga sestajā simtā esošu korejieti Lī un ar 6:4, 6:2 pieveica Ursulu Radvaņsku. Mačā pret polieti Venusa 1. setā bija iedzinējos ar 1:4.

Skaidrs, ka Sevastovai "uz papīra" izredzes uz uzvaru ir niecīgas, taču dzīvē mēdz būt citādi. Jau pieklājīgā vecumā esošā Viljamsa piektdien spēlēs trešo dienu pēc kārtas. Tāds grafiks viņai šonedēļ tāpēc, ka pirmās divas dienas šonedēļ bija brīvas pēc atlidošanas no Havaju salām, kur viņa spēlēja izlases sastāvā. Viljamsa līdz šim ne reizi nav spēlējusi ar Sevastovu, tāpēc pretinieces spēles stila iepazīšanai var būt nepieciešams laiks, kas mēdz būt dažāds – gadās, kad nepieciešams vairāk par vienu setu. Viljamsa pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas atklāja, ka nav redzējusi, kā spēlē Sevastova, tāpēc tā būšot pavisam jauna pieredze.

Uz šo maču skatoties tikai no abu spēlētāju opcijām tenisa kortā, Sevastovu gaida ļoti grūts mačs. Būtībā tāds pats, kāds bija pret Vekiču, kura pilnībā dominēja ar agresīvu spēli, bet iespaidīgi izlaida uzvaru, jo ir psiholoģiski trausla spēlētāja. Venusa piedāvās vēl jaudīgāku tenisu. Serve viņai ir vēl labāka un arī uzsist Viljamsa var spēcīgāk nekā Vekiča. Sevastovai atkal var nākties visu maču pavadīt, spēlējot aizsardzībā un cerēt uz pretinieces kļūdām. Viljamsa nav no tām spēlētājām, pret kurām Sevastova ar savu tenisu var diktēt spēli. Pret abām māsām Viljamsām to spēj tikai dažas.

Lai arī Sevastova šonedēļ guvusi divas uzvaras, viņa nevienā mačā nespēlēja labi. 1. kārtā savu dubultspēļu pārinieci Kristīnu Kučovu uzvarēt izdevās, pateicoties tam, ka pretiniece ir līmeni zemāka spēlētāja. Savukārt otrajā cīņā Vekiča diktēja spēli, neļaujot Sevastovai izvērsties. Sevastovas pirmajām divām pretiniecēm kopā bija 39 breikbumbas! Kučovai 20, bet Vekičai par vienu mazāk. Spēlēs pret otrā simta tenisistēm ar tādu statistiku var tikt sveikā cauri, bet pret Viljamsu, kura izspēles ar agresīvu tenisu centīsies pabeigt pēc iespējas ātrāk, tik slikta servēšana, visticamāk, novedīs pie sakāves.

Sevastovai WTA ceturtdaļfinālos ir 3-10 bilance. Pēdējo ceturtdaļfinālu viņa oktobrī Maskavā zaudēja Svetlanai Kuzņecovai. Anastasija ceturtdaļfinālos nav spējusi uzvarēt Top 80 spēlētājas. Labākā uzvara viņai ir 2010. gadā Monterejā pret 84. numuru Alizē Kornē. Viljamsa otrā simta tenisistei pēdējo reizi zaudēja pagājušā gada jūlijā, kad Stambulā piekāpās 119. raketei Katerinai Bondarenko.

Sevastovas un Viljamsas spēle piektdien būs trešā galvenajā kortā, kur dienas programma sāksies plkst. 5:00. Spēles uzvarētāja pusfinālā tiksies ar Jūliju Putincevu vai Stefāniju Fēgeli.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-11 23:03, pirms 8 gadiem
jebkurā gadījumā ievērojams notikums Anastasijas tenisistes karjerā! Ja spēle ies no rokas, tad mūs sagaida interesants mačš. Statistika izsaka daudz ko, bet pērn Viljamsa ir zaudējusi vājākai tenisistei, un tas ka 3. spēle pēc kārtas 3 dienās!

     [+] [-]

, 2016-02-11 23:05, pirms 8 gadiem
Ceram uz sensaciju!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-11 23:33, pirms 8 gadiem
Žēl, ka šī ziņa nokavējās vismaz par 6 h, tad būtu vairāk to fanu, kuri gaidītu spēli. Ja runājam par Sevastovu, tad viņas sniegums patlaban šķiet vairāk līdzīgs pērnā gada nogales iespētajam, nevis tam, ko viņa demonstrēja gada sākumā. Skaidrs, ka ar Venusu Come back stratēģija neies cauri, tāpēc vai nu jāsāk spēlēt pa īstam, jeb jādomā, kā virzīt savu karjeru (sportisko formu) tālāk.

     [+] [-]

, 2016-02-11 23:38, pirms 8 gadiem
Lai nu kā, bet 35 gadi sieviešu tenisā nav nekas... Varbūt mazliet samazinās ātrums, taču pieredze.... Sandis Ozoliņš pēdejos hokeja gadus vispār neskrēja, vienkārši lasīja spēli un tur jau ir tā fīča...

     [+] [-]

, 2016-02-12 01:20, pirms 8 gadiem
var uzvarēt ja spēlēs disciplinēti - bez nepiespiestām kļūdām un labu servi. Venusa vairs nav tā kas bija reiz

     [+] [-]

, 2016-02-12 01:29, pirms 8 gadiem
35 tomeer ir 35 krukjii kaa gribi. iespeejas ir,lai gan nelielas,bet tomeer.Nastja ir labaa formaa,bet Venusa nu taa sev!