Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Rodina neizmantoto iespēju mačā zaudē ranga līderēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Rodina neizmantoto iespēju mačā zaudē ranga līderēm
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko, spēlējot kopā ar Krievijas tenisisti Jevgeņiju Rodinu, ceturtdien izrādīja ļoti sīvu pretestību WTA dubultspēļu reitinga līderēm Martinai Hingisai un Sanjai Mirzai, taču abos setos nenoturēja breika pārsvaru, bet otrajā arī neizmantoja septiņas setbumbas un Sanktpēterburgas "Premier" sērijas turnīra 1. kārtā zaudēja ar rezultātu 5:7, 5:7. Šodien zaudējums dubultspēlē arī Anastasijai Sevastovai, kurai neveiksme Taivānā.

Hingisas un Mirzas dominance šobrīd sasniegusi grandiozus apmērus. Pasaules labākais duets uzvarējis 37 mačos pēc kārtas, šogad jau uzvarot trīs turnīros – Brisbenā, Sidnejā un "Australian Open".

Šveices un Indijas komandas sasniegtā uzvaru sērija ir garākā sērija dubultspēlēs kopš 1990. gada, kad 44 uzvaras pēc kārtas guva Jana Novotna un Helēna Sukova. Garākā sērija WTA vēsturē pieder Martinai Navratilovai un Pemai Šraiverei, kuras laika posmā no 1983. gada 23. jūnijam līdz 1985. gada 9. jūlijam uzvarēja 109 mačos pēc kārtas.

Hingisa un Mirza Sanktpēterburgā ieradās no "Fed Cup" cīņām un tika pie iespējas turnīru sākt vēlākajā iespējamā laikā, proti, ceturtdienā. Ostapenko un Rodina piedalījās arī vienspēlēs, kur zaudēja 1. kārtā. Abām šodien bija ļoti labas iespējas uzvarēt vismaz vienā (otrajā) setā, taču tās palika neizmantotas.

Ostapenko un Rodina 1. setā ar breiku vadībā izvirzījās trešajā geimā, taču pārsvaru uzreiz zaudēja, kad Hingisa trīs reizes teicami nospēlēja pie tīkla. Šveices un Indijas komanda seta turpinājumā divreiz nenoturēja breika pārsvaru un arī pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt setu. Šajā geimā Ostapenko dažās izspēlēs pieveica Mirzu. Aļona 10. geimā ar labu pirmo servi atspēlēja setbumbu, bet divus geimus vēlāk tika nobreikota Rodina, kas nozīmēja seta finišu.

Aļonai ar pārinieci 2. seta sestajā geimā izdevās atspēlēties no 0:40. Pretinieces palīdzēja ar trim kļūdām. Nākamajā geimā sekoja Ostapenko un Rodinas breiks. Mirza nepārliecinoši spēlēja pie tīkla, bet Ostapenko spēlē no gala līnijas tika galā ar Hingisu. Pateicoties Ostapenko precīzai spēlei pie tīkla, breiku izdevās nostiprināt – 5:3. Tas bija Latvijas un Krievijas komandas pēdējais uzvarētais geims šajā mačā! Par Santinu dēvētais Hingisas un Mirzas duets devītajā geimā izglābās no 0:40, atspēlējot četras setbumbas. Aļona vienā gadījumā laida autā bumbiņu, kas piezemējās laukumā. Servējot par uzvaru setā, Ostapenko un Rodinai bija vēl trīs setbumbas, taču atkal nekā. Pirmā no trim noteikti bija jāņem, taču Rodina rupji kļūdījās, izpildot "smešu".

Sevastova kopā ar Slovākijas tenisisti Kristīnu Kučovu ceturtdaļfinālā Taivānā piekāpās ukraiņu dvīnēm Nadijai un Ļudmilai Kičenokām – 6:7(9), 6:4, 4:10. Sevastova ar pārinieci 1. setu zaudēja no 4:1 pārsvara un taibreikā nespēja izmantot dažas setbumbas. 2. setā gandrīz tika izsēts divu breiku pārsvars. Trīs WTA finālos (1-2) spēlējusī Ukrainas komanda seta pēdējā geimā uzņemšanā kļūdījās izšķirošā punkta izspēlē, nespējot panākt izlīdzinājumu 5:5. Savukārt supertaibreikā pretiniecēm krietni labāka sadarbība, bet zaudējušajā komandā vājais posms bija Kučova.

Anastasijai dubultspēļu turnīrs pabeigts ar 60 reitinga punktu iegūšanu. Tikpat viņa garantējusi arī vienspēlēs, kur ceturtdaļfināla spēle Sevastovai būs rīt, ap plkst. 8:00 sacenšoties ar daudzkārtējo "Grand Slam" čempioni Venusu Viljamsu.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-11 21:21, pirms 8 gadiem
Aļona pat ļoti smuki nospēlēja pret šitajām superdivniecēm! Pāriniece svarīgos momentos sačakarēja punktus, stulbi sanāca.