Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Aizvadītā sestā tenisa balle pašiem mazākajiem tenisa spēlētājiem

Andrejs Siliņš

Aizvadītā sestā tenisa balle pašiem mazākajiem tenisa spēlētājiem
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Sestdien, 7. janvārī “Brazīlija” pludmales sporta centra telpās tika aizvadīta ikgadējā bērnu tenisa gada balle. Latvijas tenisa savienība jau sesto gadu pēc kārtas organizē tenisa balli bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kura laikā tiek apbalvoti pagājušā gada labākie tenisa spēlētāji.

U10 tenisa programma nodrošina pirmos soļus tenisā, kur bērni pakāpeniski apgūst spēles prasmi un pilnveido veiklību īpašos tenisa laukumos, izmantojot mīkstākas, speciāli jaunākajiem spēlētājiem pielāgotas tenisa bumbas. Bērnu tenisa balles laikā tika apbalvoti labākie tenisa spēlētāji trīs grupās - Red-U8, Orange-U9 un Green-U10. Tās atšķiras ne tikai pēc spēlētāju vecuma, bet arī, cik lielā tenisa laukumā spēlē un ar kādām tenisa bumbām.

2016. gada labākie tenisa spēlētāji bija Andželīna Garda - Red grupa (U8), Ernests Treimanis - Red grupa (U8), Madara Balode - Orange grupa (U9), Ronaldo Keršis - Orange grupa (U9), Polina Koroļova - Green grupa (U10), Georgijs Harjuzovs - Green grupa (U10). Labākajiem spēlētājiem tika pasniegti Gada spēlētāju kausi, kā arī dāvanu kartes līdz pat 100 EUR vērtībā no atbalstītāja “Wilson”.

“Šī bija jau sestā aizvadītā LTS bērnu tenisa balle, kas jau piecus gadus norisinās pludmales sporta centrā “Brazīlija”. Tas ir izklaidējošs pasākums, kur bērni sanāk kopā, lai kopā atpūstos un priecātos par saviem sasniegumiem. Ikviens pieaugušais un vēl vairāk bērni, ir priecīgi, ka tiek pamanīti un atzinīgi novērtēti, tāpēc ikvienam no viņiem ir mērķis un motivācija censties, lai kļūtu par labāko gada spēlētāju un tiektos sasniegt arvien jaunas panākumu virsotnes,” stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Šogad pasākuma tematika bija nu jau kādreizējo popularitāti iematojušie pokemoni, tāpēc bērniem uz šo tenisa balli bija jāierodas pokemonu varoņu ģērbšanās stilā. Pēc apbalvošanas bērnus izklaidēja “Pokemonu” varoņi, savukārt noslēgumā bija iespēja baudīt īpašā dizaina svētku torti atbilstošu šī gada tematikai. Jaunajiem censoņiem U10 tenisa programmā balvas bija sarūpējuši SEB banka, PURE šokolāde un MILZU pārslas.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Tenisa savienība
Latvijas tenisa savienība / Latvian Tennis Union