Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere Kanādā zaudē 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dekmeijere Kanādā zaudē 1. kārtā
Līga Dekmeijere un Nikola Melikāra
Foto: Christopher Levy

Līga Dekmeijere kopā ar ASV tenisisti Nikolu Melikāru pirmdien zaudēja Kvebekas WTA "International" sērijas dubultspēļu turnīra 1. kārtā. Tikmēr Anastasija Homotuva sasniedza pamatturnīru ITF 10 000 sērijas sacensībās Spānijā.

Līga Dekmeijere dubultspēļu rangā nokritusi uz 258. vietu, bet viņas pāriniecei Melikārai 134. pozīcija. Abas kopā augustā tika līdz Vašingtonas "International" sērijas pusfinālam.

Pirmdienas pēcpusdienā tādas pašas nozīmes turnīra Kvebekā ("hard" segums telpās) pretī stājās amerikāniete Irina Falkoni (#139) un britu tenisiste Naomi Broudija (#157). Līga ar Falkoni 2012. gada vasarā tika līdz Dalasas turnīra finālam.

Dekmeijere ar Melikāru piektajā geimā ieguva breiku, bet vēlāk nespēja izservēt 1. setu, pie rezultāta 5:4 zaudējot servi. Latvijas un ASV duetam bija viena setbumba. Dekmeijere ar pārinieci no rezultāta 5:3 zaudēja septiņus geimus pēc kārtas, ne vien izlaižot uzvaru 1. setā, bet arī nokļūstot iedzinējos ar breiku 2. setā. Atspēlēties nebija lemts – 5:7, 2:6.

Dekmeijere Kvebekā spēlēja astoto gadu pēc kārtas un kopumā desmito reizi. Labākais rezultāts tika sasniegts 2005. gadā, kad kopā ar amerikānieti Ešliju Hārkleroudu zaudēts finālā. Vēl divreiz sasniegts ceturtdaļfināls. Arī pērn Līga zaudēja 1. kārtā, toreiz ar amerikānieti Nikolu Pluskotu piekāpjoties Kanādas tīnēm Fransuāzai Abandā un Kerolai Žao. Šoreiz par piedalīšanos vienā mačā pienākas 480 dolāri un viens reitinga punkts.

Šodien debiju WTA rangā piedzīvojusī Anastasija Homutova kvalificējās Jeidas (Spānija) ITF 10 000 pamatturnīram, māla sacensību priekšsacīkšu 3. kārtā ar 6:1, 6:3 sagraujot spānieti Karlu Moseti Talamantesu (nav rangā). Otrdien ap plkst. 13:00 pamatturnīra 1. kārtā pretī stāsies vēl viena vietējā tenisiste – Klaudija Erero Garsija Onorato (#1260).