Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča kvalificējas ITF turnīram Bratislavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča kvalificējas ITF turnīram Bratislavā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča guva nepieciešamās divas uzvaras kvalifikācijā, sasniedzot pamatturnīru ITF 25 000 sērijas turnīrā Bratislavā.

Ranga 334. vietā esošā Marcinkeviča palika pirmā aiz pamatturnīra robežas, tādējādi viņai nācās piedalīties kvalifikācijā, kur Diāna bija izlikta ar pirmo numuru. Abos mačos divos setos pieveiktas Čehijas tenisistes. Vispirms ar 6:3, 6:0 rangā neesošā Kristīna Hrabalova, bet pēc tam ar 7:6(5), 6:1 Vendula Zovincova (WTA 613.).

Par kvalifikācijas pārvarēšanu pienākas viens reitinga punkts. Mači Bratislavā notiek "hard" seguma slēgtajos kortos. Marcinkevičai Slovākijā būs arī dubultspēles kopā ar Vācijas tenisisti Tamāru Korpatšu.

Latvijas teniss šonedēļ plaši būs pārstāvēts turnīros Eiropā un arī viņpus okeānam. Noksvilas "Challenger" sacensībās startēs Miķelis Lībietis. "Futures" turnīros Igaunijā un Bolīvijā piedalīsies Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš, bet otro nedēļu pēc kārtas Antaljas ITF turnīra "wild card" saņēmusi Irina Ļapustina.