Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un M. Podžus uzvar kvalifikācijas mačos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un M. Podžus uzvar kvalifikācijas mačos
Aļona Ostapenko
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko sestdien guva otro uzvaru Hertogenbošās WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijā. Tikmēr Mārtiņš Podžus pārvarēja 1. kārtu Prāgas "Challenger" kvalifikācijas sacensībās.

Ostapenko soli no WTA pamatturnīra

Aļonas Ostapenko (WTA 152.) otrā pretiniece Nīderlandē bija Beļģijas tenisiste Isaline Bonaventure (#189). Aļona viņu pagājušā gada vasarā ITF turnīrā Zviedrijā uz māla seguma sagrāva ar rezultātu 6:0, 6:2. Šodien uz zālāja Ostapenko dubultkļūdu dēļ bija sīvāks mačs – 6:4, 4:6, 6:2.

Ostapenko pirmajā setā ar dubultkļūdām pretiniecei uzdāvināja divus geimus, bet spēja divreiz atspēlēt breiku un no 2:4 uzvarēt četros geimos pēc kārtas. Aļonai 1. setā bija divi geimi ar divām dubultkļūdām katrā geimā. 2. seta ievadā viņa pārspēja pati sevi un vienā geimā izcēlās ar trim neprecīzām otrajām servēm! Ostapenko 2. setā no 1:4 panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam zaudēja seta pēdējos divus geimus. Pēdējā no tiem viņai vēl divas dubultkļūdas.

Aļona 3. setā saņēmās, ātri ieguva breiku un, lai arī tas uzreiz tika zaudēts, cīņas turpinājumā pretiniecei ļāva uzvarēt vēl tikai vienā geimā. Ostapenko šodien bija 16(!) dubultkļūdas, kas ir par vienu mazāk nekā viņas rekords pieaugušo sacensībās. Aļonai 17 dubultkļūdas bija pagājušā gada februārī ITF turnīrā Tallinā mačā pret Nīderlandes tenisisti Evu Vakano.

Ostapenko svētdien kvalifikācijas finālā sacentīsies ar ASV tenisisti Džesiku Pegulu (#383). Divu uzvaru gūšana Aļonai ļāvusi nopelnīt 14 reitinga punktus un 810 eiro. Aļona WTA kvalifikācijā spēlē trešo reizi, atkārtojot savu labāko rezultātu. Līdz 3. kārtai jeb finālam viņa tika arī aprīlī māla seguma turnīrā Prāgā.

Podžus iekļūst "Challenger" kvalifikācijas 2. kārtā

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus (ATP 500.) otro nedēļu pēc kārtas mēģina kvalificēties "Challenger" pamatturnīram. Mārtiņš šodien pārvarēja 1. kārtu māla seguma turnīrā Prāgā, kur ar rezultātu 7:6(4), 6:3 pieveica Salvadoras pārstāvi Marselo Arevalo (#305). Podžus pretiniekam deva tikai vienu breikbumbu, kuru atspēlēja.

Mārtiņa pretinieks 2. kārtā būs japānis Jasutaka Učijama, kurš rangā atrodas 291. vietā. Mārtiņa brālis Jānis šoreiz kvalifikācijā nevarēja spēlēt zemā reitinga dēļ. Viņam 732. vieta, bet pēdējais, kurš iekļuva priekšsacīkstēs, bija 646. vietā esošais Jevgeņijs Koroļovs. Ranga punkti pienākas tikai par pamatturnīra sasniegšanu jeb trīs uzvaru gūšanu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 14:19, pirms 9 gadiem
Labi ka tā ! ...šitos rekordus ar dubultkļūdām lūgums netaisīt !
Par pirmo WTA titulu !

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 14:37, pirms 9 gadiem
Titulu, protams, vajag, bet ja iekļūs finālā tas jau būs liels panākums!

     [+] [-]

, 2015-06-07 00:32, pirms 9 gadiem
Aļonuška, apsveicam ar kārtējo uzvaru kvalifikācijā! Rīt tikai uzvaru! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2015-06-07 10:43, pirms 9 gadiem
Priekš 18.gadus veca meitēna ļoti labi rezultāti,stabilitāti un pacietību dzīve ar laiku iemācīs.