Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vāji servējošā Ostapenko zaudē Prāgas pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vāji servējošā Ostapenko zaudē Prāgas pusfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: jtbopen.cz

Aļona Ostapenko (WTA 50.) Prāgas "International" sērijas turnīru pabeidza ar zaudējumu pusfinālā. Ostapenko ļoti vājas servēšanas rezultātā ar 4:6, 2:6 piekāpās reitingā astoņas pozīcijas zemāk esošajai čehietei Kristīnai Pliškovai, kura izcēlās ar 17 eisiem.

Ostapenko šodien Prāgā nospēlēja divus mačus, pusfinālu sākot 2.5 stundas pēc divas dienas spēlētā ceturtdaļfināla.
Aļona cīņu pret Pliškovu sāka ar zaudētu pirmo geimu, kurā viņa bija vadībā ar 40:15. Ostapenko kopumā neizmantoja trīs iespējas uzvarēt šajā geimā un pēdējos trīs punktus spēlēja ar otro servi, visus zaudējot,– no "vienādi" divas dubultkļūdas pēc kārtas un pēc tam zaudēta otrās serves izspēle, kad Pliškova spēcīgi uzsita ar "forehand" pa līniju.

Ostapenko nākamajos divos serves geimos darbojās pārliecinoši, izmantojot Pliškovas vājo vietu, proti, kustēšanos. Liekot čehietei daudz skriet pa stūriem, Aļona punktus krāja samērā viegli. Problēmas mēdza rasties, kad nācās spēlēt ar otro servi, un arī pašai pieļaujot sev tik ļoti raksturīgās nepiespiestās kļūdas.

Pirmajos divos geimos uzņemšanā Ostapenko ieguva tikai vienu punktu, jo Pliškova teicami izmantoja savu lielisko servi. Sestajā geimā Aļona beidzot sagaidīja savu pirmo iespēju. Pliškova divus punktus ieguva ar pirmās serves eisiem, bet ar otro servi zaudēja visus trīs punktus un ar dubultkļūdu deva Latvijas tenisistei breikbumbu. Aļona tagad spēja atsist čehietes pirmo servi un uzvarēja mierīgā izspēlē, to pabeidzot ar tīru "forehand" uzbrukumu – 3:3.

Tikko atspēlējusies, Ostapenko uzreiz atjaunoja Pliškovai breika pārsvaru. Aļonai septītajā geimā bija iespēja pašai iegūt 4:3 pārsvaru, taču viņa no geimpunkta divreiz pēc kārtas zaudēja izspēles ar otro servi, piedāvājot Pliškovai breikbumbu. Aļona diktēja notikumus, piespiežot Kristīnai aizsargāties, taču rupji kļūdījās, ar "backhand" bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Aļona šajā setā Pliškovas servei klāt vairs netika.

Tas nozīmēja šonedēļ jau trešajā cīņā pēc kārtas zaudēt 1. setu. Mačos pret Karolīnu Vozņacki (5:7, 6:3, 7:6(5)) un Anu Konjuhu (3:6, 6:4, 6:3) pēc neveiksmīga sākuma izdevās uzvarēt. Vēl vienai atspēlēšanās misijai spēka un precizitātes pietrūka. Ostapenko WTA līmenī tikai sešas reizes (6-29) mačā uzvarējusi pēc zaudēta 1. seta. Prāgā viņai bija pirmais turnīrs, kur tas izdevās divos mačos.

2. setā pirmais geims bija identisks iepriekšējā seta sākumam. Proti, Ostapenko atkal neizmantoja trīs iespējas uzvarēt geimā, kuru zaudēja no 40:15 pārsvara. Jau atkal iegāza palikšana bez pirmās serves un kļūdas izspēlēs. Ostapenko atspēlēja divas breikbumbas, bet ar trešo netika galā, geimu pabeidzot ar divām kļūdām pēc kārtas. Pliškova pēc tam viegli nostiprināja breiku, kas Aļonai nozīmēja jau seta un 0:2 deficītu.

Aļonai tūlīt pēc ilga pārtraukuma viegls serves geims, kam sekoja medicīnas pārtraukums vakar gūtajam kreisās kājas savainojumam. Ostapenko pēc pauzes uzreiz vēlreiz tika nobreikota, turklāt šoreiz palika "sausā", un Pliškova produktīvi uzbruka arī Ostapenko pirmajai servei. Ostapenko vēlāk bija iedzinējos ar 1:5, kad noturēja servi, liekot Pliškovai servēt par uzvaru mačā. Dažas Pliškovas kļūdas kombinācijā ar precīzu Ostapenko uzbrukumu deva Aļonai vienīgo breikbumbu setā. Pliškovai talkā nāca viņas graujošā serve, izceļoties ar eisu. Viņai divu setu mačā bija 17 eisi, ar pirmo servi zaudējot tikai četrus punktus (29/33).

Spēles statistika

RādītājsOstapenkoPliškova
Eisi317
Dubultkļūdas43
1. serves precizitāte48%67%
Iegūtie punkti ar 1. servi20/2829/33
Iegūtie punkti ar 2. servi13/307/16
Tīri uzvarētās izspēles2429
Nepiespiestās kļūdas1810
Breikpunktu realizācija1/24/6
Visi iegūtie punkti4661

Ostapenko Pliškovu uzveica abu pirmajā tikšanās reizē, pērn Katovicē uz "hard" seguma telpu apstākļos uzvarot ar pārliecinošu 6:3, 6:4. Šodien uz noguruma fona un ar pamatīgām pirmās serves problēmām (precizitāte tikai 48%, ar otro servi iegūti 13/30 punktiem) nācās samierināties ar zaudējumu.

Ar tikšanu līdz Prāgas pusfinālam, kas viņai bija jau trešais pusfināls šogad (Oklenda, Čārlstona un Prāga), Ostapenko nopelnīja 110 reitinga punktus un 11 300 eiro prēmiju. Pagaidām nav zināms, vai viņa dosies uz Madridi. Ja ne, tad nākamais turnīrs viņai būs Romā, kur nākamajās nedēļas izskaņā jāspēlē "Premier 5" turnīra kvalifikācijā.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 18:53, pirms 7 gadiem
tīri sagurums
Slēpts komentārs: SportaEkspertuPazinejs

  -1 [+] [-]

, 2017-05-05 19:02, pirms 7 gadiem
BLR ar finikiem 2:2 jau, eeeeeeeeeeeeee

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 19:07, pirms 7 gadiem
Savainojums, nogurums... Ņemot to visu vērā, pret tādu eismeistari kā Pliškova šodien nebija izredžu.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 19:30, pirms 7 gadiem
Kristīne nav Karolīna, bet vienalga - turnīrs Prāgā un viņa ir čehiete...un tas ir tikai normāli, ka bija labi sagatavojusies servēt organizatoriem par prieku...varbūt visa tà epopeja ar spēles pārcelšanu bija apzināti, lai Kristīnas pretiniecei būtu nogurums utt...un tas viss arī, jo Karolīna jau turnīra sākumā zaudēja Džordži, tagad dar ko var, lai otra māsa vinnētu turnīru

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 19:58, pirms 7 gadiem
SportaEkspertuPazinejs rakstīja: Atkārtošos atkal. Mammai jābeidz trenēt un jāņem labs treneris.
Ja būtu skatījies, tad zinātu, ka trenere ir slavenā Anabel Medina Garrigues