Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas tenisisti mēģinās uzvaru nokārtot jau dubultspēlē

Latvijas tenisisti mēģinās uzvaru nokārtot jau dubultspēlē
Mārtiņš Podžus
Foto: Latvijas Tenisa savienība "Facebook" konts

Ap 15:00 Daugavpilī sāksies Latvijas un Monaku tenisistu dubultspēle Deivisa kausa izcīņā. Tajā Latvijas tenisisti centīsies turpināt vakardienas panākumus un nokārtot 3:0, kas jau pirms pēdējās maču dienas garantētu iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupas otrajā kārtā. Mārtiņam Podžum un Miķelim Lībietim pretim stāsies Arneodo un Balarē.

Daugavpilī notiekošajā Latvijas un Monako tenisa izlašu mačā vakar tika aizvadītas pirmās divas cīņas, un abas izvērtās saspringtas. Mārtiņš Podžus pret Romēnu Arneodo divreiz uzvarēja taibreikos un prata uzvaru sasniegt trijos setos, kamēr Miķelis Lībietis divreiz nokļuva iedzinējos, taču parādīja raksturu, atspēlējās un piecus setus ilgajā spēlē uzvarēja.

Šie panākumi nostādījuši Latvijas izlasi ļoti parocīgā situācijā, jo jau ar panākumu šodienas spēlē jebkādiem jautājumiem par mača uzvarētāju tiks pielikts punkts. Galīgie pieteikumi spēlei tika paziņoti tikai stundu pirms tās sākuma, un Monako izlase savā pieteikumā ieviesa izmaiņas, Likā Katarinā un Tomā Ožēra vietā piesakot savus izlases līderus Balarē un Arneodo. Latvijas sastāvs palicis nemainīgs, proti, par uzvaru cīnīties Lībietis un Mārtiņš Podžus.

Jāpiezīmē, ka dubultspēļu rangā Latvijai labākais ir Lībietis (571. vieta), bet brāļi Mārtiņš un Jānis Podži ir praktiski blakus – 812. un 815. pozīcijā. Savukārt Balarē un Arneodo tieši dubultspēlēs ir augstākās vietās nekā vienspēlēs, pārspējot visus Latvijas tenisistus.

Balarē un Arneodo Deivisa kausā kopā aizvadījuši tikai vienu dubultspēli, kurā svinēja uzvaru pār Alžīrijas tenisistiem. Tā ir līdz šim vienīgā Arneodo dubultspēle Deivisa kausā, kamēr pieredzējušais Balarē šajā turnīrā svinējis sešas dubultspēļu uzvaras desmit mačos. Vēl pagājušā gada sākumā Balarē sasniedza savu ranga rekordu dubultspēlēs, uzkāpjot līdz 135. vietai.

Savukārt Latvija Deivisa kausā kopš 2014. gada sākuma piecās spēlēs guvusi divas uzvaras, tiesa, tikai viena no tām gūta ar Ernesta Gulbja palīdzību. Iepriekšējā Deivisa kausa mačā pret Madagaskaru dubultspēlē Latvijai spēlēja M. Podžus un Lībietis, kuri pārliecinoši uzvarēja trijos setos.

Ja Latvijas izlasei izdosies uzvarēt dubultspēlē, tad rītdien paredzētie mači norisināsies līdz divu setu uzvarai, jo Monako nebūs vairs pat teorētisku iespēju atspēlēties. Tad arī iespējama pirmajā dienā Jāņa Podžus un 18 gadus vecā Rūdolfa Medņa piedalīšanās mačā Latvijas izlases sastāvā. Debiju Deivisa kausā Mednis gan piedzīvojis jau pagājušajā gadā, kad divos setos piekāpās bulgāram Aleksandaram Lazovam. Arī rītdien spēles sāksies 15:00.

Latvijas un Monako pāra uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas un Ēģiptes dueļa spēcīgāko izlasi. Arī tur pēc pirmās dienas rezultāts ir 2:0, vadībā izvirzījusies Baltkrievija. Otrā kārta paredzēta jūlija vidū.

Latvijas un Monako sastāvs Deivisa kausa izcīņas mačam Daugavpilī

LatvijaATP rangāMonakoATP rangā
Miķelis Lībietis566.Romēns Arneodo296.
Mārtiņš Podžus812.Benžamēns Balarē411.
Jānis Podžus815.Likā Katarinā1722.
Rūdolfs Mednis-Tomā Ožērs-

Norādīta vieta ATP dubultspēļu rangā


Izmantotie resursi:
daviscup.com

, 2016-03-05 14:43, pirms 8 gadiem
Nu šodien tad ir pa dirsu.
, 2016-03-05 15:18, pirms 8 gadiem
Kādā sakarā Latvijas izlases kreklos ir zilā krāsa? Vismaz man personīgi konkrēti atsit rus karogu..
, 2016-03-05 17:09, pirms 8 gadiem
6-3 6-2 7-5! Game over!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombaham kāpums ATP rangā, Zverevs kļūst par ceturto numuru

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs pakāpies no 413. uz 405. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangs: Ostapenko arvien desmitā, Semeņistaja pakāpjas uz 118. vietu

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko joprojām ir desmitā, bet mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 118. vietu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

"French Open" kvalifikācijā Semeņistaja sāks pret Šveices trešo numuru

Nākamnedēļ sāksies "French Open" kvalifikācija. Šodien noskaidrojās, ka Latvijas otrās raketes Darjas Semeņistajas pirmā pretiniece būs šveiciete Selīna Nefa. Šī cīņa varētu notikt 21. maijā.