Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko favorīte arī sezonas trešajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko favorīte arī sezonas trešajā mačā
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Jau sezonas pirmajā turnīrā iespēja sasniegt pusfinālu ir Aļonai Ostapenko (WTA 44.), kura ceturtdien ap plkst. 3:00 Oklendā sacentīsies ar rangā zemāk esošo ASV tenisisti Medisonu Brengli (WTA 72.).

Pirmajās divās cīņās Jaunzēlandē divos setos apspēlējot Marinu Erakoviču un Mirjanu Lučiču-Baroni, Ostapenko sasniedza pirmo ceturtdaļfinālu kopš augusta sākuma, kad viņa divas uzvaras sakrāja pēdējā turnīrā pirms olimpiādes, ceturtdaļfinālā iekļūstot Florjanopolisā.

Ostapenko šonedēļ pirmajās divās spēlēs bija favorīte un tādā statusā kortā dosies arī šodien, jo izpaliks gaidītais mačs pret Serēnu Viljamsu. Viņa trešdien pamatīgi izgāzās pret savu tautieti Brengli (4:6, 7:6(3), 4:6), kurai abu iepriekšējā tikšanās reizē atdeva tikai vienu geimu.

Skaidrs, kas Brengle pati saviem spēkiem vien Viljamsu uzvarēt nevar un vakar saņēma milzīgu palīdzību – Medisona 88 no 106 punktiem ieguva ar Serēnas nepiespiestajām kļūdām. Titulētā Viljamsa tā arī nespēja noregulēt savu uzbrukumu, spēlējot Oklendas turnīram tik ļoti raksturīgajā vējā.

Brengle guva karjeras lielāko uzvaru. Tas viņai ir trešais Top 10 panākums, iepriekš divreiz uzvarot Petru Kvitovu. Zīmīgi, ka arī tajās spēlēs Medisona guva ļoti lielu labumu no agresīvas, bet paviršas pretinieces, kura kļūdījās pārāk daudz.

26 gadus vecā Brengle ir aizsardzības tenisa spēlētāja, kurai patīk garās izspēles, gaidot pretinieču kļūdas. Tieši tā arī tika uzveiktas Kvitova un Viljamsa. Vājā vieta ir uzbrukums. Skaidrs, ka ceturtdien gaidāmajā mačā viss būs atkarīgs no Ostapenko, kurai ir pietiekami labs uzbrukums, lai noorganizētu uzvaru. Protams, jāspēlē precīzi, kas pret tādu tenisisti kā Brengle ir svarīgi.

Ostapenko sesto reizi (3-2) spēlēs WTA ceturtdaļfinālā. Viņa uzvarēja pirmajos trīs, bet nākamos divus zaudēja, tam notiekot pagājušā gada vasarā Birmingemā pret Medisonu Kīsu un Florjanopolisā pret Timeju Babošu.

Arī Brengle trīs reizes (3-4) ir pārvarējusi ceturtdaļfināla barjeru, tam pēdējo reizi notiekot jūnijā Hertogenbošā. Brengle vienreiz ir spēlējusi WTA finālā, 2015. gada janvārī Hobārtā zaudējot Hezerei Vatsonei. Tā gada maijā viņa sasniedza savu rekordu vienspēļu rangā, tiekot līdz 35. vietai.

Ostapenko un Brengles mačs būs dienas otrā cīņa ceturtdaļfinālu programmā, kuru plkst. 1:30 atklās Barbora Stricova un Lorena Deivisa. Šīs spēles uzvarētāja piektdien pusfinālā sacentīsies ar Ostapenko vai Brengli. Aļonai otro dienu pēc kārtas būs divas spēles, jo kopā ar Kirstenu Flipkensu jāspēlē arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināls.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-04 21:20, pirms 7 gadiem
Nu nevar neiekrist acis Aļonas bicīts..

  -1 [+] [-]

, 2017-01-05 00:04, pirms 7 gadiem
Jācer, ka daudz nepārdzīvo, ka nedabùja Serēnu...tā tomēr ir sportiska vilšanās, un tagad visa tā škrobe ir jāizgāž uz Serēnas nozadzēju! ...ak, tu man laupīji spēli ar Serēnu, Medison? ..nu, tad saņem par to 6:0,6:0 !