Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Podžus sasniedz 2. kārtu Turcijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mārtiņš Podžus sasniedz 2. kārtu Turcijā
Mārtiņš Podžus
Foto: Emīls Desjatņikovs/F64

Mārtiņš Podžus trešdien iekļuva Antaljas "Futures 10 000" turnīra 2. kārtā, bet viņa brālim Jānim tas neizdevās. Abi sacensības Turcijā turpina vēl arī dubultspēlēs.

Ranga 638. vietā esošais Mārtiņš mačā pret Itālijas tenisistu Eriku Krepaldi (#467) uzvarēja pirmajos piecos geimos, kad pie vārda ļāva tikt pretiniekam. Krepaldi no tik šokējošā sākuma atgūties nespēja, un Latvijas tenisists bija pārāks ar graujošu 6:1, 6:2.

Mārtiņa pretinieks 2. kārtā būs kvalifikāciju izgājušais, tikai 16 gadus vecais francūzis Džefrijs Blankano (nav rangā). Ar vienas uzvaras gūšanu Mārtiņš nodrošinājis vienu reitinga punktu.

Arī Jānis, kuram šonedēļ reitingā 778. vieta, sacentās ar Itālijas sportistu, taču apspēlēt Lorenco Džustino (#359) nespēja – 4:6, 4:6. Jānim iespējas bija abos setos, turklāt pirmajā viņš pat bija vadībā ar breiku (3:1), bet 2. seta pirmajā pusē divos uzņemšanas geimos pēc kārtas neizmantoja breikbumbas un pēc tam zaudēja savu servi.

Abi brāļi Turcijā, kur sacensības notiek uz "hard" seguma, piedalās arī dubultspēlēs, kur 2. kārtu jeb ceturtdaļfinālu sasniedza jau pirmdien