Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko trešdienas rītā sāks Pekinas turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko trešdienas rītā sāks Pekinas turnīru
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko trešdien sāks Pekinas "Premier Mandatory" sērijas turnīru, 2. kārtas mačā tiekoties ar Austrālijas tenisisti Samantu Stousuru. Savstarpējos mačos neizšķirts 1-1, trešā cīņa sāksies plkst. 7:30

Produktīvs starts pēdējos divos turnīros Seulā un Uhaņā, kur Ostapenko nopelnīja kopumā 630 punktus, un konkurentu nespēja aizstāvēt savus pagājušā gada punktus šajā pašā posmā ļāvis Ostapenko šonedēļ sasniegt jaunu rekordu WTA rangā, paceļoties uz 8. vietu.

Neatkarīgi no tā, kā viņa nostartēs šonedēļ, Ostapenko arī nākamajā nedēļā vēlreiz labos rekordu (vismaz 7. vieta), jo tiks garām Ķīnā 1. kārtā zaudējušajai Johannai Kontai, kurai dzēsīsies pagājušā gada Pekinas fināla punkti.

Tā kā Ostapenko pagājušajā nedēļā sasniedza Uhaņas pusfinālu, viņa Pekinas turnīru var sākt no 2. kārtas, kas nozīmē iegūt papildus atpūtu, kas viņai ļoti nepieciešama. Spēlējot devīto maču 11 dienās, viņa Uhaņas pusfinālā beidzot neizturēja lielo slodzi un bezcerīgi kapitulēja Ešlijai Bārtijai.

Nākamā vienspēle viņai pēc četru dienu pauzes, tiesa, šajā laikā (aizvakar) nospēlēta dubultspēle, kas nozīmēja divu dienu atpūtu no tenisa spēlēšanas. Dubultspēle šoreiz vērtīga, lai spēles režīmā pierastu pie Pekinas apstākļiem, kas būtiski atšķiras no Uhaņas – šeit nav tik liela gaisa mitruma, kā arī ir par aptuveni 10 grādiem vēsāks. Pekinas turnīra sākšanai tik vēlu (trešdienā) ir arī negatīvā puse – uzvaru gadījumā brīvdienu šonedēļ vairs nebūs.

Ostapenko Pekinā spēlējusi tikai vienreiz, pērn debijā izlaižot uzvaru 1. kārtas mačā pret Jūliju Putincevu, kurai zaudēja ar rezultātu 1:6, 6:3, 5:7. Aļona toreiz pēdējā setā no 5:3 vairs neuzvarēja nevienā geimā, turklāt, servējot par uzvaru mačā, ar dubultkļūdu izniekoja mačbumbu.

Ostapenko šoreiz pirmajā mačā tiksies ar Austrālijas veterāni Stousuru, kura Pekinā sāka no 1. kārtas, tur ar 6:3, 6:2 pieveicot Kateržinu Sinjakovu. Uzvara pār čehieti Semai bija pirmais panākums kopš "French Open" 3. kārtas, kur apspēlēta Betānija Mateka-Sendsa. Stousura nākamajā mačā Parīzē ar 6:2, 2:6, 4:6 zaudēja tieši Ostapenko, kura vēlāk kļuva par šī "Grand Slam" turnīra čempioni.

Pēc tā zaudējuma atklājās, ka Stousurai ir rokas lūzums, kura dēļ viņa izlaida visu zālāja sezonu un nespēlēja arī "US Open", kur ir eksčempione, bet atgriezās vien pirms dažām nedēļām. Stousura Tokijā, Guandžou un Uhaņā zaudēja 1. kārtas mačos.

Stousura Pekinā tikai vienā no astoņiem pamatturnīriem spējusi gūt vairāk par vienu uzvaru, kas viņai izdevās 2014. gadā, toreiz tiekot līdz pusfinālam.

Ostapenko ar šobrīd ranga 45. vietā esošo Stousuru tikusies divreiz, abas reizes aizvadot trīs setu cīņas. Pirmā no tām bija pagājušā gada augustā Riodežaneiro olimpiādē, kur Aļona 1. kārtas mačā zaudēja ar rezultātu 6:1, 3:6, 2:6.

     [+] [-]

, 2017-10-04 08:09, pirms 7 gadiem
Vai spēle ir sākusies un kur to var redzēt?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-04 08:20, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-10-04 08:22, pirms 7 gadiem
sandija_miezite_1947381902208936 rakstīja: Vai spēle ir sākusies un kur to var redzēt?
Cipariņus daudz kur, ar video sūdīgāk!

     [+] [-]

, 2017-10-04 08:28, pirms 7 gadiem
Stosuras labākie tenisa gadi aiz muguras, nekādu problēmu !