Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko iekļūst Vimbldonas dubultspēļu 2. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko iekļūst Vimbldonas dubultspēļu 2. kārtā
Aļona Ostapenko
Foto: Kelvins Lī

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, spēlējot pārī ar igaunieti Aneti Kontaveitu, otrdien sasniedza Vimbldonas junioru dubultspēļu turnīra 2. kārtu.

16 gadus vecā Ostapenko Vimbldonas turnīru sāka vakar, kad vienspēļu 1. kārtā piedzīvoja zaudējumu pret mājinieci Harietu Dārtu – 4:6, 6:7(9). Iespēja aizmirst neveiksmi bija jau nākamajā dienā, kad kopā ar igaunieti Aneti Kontaveitu starts dubultspēlēs.

Ostapenko kopā ar Kontaveitu marta beigās uzvarēja ITF 25 000 turnīrā Tallinā, bet Vimbldonā nebija izlikto pulkā. Viņu pretinieces gan – sacensību sestais pāris amerikāniete Luīza Čiriko un Meksikas tenisiste Alehandra Sisnerosa.

Ostapenko un Kontaveita jau pirmajā geimā tika pie breika, kas tika nostiprināts. Kad mačā bija nospēlēti tikai trīs geimi, tas uz nepilnām trīs stundām tika pārtraukts lietus dēļ. Spēlei atsākoties, Latvijas un Igaunijas duets servēja stabili, bet uzņemšanā septītajā geimā ieguva vēl vienu breiku un pirmajā setā uzvarēja ar 6:2.

Otrajā setā līdzīga spēkošanās bija līdz astotajam geimam, kurā mūsu duets diemžēl tika nobreikots, bet Čiriko un Sisnerosa pēc tam parūpējās par to, lai šajā mačā tiktu spēlēti trīs seti. ASV un Meksikas pārim otrajā setā 6:3 panākums.

Izšķirošajā trešajā setā pirmais breiks bija 4. geimā, un pie tā tika Ostapenko un Kontaveita. Tāpat kā pirmajā setā, arī noslēdzošajā setā Latvijas un Igaunijas duets spēja izcelties ar diviem breikiem, otrais tika gūts uzņemšanā. Tātad visā mačā panākums ar rezultātu 6:2, 3:6, 6:2.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-02 22:01, pirms 11 gadiem
Aļona iespēlējās. tas vienīgais iemesls zaudei vienspēlēs.

     [+] [-]

, 2013-07-02 23:45, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: Aļona iespēlējās. tas vienīgais iemesls zaudei vienspēlēs.
iespēlēties viņa sāka iepriekšējā turnīrā, te jau bija jāspēlē, nevis jāiesildās

     [+] [-]

, 2013-07-03 09:36, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: iespēlēties viņa sāka iepriekšējā turnīrā, te jau bija jāspēlē, nevis jāiesildās
tomēr mācības ir pirmajā vietā. ar viņas talantu nekas nosodāms nav ka pašlaik uzvaras izpaliek. vēlāk tapat visu atgūs

     [+] [-]

, 2013-07-03 11:12, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: tomēr mācības ir pirmajā vietā. ar viņas talantu nekas nosodāms nav ka pašlaik uzvaras izpaliek. vēlāk tapat visu atgūs
kāds šim turnīram sakars ar mācībām?

     [+] [-]

, 2013-07-03 16:22, pirms 11 gadiem
Vienkārši lieliski. Pāriniece ir ļoti laba. Igaunietei vienspēlēs jau divas uzvaras, bet nākošā ar turnirā izlikto pirmo numuru. Interesanti būtu kaut ko uzzināt par Aļonas nākotnes plāniem.

     [+] [-]

, 2013-07-03 22:23, pirms 11 gadiem
maksimālists rakstīja: Vienkārši lieliski. Pāriniece ir ļoti laba. Igaunietei vienspēlēs jau divas uzvaras, bet nākošā ar turnirā izlikto pirmo numuru. Interesanti būtu kaut ko uzzināt par Aļonas nākotnes plāniem.
lai Cīrulis intervē tu domā plānus tuvākajiem mēnešiem? vai plašāk?