Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Šarapova: "Trešajā setā pret Sevastovu nenospēlēju pārāk gudri"

Rolands Eliņš

Šarapova: "Trešajā setā pret Sevastovu nenospēlēju pārāk gudri"
Marija Šarapova
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Pēc uzvaras pār Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu spraigā spēlē Pekinā (6:7(3), 7:5, 6:7(7) ) Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova atzina, ka trešajā setā brīžiem sasteigusi savas darbības, jo pārāk vēlējusies uzvarēt. Viņa nebija sajūsmināta, ka mačs izvērsies tik ilgs, taču tāpat izteica prieku par uzvaru un revanšu par iepriekšējo cīņu.

„Otrā seta beigās Sevastova pavisam skaidri „noķēra” drosmi,” pēcspēles preses konferencē sacīja slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova. „Taču tāpat trešā seta sākumā jutos visai labi. Viss bija labi līdz brīdim, kad es pārāk sagribēju uzvarēt un sāku steigties. Tas šajā situācijā nebija pārāk gudri un noveda pie tā, ka mēs spēlējām daudz ilgāk nekā vajadzēja.”

„Domāju, ka ļoti ilgi nebiju spēlējusi taibreiku trešajā setā,” noteica Šarapova. „Laikam jau, ka man nevajadzētu nonākt tādā situācijā, taču, tā ka šoreiz tas notika, man vajadzēja darīt visu, lai uzvarētu taibreikā. Sevastova bija ieskrējusies, un man neklājās viegli.”

„Taču man izdevās vairāki lieliski sitieni, ieskaitot ļoti labu uzbrukumu Sevastovas mačbumbas izspēlē,” turpināja krievu sportiste. „Nepadevos, un man liekas, ka tā ir laba zīme, ņemot vērā, ka nespēlēju vairākas nedēļas, bet savā pēdējā spēlē piekāpos tieši viņai. Lai kā arī tas būtu noticis, vienmēr ir patīkami uzvarēt, it īpaši tad, kad izdodas revanšs.”

Šarapova atzina, ka joprojām nav izdevies pilnībā atgūties pēc piespiedu pārtraukuma no tenisa, kamēr viņa izcieta diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu. „Ļoti svarīgi turpināt iet uz priekšu un uzvarēt spēlēs. Iepriekšējā pauze deva man iespēju sadziedēt pāris traumas, kas mani satraukušas,” sacīja Šarapova. „Atgriešanās sacensībās pēc pusgada pārtraukuma manam organismam radījusi nelielu šoku – pavisam cita spriedze nekā treniņos, pavisam cita intensitāte. Nepietiek ar vienu spēli, lai ieietu atpakaļ ritmā. Šādā situācijā kritumi ir neizbēgami.”

Izmantotie resursi:
WTA Tennis |

  +4 [+] [-]

, 2017-10-01 11:35, pirms 7 gadiem
Spēlēt gudri un Šarapova - tās šodien ir nesavienojamas lietas. Varbūt kaut kad sen atpakaļ... Nastja spēlēja daudz gudrāk

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 14:32, pirms 7 gadiem
Nastjai pietrūka jaudas. Ja neizdevās bumbiņu atsist dziļi laukumā, bet kkur centrā, tad Šarapova ar spēcīgiem sitieniem ātri pārņēma iniciatīvu un izspēli uzvarēja. Krieviete arī ātri skrēja un paspēja tikt klāt vairākām saīsinātajām bumbām. Plus vēl skatītāju skaļā fanošana par Šarapovu un priecāšanās par Nastjas kļūdām. Nekas, nākamreiz atkal uzvarēs mūsējā.