Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Leģendārajai Vergērai jau 444. uzvara pēc kārtas

Leģendārajai Vergērai jau 444. uzvara pēc kārtas
Estere Vergēra
Foto: www.australianopen.com

Šorīt Melburnā kronēti „Australian Open” čempioni sacensībās sportistiem ar kustību traucējumiem. Sieviešu konkurencē triumfēja Nīderlandes pārstāve Estere Vergēra – 6:0, 6:0 pār savu tautieti Anniku Van Kotu. Šis panākums neizraisa tik lielu apbrīnu kā Vergēras fantastiskā uzvaru sērija – viņa nav zaudējusi jau 444 mačos pēc kārtas.

Ratiņkrēslu (cilvēkiem ar kustību traucējumiem) tenisa pirmsākumi atrodami 1976.gadā, bet „Grand Slam” turnīros šie sportisti var sacensties kopš 2000.gada. Lielākie panākumi ir Nīderlandes sportistiem, no kuriem īpaši jāizceļ Estere Vergēra.

Tenisam viņa pievērsās 1998.gadā, bet gadu vēlāk jau bija pirmā rangā. Kopš tā laika viņa vienmēr bijusi starp favorītēm visos turnīros, taču sākot ar 2003.gada sākuma uzvarējusi visos iespējamos mačos. Pēc izcīnītajiem tituliem Melburnā (gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs) Vergēras uzvaru sērija sasniegusi jau neticamo skaitli – 444. „Neraugoties uz fiziskajām nepilnībām, mēs tomēr varam sasniegt daudz. Gan spēlējot tenisu, gan nodarbojoties ar citiem sporta veidiem. Es varu ceļot pa visu pasauli, piedalīties „Grand Slam” turnīros. Es izbaudu dzīvi”, atklājusi 30 gadus vecā tenisiste. „Zinu, ka drīz mana uzvaru sērija var pārtrūkt, ir jārod motivācija pirms katra turnīra. Tagad mans mērķis ir labi sagatavoties startam Londonā (paraolimpiskajās spēlēs)”.

Vīriešu turnīrā arī uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Maikls Šēferss – finālā 3:6, 7:6(2), 6:0 pret francūzi Nikolasu Peiferu. Arī viņš bija turnīra galvenais favorīts, taču visus mačus uzvarēja trijos setos. „Šī bija pirmā reize, kad biju galvenais favorīts, bet visus mačus uzvarēju atspēlējoties no seta deficīta. Tā būs laba pieredze”.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...


, 2012-01-28 13:53, pirms 12 gadiem
diezgan stulbi, ka ar tādu talantu, gribasspēku un REKORDU šī sieviete neko daudz nenopelna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.