Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

papildināts Melburnā gaidāms skaļais dāmu fināls - Azarenka pret Šarapovu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnā gaidāms skaļais dāmu fināls - Azarenka pret Šarapovu
Viktorija Azarenka
Foto: AP/Scanpix

2012. gada „Australian Open” dāmu vienspēļu turnīra finālā šobrīd iekļuvušas divas no skaļākajām dāmu tenisa pārstāvēm - Viktorija Azarenka un Marija Šarapova, kuras trijos setos pieveica attiecīgi Kimu Klijstersu un Petru Kvitovu. Finālā, kas notiks sestdien, cīņa būs arī par WTA ranga līderes godu.

Azarenka sarūgtina Klijstersu

Dāmu vienspēļu turnīra pusfināli šodien tika sākti ar pērnā gada čempiones, beļģietes Kimas Klijstersas cīņu pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku. Turnīra gaitā abas bija demonstrējušas labu tenisu, zaudējot tikai pa setam, tomēr Klijstersai zaudētā seta spēlē pret ķīnieti Na Lī bija jāatspēlē arī četras mačbumbas un jāpārvar potītes savainojums. Līdz šim abas bija aizvadījušās septiņas savstarpējās cīņas, no kurām Azarenka uzvarējusi tikai divas, toties pēdējo (Maiami). Bukmeikeru skatījumā abām līdzīgas izredzes uz finālu.

Spēli ar servi iesāka Klijstersa, izvirzoties vadībā, taču tikpat ātri saņēma Azarenka atbildi. Trešajā geimā jau pirmais breiks, kad Klijstersai vairākas nepiespiestās kļūdas. Beļģietei uzreiz bija iespēja līdzsvarot rezultātu, taču Azarenka prata atspēlēt pat četras breikbumbas viena geima ietvaros – 3:1 viņas labā. Seta turpinājumā baltkrieviete ļoti labi prata nosargāt iegūto handikapu. Viņa pat bija tuvāk vēl vienai Kimas serves laušanai, taču galarezultātā uzvarēja setā ar 6:4.

Turpretī otrajā setā varēja sākt priecāties lielākā skatītāju daļa (publikā viennozīmīgs atbalsts beļģietei). Kima lieliski iesāka setu, pirmo reizi mačā uzvarot pie pretinieces serves, un tik pat lieliski turpināja. Vienīgais, ko iespēja Azarenka, bija goda geima uzvarēšana – 6:1 pērnā gada čempiones labā nedaudz vairāk kā stundas laikā.

Neveiksmīgais otrais sets nemaz nebija salauzis Azarenku. Trešā seta sākumā trīs geimos pēc kārtas tika fiksēts breiks - divos no šiem gadījumiem pārāka bija baltkrieviete, kura izvirzījās vadībā ar 4:1. Redzot to, ka Klijstersa spēlē viļņveidīgi (labas epizodes mijas ar kļūdām), šī vadība gana droša. Septītajā geimā viņai gan izdevās atgūt serves tiesības, kad Azarenka neprata uzvarēt savu servi no 40:0, taču nākamajā geimā Kima atkal nokļuva 0:40 pozīcijā, no kuras neizķepurojās. 5:3 un Azarenka servēja par uzvaru setā un mačā. Dažas Kljistersas kļūdas devas trīs mačbumbas – pirmās izspēlē dubultkļūda, bet pēc tam beļģietei auts.

22 gadus vecajai baltkrievietei „Grand Slam” turnīru finālu vienspēlēs izdevies sasniegt pirmo reizi karjerā, līdz šim viņas labākais sasniegums bija pusfināls pērn Vimbldonā. Tikmēr Klijstersai šī bija pēdējā spēle Melburnā. Pēc šīs sezonas viņa nolēmusi beigt profesionālo karjeru.

Šarapova revanšējas Kvitovai par zaudējumu Vimbldonā

Otrs pusfināls bija 2011. gada Vimbldonas fināla atkārtojums – čehiete Petra Kvitova pret krievieti Mariju Šarapovu. Toreiz panākums čehietei, kurai bija vadība arī savstarpējo cīņu kopvērtējumā (2-1). Šogad Melburnā nedaudz pārliecinošāk pretinieces bija uzveikusi krieviete, tomēr bukmeikeru favorīte bija Kvitova.

Kā jau to varēja gaidīt, tenisistes pārāk neaizrāvās ar garām izspēlēm, bet gan uzbruka pie pirmās iespējas. Mača pirmo geimu Kvitova uzvarēja sausā pie savas serves, taču seta turpinājums viņai bija diezgan vājš. No 1:2 čehiete vēl panāca izlīdzinājumu, taču tam sekoja četri zaudēti geimi pēc kārtas, galvenokārt uz pašas kļūdu rēķina (pēdējais punkts zaudēts ar viegla smeša izsišanu autā).

Taču otrā seta sākumā čehietei bija izdevies samazināt kļūdu skaitu un krietni uzlabot spēli pie savas serves, tāpēc loģisks bija breiks seta sākumā (3:0). Turpinājumā Kvitovas pārsvars varēja būt tikai lielāks, taču Šarapova atspēlēja vairākas breikbumbas. Problēmas ar seta izservēšanu Čehijas sportistei neradās (Šarapova otrajā setā kopā uzvarēja tikai piecas izspēles pie pretinieces serves), un uz tablo līdzsvars.

Izšķirošā seta startā prieks Kvitovas līdzjutējiem – čehiete izmantoja Šarapovas nespēju trāpīt pirmo servi un tika pie breika. Taču jau pēc pāris minūtēm līksmoja otra nometne, kad ļoti vāju geimu aizvadīja Kvitova, un rezultāts kļuva 2:2. Septītajā geimā Kvitovai bija nākamā labā iespēja pārņemt vadību – pēc Šarapovas kārtējās dubultkļūdas (tobrīd 10) divas breikbumbas, taču ar realizāciju neveicās. Neizmantojusi savas iespējas, Kvitova nespēja tikt galā ar stresu 10.geimā. Viņai bija jāuzvar sava serve, lai paliktu cīņā par titulu, taču četras nepiespiestās kļūdas to liedza. Uzvara ar 6:2, 3:6, 6:4 krievietei, kura Melburnas finālā iekļuvusi trešo reizi karjerā.

Skaļākajā finālā cīņa arī par pirmo vietu rangā

Tādējādi sestdienas rītā mūs gaida ļoti skaļš fināls vārda tiešākajā nozīmē. Līdzšinējās spēlēs katrai no tenisistēm pa trijām uzvarām, bet šoreiz cīņa būs ne tikai par titulu, bet arī WTA ranga pirmo vietu. Tas būs jāredz!

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Kuru atbalstīsi finālā?

  • 56

  • 116

  • 34


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-26 08:20, pirms 12 gadiem
finālā ar Mašu...

  -3 [+] [-]

, 2012-01-26 09:27, pirms 12 gadiem
Yes, un Marija arī uzvarēja, skaisti !
Slēpts komentārs: aizermans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 10:04, pirms 12 gadiem
Malacis Maša! Neticējās, ka vinnēs. Tiešām viņa ir cīnītāja. Pēdējais geims kautkur atgādināja Berdych un Nadal spēles beigas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 10:11, pirms 12 gadiem
ptica rakstīja: Malacis Maša! Neticējās, ka vinnēs. Tiešām viņa ir cīnītāja. Pēdējais geims kautkur atgādināja Berdych un Nadal spēles beigas.
nu peedeejaa geimaa jau iisti nebija jaaciinaas.. bet pirms tam pie savas serves vairakkaart gan labi sanjeemaas

     [+] [-]

, 2012-01-26 10:11, pirms 12 gadiem
ļoti skatāmi pusfināli izvērtās, maša tiešām malacis izkapāja beigās neskatoties uz daudzajām dubultkļūdām, bet finālā pret Azarenku būs grūti , ja neuzlabosies serve variantu nav pārāk daudz Azarenka ļoti labu spēli rāda!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 10:25, pirms 12 gadiem
player3 rakstīja: ļoti skatāmi pusfināli izvērtās, maša tiešām malacis izkapāja beigās neskatoties uz daudzajām dubultkļūdām, bet finālā pret Azarenku būs grūti , ja neuzlabosies serve variantu nav pārāk daudz Azarenka ļoti labu spēli rāda!
Serve 70%, what's up? Petrai daudz sliktāka serve šodien.
Maša ir profesionāle. Neko nezinot ko viņa darījusi mēnesi iepriekš, grūti ko prognozēt. Izrādās, pie labas veselības un formas.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-26 10:30, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: ha, sejā visiem Mašas nīdējiem. Pēc 4 gadu pārtraukuma atkal GS tituls ir tik tuvu! Atliek vien pasniegties un paņemt! Palies Vikai, kura izsita Kimu!
Pirms pusgada bija finālā. Ja neatceries, lasi vismaz rakstu

P.S. Nav par ko viņu nīst, bet mūžīgā neapmierinātības grimase neliek par viņu jūsmot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-26 11:44, pirms 12 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nu peedeejaa geimaa jau iisti nebija jaaciinaas.. bet pirms tam pie savas serves vairakkaart gan labi sanjeemaas
Nu es jau saku, ka cīnītāja - jo uz visām Mašas servēm Petrai bija breiki, bet Maša savu neatdeva. Beigās Petra laikam salūza un neticēja, kasavas serves nevar paņemt!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-26 12:14, pirms 12 gadiem
Žēl,ka atkal jāskatās ,izslēdzot TV skaņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 13:54, pirms 12 gadiem
Prieks par šādu finālu. Abas pelnīti tika tālāk. Tā, kura uzvarēs būs arī 1.vietā reitingā. Būs ārkārtīgi interesants fināls.

 +11 [+] [-]

, 2012-01-26 14:09, pirms 12 gadiem
Njā, ar skaņu šoreiz laikam skatīties nevarēs. Citādi sieva blakusistabā domās, ka porņuku skatos

     [+] [-]

, 2012-01-26 20:25, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Gan jau Vikiņa būs izsalkušāka un nodrošinās Minskā līksmību
p.s.
diež Lukašs rīkot svētkus??
Lukašs spēlēt hokejs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-27 01:44, pirms 12 gadiem
Abas bļauj? Es par Šarapovu, viņa skaļāk bļauj.