Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Raoničam milzīga vilšanās – savās mājās zaudēts Monfīsam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoničam milzīga vilšanās – savās mājās zaudēts Monfīsam
Milošs Raoničs
Foto: AP/Scanpix

Milošs Raoničs Kanādas lielākajā tenisa turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā, piektdienas vakarā ar 4:6, 4:6 zaudējot Gaelam Monfīsam Toronto notiekošajā "Rogers Cup" turnīrā.

Monfīss sarūgtina Raoniču

Raoničs ar servi zaudēja tikai 12 punktus (pa setiem attiecīgi piecus un septiņus), taču, neskatoties uz to, divreiz tika nobreikots, bet pašam breikbumbu realizācijā 0/4. Raoničs Monfīsu šogad uzvarēja pirmos divos mačos, esot pārāks gan "Australian Open", gan Indianvelsā.

Monfīss šobrīd sasniedzis karjeras labāko formu, sakrājot līdz šim savā ilgajā karjerā neiespētu deviņu uzvaru sēriju. Francūzis svētdien triumfēja Vašingtonā, pirmoreiz uzvarot "ATP World Tour 500" sacensībās, bet šonedēļ Toronto guvis vēl četras uzvaras, ceļā uz pusfinālu izslēdzot abus Kanādas labākos tenisistus – 2. kārtā pieveikts Vaseks Pospišils.

Monfīss sesto reizi spēlēs "Masters 1000" pusfinālā, kas viņam būs pirmais pusfināls šajā līmenī ārpus Eiropas notiekošajos turnīros. Pa diviem pusfināliem viņam ir Parīzē un Montekarlo, bet viens Romā.

Džokovičam neglīta uzvara pār Berdihu

Novaks Džokovičs jau 12. reizi pēc kārtas uzvarēja Tomāšu Berdihu un šoreiz pie panākuma (7:6(6), 6:4) tika, nospēlējot zemas kvalitātes tenisu. Džokovičs Berdihu uzveica jau 12. reizi pēc kārtas, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 25-2! Berdihs Džokoviču ne reizi nav spējis uzvarēt uz "hard" seguma (0-21), bet pa vienai uzvarai guvis uz zālāja (2010. gadā Vimbldonā) un māla (2013. gadā Romā). Džokovičam piektdien gūtā uzvara ļāva atkal kļūt par sezonas uzvaru līderi. Džokovičam tagad ir 49 panākumi, kas ir par vienu vairāk nekā Dominikam Tīmam.

Iepriekšējā geimā neizmantojis ar agresīvu tenisu nopelnīto breikbumbu, Berdihs sestajā geimā zaudēja savu servi, no 30:0 pārsvara zaudējot četrus punktus pēc kārtas. Džokovičs pārsvaru zaudēja brīdī, kad servēja par uzvaru setā. Ranga līderis devīto geimu zaudēja ar vairākām kļūdām, no kurā pēdējā bija "backhand" sitiens tīklā otrās breikbumbas izspēlē – 5:4.

Berdiham iespēju paņemt setu pret slikti spēlējošo Džokoviču netrūka. 11. geimā viņam bija trīs breikbumbas, bet vēl lieliskāka situācija taibreikā – 6:3 pārsvars jeb trīs setbumbas pēc kārtas, turklāt pirmās divas ar savu servi. Berdihs zaudēja piecus punktus pēc kārtas! Vispirms dubultkļūda, pēc tam sitiens tīklā, kad Džokovičs teicami atsita čeha pirmo servi. Trešās setbumbas izspēlē bumbiņa raidīta autā pēc Džokoviča otrās serves. Pēc tam vēl divas kļūdas, un Džokovičs "nozaga" setu, kurā viņam bija 21 nepiespiestā kļūda. Berdiham par 10 vairāk.

2. setā bija tikai viens breiks, kuru Džokovičs ieguva trešajā geimā. Berdihs servi atdeva no 40:15 pārsvara, trīs no četriem punktiem zaudējot ar kļūdām. Visā mačā servējot ar tikai 50% pirmās serves precizitāti, Džokovičam mačā izdevās uzvarēt, tiesa, ar ļoti neglītu statistiku – 33 nepiespiestās kļūdas un tikai 14 tīri uzvarētas izspēles. Berdiham šajos rādītājos attiecīgi 44 un 30.

Vavrinka grauj, Dimitrovs neizmanto iespējas

Stens Vavrinka ar 6:1, 6:3 sagrāva Kevinu Andersonu, kuram no 2014. līdz 2015. gadam pamanījās zaudēt četrus mačus pēc kārtas. Šoreiz šveicietim ļoti viegla uzvara, jo Andersons, bieži spēlējot bez pirmās serves (tās precizitāte tikai 51%), bija bezspēcīgs. Tiklīdz Vavrinkam izdevās Kevina spēcīgo servi atsist laukumā un izveidot garāku izspēli par dažiem sitieniem, Stens varēja dominēt.

Ceturtdaļfinālu vienīgais trīs setu mačs bija Kei Nišikori un Grigora Dimitrova duelī, kurā pārāks ar 6:3, 3:6, 6:2 bija japānis. Nišikori 1. setā veiksmīgi pielietoja taktiku spēlēt uz bulgāra "backhand", no tās puses saņemot daudz dāvanu kļūdu izskatā. Nišikori šajā setā izcēlās ar diviem breikiem – vienu sestajā geimā, bet otru pēdējā geimā, kas beidzās ar lielu Dimitrovu autu.

Spēles taktiskais zīmējums 2. setā nemainījās, tiesa, bija viena būtiska atšķirība – Nišikori tagad kļūdījās ļoti daudz, sakrājot 22 nepiespiestās kļūdas, kamēr iepriekšējā setā viņam bija tikai deviņas. Dimitrovs ar breiku izcēlās gan pirmajā, gan pēdējā geimā. Arī Nišikori zaudēto setu pabeidza ar "forehand" kļūdu.

Pēdējā setā atrisinājums notika otrajā geimā. Dimitrovam bija divas breikbumbas, abas izniekojot ar sitieniem pāri gala līnijai. Nespējis iegūt breiku, Dimitrovs trešajā geimā pats zaudēja servi, šajā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē. Divus geimus vēlāk sekoja vēl viens Nišikori breiks, kad Dimitrovs piekto geimu pabeidza ar dubultkļūdu, pirms tam Nišikori breikbumbu iedodot ar kārtējo neprecīzo "backhand". Dimitrovs uzvarējis tikai vienā no pēdējām deviņām spēlēm pret Top 10 tenisistiem.

"Rogers Cup". "Masters 1000" turnīrs Toronto uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Tomas Berdych7:6(6) 6:4
(2) Stan Wawrinka – Kevin Anderson6:1 6:3
(3) Kei Nishikori – Grigor Dimitrov6:3 3:6 6:2
(10) Gael Monfils – (4) Milos Raonic6:4 6:4

     [+] [-]

, 2016-07-30 10:27, pirms 8 gadiem
Berdihs psiholoģiski nespēj uzvarēt top spēlētājus
Neizmantot 6-3 taibreikā ir jāmāk