Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Indianvelsas turnīrs pārcelts, "Miami Open" notiks ierastajā laikā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Indianvelsas turnīrs pārcelts, "Miami Open" notiks ierastajā laikā
Pašreizējais Indianvelsas čempions Dominiks Tīms. Foto: AP/Scanpix

Kļuvis zināms ATP jaunās sezonas kalendārs no 8. līdz 13. nedēļai. Šajā posmā būtiskākais zaudējums ir prestižā Indianvelsas turnīra nenotikšana COVID-19 dēļ, bet pārējie februāra un marta turnīri notiks atbilstoši tradicionālajam kalendāram.

Kalifornijas štatā esošās Indianvelsas turnīrs šogad kļuva par turnīru, kas tika atcelts koronavīrusa pandēmijas dēļ, drīz sekojot visa tenisa apturēšanai uz pieciem mēnešiem. Indianvelsas turnīrs šogad tā arī nenotika, bet 2021. gadā tiks izskatīta tā rīkošana sezonas otrajā pusē.

"BNP Paribas Open", kas ir jauktais vīriešu "Masters 1000" un sieviešu WTA 1000 turnīrs, normālos apstākļos būtu jānotiek no 8. līdz 21. martam. Zīmīgi, ka pēc Indianvelsas notiekošais tādas pašas kategorijas jauktais turnīrs Maiami notiks plānotajā laikā – no 22. marta līdz 4. aprīlim.

Februāra/marta kalendāra daļā otra būtiskākā atšķirība no ierastā turnīru saraksta ir Dohas ATP 250 rīkošana martā (6.-13. datums). Šis turnīrs tradicionāli notiek sezonas pirmajā nedēļā, taču šoreiz tā nebūs, jo Dohā no 10. līdz 13. janvārim notiks "Australian Open" vīriešu turnīra kvalifikācija.

ATP ziņo, ka viss kalendārs, sākot no pavasara māla turnīru posma, šobrīd ir bez izmaiņām. Tāpat tiekot izskatītas iespējas piešķirt turnīru viena gada licences, kā tas jau notika ar vairākiem turnīriem 2020. gada sezonas izskaņā.