Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Venusai Viljamsai fiasko 3. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Venusai Viljamsai fiasko 3. kārtā
Venusa Viljamsa
Foto: AFP

„French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā fiksēts pirmais lielais pārsteigums. 3. kārtas mačā ungāriete Agnesa Šavaja pārliecinoši apspēlēja WTA ranga trešo raketi Venusu Viljamsu – 6:0, 6:4. Nākamajā kārtā jau iekļuvusi arī pērnā gada čempione Ana Ivanoviča.

„French Open” tenisa turnīrs vecākajai māsai Viljamsai pārāk veiksmīgs nekad nav bijis. 2002. gadā gan viņa spēlēja šī turnīra finālā, zaudējot savai māsai, taču citos gados tālāk par ceturtdaļfinālu nebija izdevies tikt. Šogad, pateicoties reitingam, Venusa turnīrā ir izlikta ar 3. numuru, tomēr kā turnīra trešajai raketei viņai nepavisam neizdodas nospēlēt.

Jau turnīra pirmajā kārtā Venusa spēlēja trīs setus, lai pieveiktu savu tautieti Betāniju Mateku-Sendsu, bet 2. kārtā pat atspēlēja vienu mačbumbu, pirms tika galā ar čehieti Lusiju Safarovu. Šodien viņas pretiniece bija ungāriete Agnesa Šavaja, kura turnīrā izlikta ar 29. numuru. Abu divu vienīgā savstarpējā spēle bija norisinājusies šī gada sākumā, kad uz māla seguma Viljamsa bija pārāka triju setu cīņā.

Šīs dienas mača pirmo setu Viljamsa noteikti centīsies aizmirst, kā vienu no lielākajiem murgiem. 30 minūšu laikā amerikāniete nespēja uzvarēt ne geima, piedzīvot negaidītu sakāvi – 0:6. Arī otrā seta pirmo geimu uzvarēja ungāriete, taču tad beidzot saņēmās arī Viljamsa. Līdz pat seta septītajam geimam uzvarēja tā tenisiste, kura servēja, bet pie 3:3 Šavaja pieļāva vairākas kļūdas, pirmo reizi spēlē ļaujot vadībā izvirzīties pretiniecei. Tomēr tā arī bija vienīgā reize, kad amerikāniete bija priekšā. Pārāk daudz kļūdu un neizteiksmīgas spēles viņu noveda pie trīs zaudētiem geimiem pēc kārtas, kas nozīmēja arī zaudējumu mačā – 0:6, 4:6.

Citā spēlē bez problēmām 4. kārtu sasniedza pērnā gada sieviešu vienspēļu turnīra čempione Ana Ivanoviča. Viņa zaudēja tikai divus geimus pret čehieti Ivetu Benešovu. Tāpat 4. kārtā iekļuvusi arī mājiniece Aravane Rezaja un slovākiete Dominika Cibulkova.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  +6 [+] [-]

, 2009-05-29 15:58, pirms 15 gadiem
Es jau redzēju kā viņa sildās,nenoskaņojās spēlei

  +1 [+] [-]

, 2009-05-29 16:51, pirms 15 gadiem
viss labākajā kārtībā..............

  +1 [+] [-]

, 2009-05-29 17:11, pirms 15 gadiem
pec iepriekšejam spelem vareja jau paredzet ,ka talu viņa netiks

  -4 [+] [-]

, 2009-05-29 17:20, pirms 15 gadiem
Vajag kartigi vinu iz......pirms speles.Tipa paseksot un tad ari noskanotos spelei.;

     [+] [-]

, 2009-05-29 20:46, pirms 15 gadiem
2.kārtā jau arī mocījās..